9

Едно време

преди 4 години

имах учебник по история, който според мен изглеждаше така, както би трябвало да изглежда един добър учебник по история - урока беше примерно 2 страници, на едната пишеше историята според официалните източници, а на другата историята сроед апокрифните източници. Имаше съответно препечатани картинки от официални и апокрифни източници и съответно накрая на урока въпроси и задачи за разсъждение. Учебника беше руски на руски език.

8

Анонимен

преди 4 години

И зщао ни трябват нови учебници? Ако взема учебник отпреди 2- години, каква ще е разликата?

7

Анонимен

преди 4 години

Един честен човек в море от мизерници!Впросът е - защо се пренаписват учебници през година-две? Не съм зпаознат, да се е изменила толкова историята, нито да са се натрупали редица значими исторически събития, или да има невероятни разкрития ...

6

Отвратен

преди 4 години

До: Поппетров: Професионалистът историк знае, че "комунистически режим" в България никога не е съществувал! Държавен социализъм - да, но комунизъм -не. Приказките за диалог са приказки за наивници! Аман от обслужващи конюнктурата!

5

до 3

преди 4 години

До АнонименСъветския режим е абсолютно фашистки !.Има еднопартийна система 2.Канлагери 3.Терор и диктатура 4.Забранени контакти с чужбина и пр и пр. Даше Хитлеровия режим е цветете в сравнение със съветския.

4

Учителката

преди 4 години

по история казва на детето ми: Толкова си умна, защо не вземеш да попрочетеш малко по история да те изпитам и да ти пиша по-висока оценка. А детето отговаря: ООО госпожо, защо да се мъча да чета и помня, като вие тази история непрекъснато я сменявате - пишете ми просто някаква оценка.

3

Mister Cro

преди 4 години

Историята, като учебник, такава, кавато я учих аз преди тридесет години, не струва дори да си избършеш зад.ниka с нея! За македонската "история" знаем, че е пълна измишльотина, но такива са, в голяма степен, историите на всички балкански народи! Целта на тези парцали е да манипулират и настройват срещу "другия"....срещу съседа...това трябва да спре!

2

Анонимен

преди 4 години

Историчарите първо ще пишат за тоталитарния период 681-1396 година. Всички фашистки колаборационисти, обявили война на САЩ и Великобритания, били официални и реални съюзници на най-мракобесния режим на света и в историята, приели антиеврейски закони ще бъдат обявени за репресирани и борци за демокрация. Във Франция маршал Петен е осъден на смърт, не е обявен за демократ, въпреки заслугите през ПСВ. Фашистките режими на Запад в Испания, Португалия продължават да управляват още 30 години.

1

Анонимен

преди 4 години

Министър Вълчев като съвременен партиен секретар ли се явява?Не му харесала "партийната линия" в учебниците и давай да се пренапишат "правилно".