28

Анонимен

преди 1 година

Гнустна комунистка.

27

До номер 32 / 2

преди 4 години

Или на Лазар Николов, Константин Илиев, Георги Тутев в музиката? Само за да спомена няколко имена. И то най-известните. Та всичко е наред. Капитализма се е погрижил. За какво са зъби на жената? Важното е да си плаща данъците с всичките тези книги, издадени навънка. Да. Авторски права, туй-онуй. Дано проверят данъчната декларация. Може пък и да я вземат в "проект". Да напише нещо кратичко, така, за стена. Да го сложат в някои от апартаментите, купени на безценица. Така, по Европейски.

26

До номер 32

преди 4 години

Ама, моля Ви, как може такова нещо?!? Защо подлагате под съмнение капитализма и демокрацията?!? Нямала зъби, защо не са осигурени.... Какво искате да кажете, че в Бълxария хората на интелектуалния труд изнемогват?!? Ама, недейте. Нали капитализма дойде, за да възроди интелектуалния елит, смазан от комунизмо-социализма? (Дайте ми съвременни еквиваленти на Константин Павлов, Николай Кънчев, Биньо Иванов, в литературата, или на Слона, Рембранда в изобразителното изкуство и ще Ви стисна ръката).

25

98974

преди 4 години

До 98974Но според мен, тя пише по много интелектуален начин. Радва ме, че има такава личност в българската литература. (Но сякаш е твърде интелектуална за средния читател; тя не разчита на напегната сюжет.)

24

98974

преди 4 години

До БеселинаБеселина, съгласна съм с това, което казвате. Авторката пише по един своеобразен начин. Внушава емоции. В предния коментар исках да кажа, че единственият разказ, Кръв от къртица, който съм прочела от Здравка Евтимова, много ме впечатли. Но според мен, тя пише по много интелектуален начин.

23

да бъдеш или да имаш

преди 4 години

Не съм чела нищо от Здравка Евтимова. Отворих нета, попрочетох малко биография - куп награди, като се започне от 1982 година. Това, което ми направи впечатление в разговора, е неясният говор, писателката е почти без зъби. Водещият каза, че по повод успеха на разказа "Кръв от къртица" писателката е била в множество телевизионни студиа. Как в една телевизия не обърнаха внимание, не и помогнаха да се снабди с подходящи протези?!!! Ходи по света и показва съдбата на успелите бг писатели.

22

Борис Бойков

преди 4 години

Аз четох "Винету" ама не ми хареса. Зарязах я по средата. Книгите са за абдали. Гледайте вместо това футбол и филми - напр. "От местопрестъплението - Маями"

21

Анонимен

преди 4 години

Радвам се. Тя ми е една от тримата най-любими съвременни български писатели, заедно с Иво Иванов и Георги Господинов (поне заради последния му роман Физика на тъгата). От Здравка Евтимова всичко ме вълнува, просто защото езикът й е магически.

20

Зелен ЕвроЖендрВеган

преди 4 години

тази за Жендр, Вегани и Глобално Затопляне ли пише, че е толкова хвалена?! Това са теми Пулса на Времето и Измамата на Хилядолетието!!

19

Беселина

преди 4 години

До 98974Има много интересен стил на писане. Не ми е най-любим автор, но поне произведенията и са много въздействащи и запомнящи се. Наскоро четохромана и "Зелените очи на вятъра", изпитвам противоречиви чувства към него. Много е вълнуващ и въздействащ, същевременно сякаш е разпоккъсан, може би малко ендостранчив, малко мистичен, малко недовършен...

18

Анонимен

преди 4 години

Нали затова скачахте с двата пръста 89-а година?!? (Само да попитам: а усещате ли къде са двата пръста сега? И май не са само два, а?) Като има опция за коментари - ще има и коментари. Много изненадващо и неочаквано, действително. Уж сте демократи, а никаква търпимост към чуждото мнение. Добре, някой не харесва разказа - е, и? Друг го харесва - е, и? Трети не се интересува въобще - е, и?Това е "демокрацията". Едно голямо "Е, и?".

17

Анонимен

преди 4 години

Напомня за бялата лястовичка от "По жицата" на Йовков.

16

аз-ът

преди 4 години

Тия "мисли" в любимата ти литература ли ги прочете ? Така и никога няма да разберете нищо. Мятате се от едната крайност в другата като слепи котета. Който не обича любимите вам неща е долно качество. Никога няма да се научите и да заприличате на хора.---ама квото искаш харесвай бе. Защо пишеш под тази статия като не я харесваш жената, не те ли фрустрира това, мазохист ли си ?Прави квото искаш бе, не ме интересуваш въобще, нито ти нито семейството ти.

15

98974

преди 4 години

Някой от пишещите по-долу прочел ли е нещо от тази писателка? Аз четох "Кръв от къртица" (на английски) и ми хареса.

14

Анонимен

преди 4 години

Нищо не ти е ясно.----Прав си. Примерно не мие ясно, защо родителката ти те е задържала след като е видяла теста.

13

аз-ът

преди 4 години

Мчи ти къф си ба----по принцип бих отговорил. Но под ТАЗИ СТАТИЯ ТОЧНО - след ТОЗИ абзац който си изтропал - СПРЯХ ДА ТЕ ЧЕТА !Ясен си ми.

12

хахаха

преди 4 години

Е, поне пише по-добре то Венета Райкова.

11

аз-ът

преди 4 години

До аз-ътПрочетох го бе. Глупав е.---и аз те прочетох. ти също.

10

Анонимен

преди 4 години

Тя е много добра и в сериозния жанр, и в хумористичните си разкази и фейлетони!Който не я знае и не я е чел, може само да съжалява!

9

аз-ът

преди 4 години

обичам тия статии. Показателни са. 8 коментара - 8 хейта. Хора, котио никога не са чели Кръв от Къртица. Хора, които отдавна не са чели, квото и да е освен статиите в интернет. Преди време Иричек или Алеко не помня обясняват странен феномен в българските села. Когато отиде образован човек, добре облечен, добре изглеждащ на село, който говори по добре от тях, по начетен е - му връзват тайно една тенекия от сирене отзад зад файтона или каруцата. Да го принизят до своето ниво, да го смачкат.