62

До Antifeminist/№10/

преди 4 години

Да не мислиш, че си оригинален?Този начин на мислене се оформи през соца - двустайна панелка, родителите отглеждат единствено синче, угаждат му, внушават, че разни хитруши искат да се настанят в апартаментчето на родителите му и при евентуален развод да му го вземат. И че ще трябва да дели всички блага с някоя такава."Ти си момче, и на 40 г. ще те искат" - така се оформи солидната група на вечните ергени.При жената е друго, тя си знае, че е ценна докато е млада, затова бърза да се омъжи.

61

Сали

преди 4 години

и деца ша ви направим бе бате само кажи

60

Петя

преди 4 години

ама и ти си с него. Но в повечето случаи няма с кой да си играе ( те повечето деца си стоят вкъщи и играят на някакво устройство) и го водиш след работа да спортува ( ако можеш да си го позволиш разбира се ). И така се прибираш в осем вечерта, готвене, ядене, приготвяне на децата за утрешния ден( понеже горките не могат сами ). Докато обществото в развитите държави не разбере, че не може работата да е целия живот и смисъл на хората, все по-зле ще става. Макс. 5 часа трябва да работния ден

59

Анонимен

преди 4 години

До 62, И какъв е процента на тези българчета със средно или висше образование? От тях ли се надяваш децата на децата ти да получат пенсия, като останат само те на тази територия? :)

58

Нвм

преди 4 години

Иван и Андрей винаги са били яко прости. Пак са прибрали някакви пари за поредната глупост, а ние хабим енергия да четем и коментираме. Кампания било.....като се подобри стандарта и начина на живот на хората, което пряко зависи от доходите, тогава ще се повиши раждаемостта.

57

Петя

преди 4 години

Бих казала, че и стреса е виновен. Едно време - като започне детето училище ставаше самостоятелно, само се събуждаше, ходеше на училище и се прибираше. Излизаше само да си играе пред блока. Единствените задължения на родителите бяха да са сготвили и да викат през терасата да се прибере детето. Сега - ставаш доста по-рано, будиш го ( защото така се възпитават децата сега, то не можело да се оправи само ), чакаш по задръстванията, водиш го на училище, прибираш го, изкарваш го да си играе

56

До Бау

преди 4 години

Дори и тези без образование се стремят децата им да получат добро образование.Майка ми е пенсионирана учителка и подготвя деца за изпити след 7-и клас.Има много деца с родители, които нямат висше образование.

55

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 58Голяма част от българите в чужбина не биха се нарекли българи а ще кажат че са например французи с български произход.

54

До 58

преди 4 години

Естествено,че променям.В личен план ще им остава в наследство жилища,в които да живеят,за да не почват от нулата.В работата си също се стремя да направя България по-добро място за живеене.

53

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 61Щом са родени на територията на България означава че всичките са българчета.

52

Анонимен

преди 4 години

За първото тримесечие са родени 13 000 деца. Как смятате? Колко българчета са се родили според вас и колко от другият етнос? Тенденцията е да се раждат повече българи извън от колкото в България. До 2100г. няма да ни има.

51

Анонимен

преди 4 години

Чашка С се постига с ядене на храни с висока масленост. Няма как от ядене на салата да се постигнат големи гърди.

50

Анонимен

преди 4 години

Хора на интервю да работа ме накараха да подпиша декларация, че няма да забременявам в следващите 5 години! За какви деца изобщо ми говорите?

49

Анонимен

преди 4 години

А не е вярно, че българите нямат деца. Имат... в Германия, Франция, Испания, Италия... изобщо в държави, в които на младите жени с деца не се гледа като на "проблем"! А се подпомагат. А питайте тук някоя мутра дали ще наеме млада жена на работа. "*** тя ща иска да има дИца, бе! Ша ми отсъства от работа! Ща искЪ да си тръгва по-ранУ да си вземИ дИтетУ от училище...Ааааааа, не!!!" И като прибавим "перфектното" здравеопазване и образование... и вие какво очаквате?!

48

Анонимен

преди 4 години

В нашата държава има ниска раждаемост заради следните свързани причини: Ниска предприемаческа култура води липса на икономически идеи в населението, оттам приток на хора в големите градове (за да бъдат наети някъде), струпване на население в големите градове и от там поскъпване на жилищата, живот в малки пространства и с нисък доход, фиксирано работно време, липса на адекватна държавна политика за справяне с проблема, разпад на традиционните семейни ценности...

47

Анонимен

преди 4 години

Тия сериозно ли мислят, че с такива ГЛУПОСТИ ще накарат хората да имат деца?! Ще получиш повече лайкове дрън дрън дрънА нещо за условията на живот и за доходите да кажете?! Нееее, 300 евро заплата нямат нищо общо. Нито фактът, че за да имаш дом трябва да си роб на банките 35 години. Нито за проблемите в здравеопазването, местата в детските градини и т.н. Хората не раждат щото не са се сетили, че това ще ги направи популярни у фейсо! И...ти!

46

Бау

преди 4 години

До 53Принципно погледнато отстрани си прав. Като се загледа отблизо човек обаче и се вижда, че българина си гледа портфейла. "Аз за глупави университети пари не давам".

45

Дела трябват.

преди 4 години

С разни безобразни кампании, лозунги и т.н. нищо няма да постигнете. Дела трябват бе хора, а не думи. За какво да има човек деца, при улсовие че нито има детски градини, образованието е ... Аз лично имам 2 деца, и мога да кажа че съм изложен на тормоз от всякъде. От работодателя, когато си взема болничен, защото някое дете е болно, от кокошките в детската градина, защото детето ходи и през лятото, а те милите са се настроили на 3 месеца отпуска през лятото. За това ли да раждат българките деца?

44

do 50

преди 4 години

имаш право-родителите ти са направили грешка - върви се обеси и я оправи:)))))))

43

Бау

преди 4 години

До 47Имам дъщеря на 15 умнико... Въпроса е, че не ходя наляво надясно да разправям, колко съм велик, че съм я създал по време на ... секс......