29

(Бъдещ) ученик в 10к

преди 4 години

До АнонименВ повечето училища, където има профилирана подготовка, или такава с разширено или интензивно изучаване на чужд език общообразователните предмети са премахнати през последните 2 години от гимназиалното обучение на учениците. С други думи - през 11 и 12 клас в някои училища (сред които моето) няма да присъстват предметите Биология и здравно образование, География и икономика, История и цивилизации, Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда, а ще има фокус върху профила.

28

Анна

преди 4 години

И по колко ще трябва да платим на есен за тези нефелни учебници? Цяло лято чета колко са нескопосани и изпбщо не желая да ги купувам! Предлагам всички родители на десетокласници просто да не им купим учебниците по история.

27

До Гражданин

преди 4 години

Какво се случва в България преди Възраждането, по време на Възраждането и в онези 66 години от 1878 до 1944 г.? Кой изправи България на крака? Защо почти всяко обществено и държавно начинание от онова време е имало за еталон най-доброто за времето си в Западна Европа? Благодарение на европейските възпитаници! Затова тогава сме шести по темпове на развитие в Европа.Две поколения псевдоинтелигенция представляват 90% от висшистите, завършили през периода 1948-1989 г. Днешните "учЕни" са техни деца

26

Отвратен

преди 4 години

До АнонименЕдин, който не се е къпал и подстригвал от много време.

25

Гражданин

преди 4 години

До Първо освободетеСтавате смешни и жалки с искания за младежи, завършили история в чужбина!

24

Първо освободете

преди 4 години

от работа историците от БАН, от няколкото института, които изопачават българската история, повърхностно описват (не изследват!) нашата традиционна култура и търгуват с археологически находки!После, ако е възможно, с коректен анонимен конкурс подберете кадърни младежи, да завършат история в чужбина, за да усвоят съвременни методи. После да се върнат тук да пишат учебници, да подготвят учители и да изследват миналото и културата ни.Сегашните са подкупни некадърници-връзкари с привилегии от соца.

23

Един

преди 4 години

До Анонимен :Първо се научете да пишете грамотно, прочетете повече книги на английски, френски и др. езици, и тогава се изказвайте! Защото коментарът Ви, освен че издава неграмотност, е и некомпетентен.

22

Анонимен

преди 4 години

По определени въпроси от нашата история няма единно мнение в българското общество. Това трябва да се посочва в учебниците и да се дават накратко в резюме алтенативните виждания. Не може еничарката Келбечева, която се представя за професорка, а не е и последователят на Гьобелс, съчнителят на манипулативни псевдожурналистически текстове Христо Христов да се налагат по тоя талибански начин. Нямало турско робство, хахаха, боже, прибери си вересиите!

21

Анонимен

преди 4 години

ПО ЗАПОВЕД НА ЕВРОПА - ВСИЧКИ СЛЕДИ ОТ КОМУНИЗМА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛИЧАТ . НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА Е ИМАЛО БЕЗПЛАТНО УЧЕНИЕ ЧЕ Е ИМАЛО БЕЗПЛАТНА ЗДРАВНА СИСТЕМА ЧЕ Е ИМАЛО 0 % БЕЗРАБОТИЦА - КОЕТО ЗАПАДНИЯ ИМЕРИАЛИЗЪМ НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ НИКОГА...

20

Анонимен

преди 4 години

До бай СпироТака е като са гласували за демократи и либерали, които правят 3 национални катастрофи на България преди 1944 г.

19

Активист на БКП

преди 4 години

1 $ струваше 0,99 лв. !!! Левът имаше златно покритие !!!Един двустаен апартамент струваше 8 000-9 000 лева! Безплатно образование !!! Безплатно здравеопазване!!! Работнически и студентски столове с 1,2,3,за 50 стотинки ! 15 дни почивка в станция на морето с храна и спане за 40 лева !!!Кой не скача е червен ...

18

Анонимен

преди 4 години

Кой е този Поппетров?

17

Няма

преди 4 години

универсална истина в свят населен от милиарди - всеки индивид има свое виждане за истина, а истинността в историята е повече въпрос на вяра отколкото на истина. Учебниците по история не съдържат повече истина от учебниците по вероучение.

16

Анонимен

преди 4 години

Защо да ги учат децата,колко бил страшен социалзма при Живков .Не споменат тогава - безплатно здравопазване .Един Български лев струваше повече от 1 долар.Апартаменти за народа .

15

бай Спиро

преди 4 години

До НА СТАЖАНТИТЕ ОТ ДСПо времето на т.н. социализъм добре живееха децата и внуците на обирджии на мандри и кошари и убийци на даскали и попове. Останалите живеехме в гнет и нищета.Това е накратко истината за този период.

14

родител

преди 4 години

Почти всички учебници от 1-ви до 12-ти клас са писани от "авторски колективи" - три неизвестни каки, нито една с д-р до името си, седнали на бутилка "Бейлис" да творят безумия. Редактор по правило липсва. Печатането на учебници е многомилионен "бизнес" за сметка на трагедията в образованието.

13

Анонимен

преди 4 години

Най добре всички вкупом да ги съберат и изгорят .

12

НАТО ВЪН

преди 4 години

строго осъждам евро-атлантическия анти-български режим!

11

Най-добрия

преди 4 години

учебник по история който четох напоследък беше съставен от Вера Мутафчиева. Не знам дали все още се учи по него.

10

НА СТАЖАНТИТЕ ОТ ДС

преди 4 години

ДРАГИ СТАЖАНТИ, ПОД КОМЕНТАРИТЕ В СТАТИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ВНУШАВА, ЧЕ:1. УЧЕБНИЦИТЕ СА ПИСАНИ ОТ СОРОС.2. В БЪЛГАРИЯ КОМУНИЗЪМ НЕ Е ИМАЛО.3. СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, КАНДИДАТ ЧЛЕНКА ЗА 16 РЕПУБЛИКА ВЪВ ВЕЛИКИЯ СССР (КОЙТО ГО РАЗРУТУРИХА ПРЕДАТЕЛИТЕ РАБОТЕЩИ ЗА СОРОС) БЕШЕ НАЙ-ВИСШИЯ СТАДИЙ С НА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. 4. ПРЕДИ СЕ ЖИВЕЕШЕ МНОГО ДОБРЕ (ОТЛИЧНО ДАЖЕ)5. ИМАМЕ ИСТИНСКА МНОГОПАРТИЙНА СИСТЕМА.