В рамките на няколко седмици трета книга на Здравка Евтимова бе публикувана в Италия. Престижно литературно френско издание пък публикува рецензия за "Невъзможно синьо", а в началото на седмица тя получи наградата на името на "Милош Зяпков" за сборника "Юлски разкази".

В "България сутрин" авторката обясни, че може би една от основните причини да бъде толкова канена по различни литературни фестивали по света е издаването на разказа ѝ "Кръв от къртица" в САЩ.

"Получих покана от два литературни фестивала в Италия. Там направих премиера на една от своите книги. Факт е, че един толкова стар разказ като "Кръв от къртица" се появи в САЩ и след това събитие получавам доста покани за участие в различни мероприятия. Може би в Щатите обаче имам повече книги, отколкото в България. Издавам и в Италия, Израел, Канада, Китай и Гърция", разкри тя.

Евтимова допълни, че едно от любимите ѝ занимания е четенето на творби от различни български автори.

"Обичам българската литература и най-големият подарък за мен е, когато друг автор ми подари книгата си. Няма нищо по-укрепващо и силно за един човек да чете родни автори. Това, което колегите пишат, прави България по-широка, по-светла и по-свободна", заяви писателката пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase