164

Хаха

преди 4 години

В България липсвала справедливост...!? А в чужбина да ви игнорират и прескачат защото си имигрант е много яко, хайде не ме расмивайте..

163

Хаха

преди 4 години

На пишман имигрантите ще им кажа че данните им са много остарели за България... много генерализитате и само въртите една и съща плоча... смешно е

162

Хаха

преди 4 години

Любимата ми тема... хахахаха.Всички само се оплаквате и рИвете...Много обичам както пишете как изкарвате по 1000 евро и се чувствате на 7то небе...:)) Сладури...

161

КофпомпаджийскиТопки

преди 4 години

.... Няма безработица,защото хора няма.... Евакуираха в ЕС.... и кой къде намери....

160

анонимен

преди 4 години

До Анонимен 65А сещаш ли се защо качеството е толкова ниско при тези държави? Ще ти подшушна какво казват лекари/стоматолози от тамошните. Проблемът е в безплатното за пациента лечение. Касата плаща евтини материали, консумативи, лечения. Всеки търси основно тях и няма пазар за нищо друго, колкото и да е ново и добро. Пример- евтини метални брекети ЗОК ги плаща на 1500 евро. Керамични, лингвални, алайнери и т.н. са непродаваеми.Става евтин конвеер. Уравниловка + ниски цени=проблеми

159

българка В UK..

преди 4 години

В ЛОНДОН IT ПРОГРАМИСТИ СЕ ОРИЕНТИРАТ КЪМ РОБОТИКА СЪЩОТО Е С БАНКОВИЯ СЕКТОР ПОЧВАТ ЛЕКА ПОЛЕКА ДА НАПУСКАТ UK...ЕМИГРИРАТ В USA .. ИЛИ .CANADA

158

Анонимен

преди 4 години

Гадно е така да си осереш родината, че да не може да я понасяш повече.

157

Анонимен

преди 4 години

Не може дълго от 50 лв. да се превръща зад гърба ти на 1000 (нулите са 3). Не може здравеопазването да бъде или недостъпно или некачествено. Не може в училищата да се налага хаос, а в университетите безумно ниски критерии. Не може престъпникът да е ненаказуем. Не може токът да е божествено скъп. Не може корупцията да е почти задължителна. Хората просто отказват да живеят по този начин

156

Анонимен

преди 4 години

Преди години основната причина за миграция бяха парите. Напоследък май не е така. Много мои познати заминаха и заминават в момента заради лошата жизнена среда, корупция, несправедливост, огромна бюрокрация, все по-голямото лумпенизиране и изпростяване на мнозинството.."ефектът на банановите"-оазис на висок стандарт и пари сред нищета- кара много от интелигентните хора с професии да търсят живот навън. И най-вече заради децата им.

155

Герини Кол

преди 4 години

Много интересно ще стане за всички ИТ специалисти след няколко години. На всякъде се пише и говори как вземат луди пари. Израстващите тийнейджъри записват основно ИТ специалисти.Слез 7 или 8 години пазарът ще се пренасити и услугите им ще станат евтини, както стана с много професии.

154

Анонимен

преди 4 години

България има само 1 проблем и той се нарича КОРУПЦИЯ! Без корупция, законите се спазват! Спазват ли се законите, има държава! Просто е, но неизгодно за властимащите!

153

Анонимен

преди 4 години

Най-гадно е връщането обратно от Гърция в България, чувството е ... като да се върнеш обратно в казармата след домашен отпуск.

152

От чужбина

преди 4 години

По добре да емигрираш отколкото да стоиш в *** за 600-800лв заплата.. Младите не могат да се реализират в *** за тях не им дават шанс след като завършат ВУЗ-а.. Ако кандидатът е от етнически произход нещата стават още по-трудно.. Ако искате да вярвате..

151

Минаващ

преди 4 години

Те емигрантите от началото на 90-те вече се пенсионираха в Германия и почнаха да се върщат в БГ с пенсии 1000-2000 евро. . . Смятайте колко време мина не можем да се "оправим" дето останахме в BG на ползу роду да тъпчем на едно място.

150

Анонимен

преди 4 години

До Antonio Resio4000 нетна заплата в БГ за ИТ специалист е напълно постижима в зависимост от това в какво си специализирал. Все пак за да получаваш 4000 нето ти трябват в бг 4860 лева бруто в България. Докато за 12000 лева нето в Скандинавия сигурно трябват над 20 000 лева бруто.

149

Antonio Resio

преди 4 години

то да беше само стандарта,а инстраструктурата, а бюрокрацията...? живея в Скандинавия и тук като ми трябва документ от определена институция го получавам по имейл, иначе БГ е красива страна но до там, сега имам 12 000 лв на месец, за 4 000 лв на месец в БГ бих се прибрал ама няма кой толкова да плаща (ИТ спец съм).

148

Анонимен

преди 4 години

Германия мит: Ред и дисциплина, чистота, няма чалгарщина и простотия.Германия реалност: Сърби, албанци, араби, африканци, други Източно Европейци. Турски свадби, турски маанета, *** се хвърлят навсякъде (е да, разбира се *** се чисти, но между момента на хвърлянето и момента на почистването си се въргаля). Пращате си детето на детска градина или на училище и то си е там сред другите цветни от гетото. Това е.

147

Анонимен

преди 4 години

Света не свършва на дръжавната граница всеки е свободен да ходи където си искат.

146

Анонимен

преди 4 години

Стига с тези емигранти - не ни интересува. Който иска да емигрира прав му път!

145

Анонимен

преди 4 години

До Yoan 132Прави са били аварите- подкупничеството, търговията, алкохолът съсипват всяка нация.Неслучайно търговците са били изгонени от храма.