84

Мони

преди 4 години

Не винаги нещата опират до заплати. Разберете го. Най-важното , но има и други фактори. Трябваше да се прибирам от отпуска в Бг. Трафик , наистина час пик - понеделник. Кошмар да стигнеш до летището. Абсолютно лудо шофиране без правила. Имаш усещане за пълен хаос. В моя роден град -глутници бездомни кучета, това е и в София предполагам. Имах късмет да се спася от сериозно ухапване. Хората апатични, никой нищо не го интересува. Усещане на моменти наистина за територия.

83

179

преди 4 години

Българина е тъжен гурбетчия ако е сам. Моите приятели ,които имат семейства на запад или живеят със техен близък родственик въобще не мислят за връщане в България. НЕ искат и да чуят за нашта държава. По-спокойни са, изкарват си парички, ходят на почивки и така. Със 1 приказка си оправиха живота.

82

Iozeff

преди 4 години

До Дорра фон дер ПшикПълни глупости!

81

BG uber alles

преди 4 години

Ето Лихтенщайн има население 38000 калпака и пак имат висок стандарт. Чудо голямо че българите намалявали. България - Лихтенщайн на Балканите !

80

Анонимен

преди 4 години

Мойте всички приятели са чужденци и са в чужбина, но семейството ми е тук. В София не се създават приятелства лесно.

79

Циник

преди 4 години

Поредния кьорфишек.... Огромната маса българи не са "успели програмисти"... тях кучета ги яли...Ще пишапо-късно, че насина тренировката по Wing Tsun свършва.Как го пишеха англичаните на старите джобни часовници... "Докато гледашчасовника - времето тече"Овреме - Терминал 2Колкото по-рано... Толкова по-добре

78

Анонимен

преди 4 години

А и честно казано все повече се замислям, че ако България достигне заплатите на Западна Европа, ще се напълним и ние с индийци, пакистанци, африканци и араби. Сега ни прескачат само защото сме бедни. В един момент обаче ще престанат да ни прескачат и точно тогава съвсем ще престанем да сме държава, а ще се превърнем в територия.

77

@81

преди 4 години

Ще се пазарим, може пък и да дадат. Все пак вече не сме 90та година, ограбени сме отвсякъде, членове сме на всички съюзи, все трябва да сме си изработили някой тлъст заем. Ако си го поставим за цел, ще намерим начин. Освен това, човек се интересува от телефони и бмв-та до определена възраст и пол. Останалите хора биха платили за услуги улесняващи живота им или такива които го подобряват. А тези услуги се извършват от други българи. И това ще стимулира избягалите да помислят за връщане

76

Дорра фон дер Пшик

преди 4 години

България е много добре на фона на света. В Холандия, Белгия, Германия може заплащането да е високо но и наемите са ултрависоки. И ако нямаш собствен апартамент или къща - духаш супата. В Швейцария е добре.

75

@79

преди 4 години

Кой ще ти даде такъв заем и на какви условия? 90-те години като България фалира не искаха дори няколко милиарда долара да ни дадат. Освен това при отворена икономика парите ще си изтекат от България. Хората ще си купят ай-фони и бмв-та, а не български стоки.

74

Анонимен

преди 4 години

Не знам защо хората не оценяват ефекта от ниските заплати. Повечето хора нямат пари да се подстрижат, да си купуват дрехи и обувки, да излизат по заведения. В момента, в който имаш деца и не си програмист или мениджър, ти се оказваш БЕДЕН. Парното дори не можеш да си платиш. Не можеш да си платиш за йога курсове, за допълнителна квалификация, за зъболекар. Това не е нормална икономика. Живеем в капитализъм, той се храни от иновацията на малкия бизнес. Къде ни е малкия бизнес? Гледа кокошки!

73

Анонимен

преди 4 години

До 76Ама фармацевтичните концерни не ни дават 10 пъти намаление на цената на "лекарства за муковисцидоза (200к на година), лекарства за БХ (200к на година)" и т.н. Не може да си купиш мерцедес когато нямаш пари за мерцедес. Има държави където не могат да си позволят една опаковка антибиотик да си купят и хората си умират. Това е реалността в този Свят.

72

@77

преди 4 години

Има само едно решение, национална стратегия за доходите и взимане на заем с цел изравяване на доходите със средно-европейските. Когато заплатите приближат нормалното, хората ще имат пари за малкия бизнес и ще започнат да му плащат за услуги, а не да си боядисват сами апартамента, щото 1) нямат пари 2) няма майстори. И хората ще започнат да се завръщат. Повечето са избягали за да оцелеят, не за кеф. И малко по-малко и демографията ще се оправи. Но със заплати 3 пъти по ниски от ЕС - няма начин.

71

Анонимен

преди 4 години

До 69Добре де, и какво решение имаш за това? Да закрием държавата защото не можем да си позволим да имаме такава социална политика каквато само една силна богата икономика може да има? Обективно погледнато не се вижда в обозримо бъдеще момент в който българите ще бъдат в състояние да плащат такива здравни и пенсионни осигуровки каквито плащат немците. А без да плащаме същите осигуровки няма как да получаваме същите услуги.А на нас и демографията ни е по-слаба. Фон дер Лайен е със 7 деца, нали

70

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен68При 10 пъти по-високи заплати, нормално е и здравните вноски да са по-високи. Обаче при заплата от 700 лева колко да ти е вноската? 300 лева ли?

69

Анонимен

преди 4 години

До Маската на ЗороДаже в София масовите заплати са далеч от 2000 лева, ама хайде, съгласихме се, че са по-големи от тези в малките градчета, но забравяш, че тук животът е доста по-скъп.

68

Край

преди 4 години

Като се получите инфаркт, инсулт и рак се молете господ по-бързо да ви прибере на място злачно място спокойно. Ако на запад правеха чудеса Стив Джобс още да е жив а дядо Зографски на 120 г. още щеше да си поплясква Роси Новева.Живота е радост и тъга.На запад и на изток също.

67

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен67И случайно тази линейка беше претарашена в емигрантски квартал, нали?

66

Анонимен

преди 4 години

стига сте хвалили тия програмисчета смешни не само такива има

65

Анонимен

преди 4 години

Да видим (всичко е в евро): лекарства за муковисцидоза (200к на година), лекарства за БХ (200к на година), инсулинова помпа 6к (трябват ти повече от една), кислороден концентратор, 2-3к, сериозна операция (сърдечна, мозъчна, по-тегавите коремни) 50-100к, транплантация 200к. Рехабилитация и реинтеграция след всичко това - нямам представа. Всичко описано, не се заплаща от БГ здравната каса. Но се заплаща от европейските здравни каси. Пък вие си разсъждавайте. Ама ако ви се наложи, друго ще пишете