43

Амиии

преди 4 години

Една от грешките на Фукушима е че е построена до океана...а след това построили бариери против цунами...които се оказаха смешни

42

До 42

преди 4 години

А кой построи първия саркофаг?Европа или Русия....освен това парите са отпуснати от Банка...т.е..те ще трябва да се връщат от Украйна

41

Ангел

преди 4 години

До 38Абе да сложиш генераторите ниско долу във Фукушима си мисля, че пак е човешка грешка.

40

Ахой

преди 4 години

А ГМО-то как е вкусно ли е, рупате ли. Рупаите и не се притеснявайте...

39

Анонимен

преди 4 години

Русия не може да дари за проекта защото те никога не са виновни. Освен това парите им трябват за подводници.Ядрени, разбира се.

38

привет из Германии

преди 4 години

русия колко пари дари за проекта ?!

37

Анонимен

преди 4 години

Има някаква грешка. Като го гледам е не по-високо от 30тина метра.

36

Анонимен

преди 4 години

Ами, искате ли такъв саркофаг и в България!ТЪКМО ЩЕ ОБХВАЩА ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА, ЗА РАДОСТ НА РУСИЯ.ТАКА, ЩЕ ИМАТ БЕЗПРОБЛЕМЕН ДОСТЪП ДО ТОПЛОТО СРЕДИЗЕМНО МОРЕ И ЩЕ ШАНТАЖИРАТ ЦЕЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА.

35

Krom

преди 4 години

Внушителна конструкция! Човешкия гении и безкраен, както за съжаление и човешката глупост. Има прилики но и отлики между Чернобил и Фукушима. В основата на Фукушима е природно бедствие. Докато при Чернобил е човешка грешка и конструктивно недомислие. Приликата - в Чернобил арогантното желание да направиш тест без да се съобразиш с реалностите. При Фукушима - специфичната японска култура. Там низшестоящия е могъл да избегне проблема, ако бе преодолял страха да звънне на ръководителя си.

34

Анонимен

преди 4 години

И забравих да спомена - компанията, която пусна тъй популярният напоследък, пропаганден сериал е същата, която произвежда ядрени реактори, дори във Фукушима.

33

Анонимен

преди 4 години

Правилните реактори във Фукушима все още си пускат радиация в океана... Капиталистическата радиация, е най-полезната радиация!

32

Анонимен

преди 4 години

Гордостта на руската ядрена енергетика - Чернобил. Искат такова да построят и в България при Белене

31

Анонимен

преди 4 години

До Джедай Мастърне се възхищавай! поне половината някой ги е гушнал, както винаги става с обществените поръчки!

30

Анонимен

преди 4 години

До по-далече от Русиязащо, "мъде" с какво е по добро?!

29

по-далече от Русия

преди 4 години

Въобще не трябва да се учудваме на руските провали в технологиите. При тях нищо не е изпипано както трябва, а е "сделано"...

28

Платен от ЕС

преди 4 години

Докато Вовка Офшорното тъпче калъфите на кума- виончелист с презрени зелени хартиикиЖалка алкална история!

27

Анонимен

преди 4 години

А Вова не е дал и една рубла, нали?

26

Джедай Мастър

преди 4 години

"Огромната структура струва 1,5 милиарда евро, които са били събрани от Европейската банка за реконструкция и развитие от 45 държави, Европейския съюз и 715 милиона евро лични средства. Най-големият дарител е Украйна, която превежда близо 100 милиона евро в полза на международния проект."А ***, които ще правят собствен сериал за Чернобил, за да покажат "победата си" и колко са били омаловажени в американската версия, сигурно не са дали и копейка. Това им е присъщо.

25

Анонимен

преди 4 години

"Украйна винаги е плащала цената на московитските грешки и зверства."Аха. Добре че беше другаря Ленин, че нямаше да сте чували за оКрайна никога. В царска Русия винаги си е била област, като Тракия или Добруджа. Все едно да говориш за Странджанска нация, хахаха. Ама другаря Ленин така партизанства срещу царя - цепи царска Русия, завладява ;) А вие сега повтаряте мантрите с каскети на сърце.

24

аз

преди 4 години

Че нямате редактор - ясно, но Вие не си ли четете написаното? Показали го, ама бил поставен през 2016, но сега го преместили (къде?), че и щяло да започне разрушаването му... Пълна скръб.