23

вътрешен човек

преди 4 години

Тоя министър разбира от образование, колкото аз от тропически култури.

22

Вълчев иска

преди 4 години

Вълчев иска ...Я да видим какво иска стойностният учител?1. учебник, избран от МОН2. да освободи учителите от писане на глупости3. да се застъпи само преподавателските дейности4. да се изисква родителска отговорност

21

Бай Иван

преди 4 години

Щом ще се учи за комунизма, е редно да се учи и за монархофашисткия режим.Нали тъй?

20

Каква процедура?

преди 4 години

Г-н министре,Не знаеш ли, че се урежда да пише учебници онзи, който има здрави връзки с тези, които управляват в момента? И си пише, каквото си ще!Каква академична свобода? Не знаеш ли, че сме наследили от времето на социализма такава "научна" олигархия, каквато нямаше и в СССР? Властта, т.е. позициите в научните среди у нас се предават по наследство вече трето поколениеРавнодушие обаче няма. Отдавна е изградена посредством възпитанието, свирепата решителност да се запази статуквото в нАуката

19

обикновен

преди 4 години

До Анонимен 13Реших така, защото чета, за разлика от теб и от Министъра! И той е цитиран - "Бях провокиран да ги прочета след сигналите, които получихме, първо от учители, след това от хора, които се изказаха в публичното пространство, защо не ги е чел, преди всички тези хора, за да няма сигнали?

18

Анонимен

преди 4 години

Живеем по Оруел! Войната е мир. Свободата е робство. Който владее миналото.....Липсва ни само Министерство на истината.Новоговорът е в ход. Думите създават измамна реалност, но истината е тази, която ни прави свободни. Не беше ли свободата върховна ценност на нашата демокрация? Какво цензурираме, кого манипулираме и мамим? Защо го правим и колко дълго можем да го правим?

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 13Дивият капитализъм започна още с деветосептемврийския преврат и никаква "реставрация" не е имало - това си знаеха шумкарите, това и си направиха още като ни прибраха ВСИЧКО веднага след като загробиха най-четавите от нас и интернираха собствениците на най-хубавите жилища в центъра на всеки град. По болшевишки модел лъгаха народа с привилегиите на собствената си "работническо-селска" класа - нито работническа, нито селска - само СЕЛЯНДУРСКА, за да изтрепе будните и свестните.

16

Анонимен

преди 4 години

"Да оставим историята на историците. Ние да си строим магистралите" - другарят Бойко Борисов.Вълчевски грубо нарушава тезисисите. Оставка.

15

Анонимен

преди 4 години

Ще ме извини министър Вълчев, но мрачните страни сега са много повече, отколкото по време на социализма. Много хора започнаха да изпитват носталгия и явно някой е силно обезпокоен от това. Затова социализма трябва по всякакъв начин да бъде оплют.

14

Анонимен

преди 4 години

МОН не се справя с предизвикателствата на новото време.Когато някой не се справя със задълженията си, бива отстраняван от работа.Учебното съдържание се пише избирателно с цел манипулиране на мисленето на подрастващите. Всяка партия, която е на власт, си пише нови учебници, угодни на нея. Сменя се управляващата партия, сменят се учебниците. Факт.

13

Анонимен

преди 4 години

До обикновен 10Защо решихте, че министърът не е чел предложените текстове и не е наясно с аргументите "за" и "против"?Вероятно вие сте по-компетентен, дайте му малко "форумен" акъл - е, такъв все още е в оскъдица!За обективно изложение на историята е необходима известна дистанция във времето - 40 години на цяла Европа, например, докато се оцелее след комунистическата духовна и икономическа пустиня; на цяла Европа това й стигна, само на нашите тошовисти им трябва още време.

12

Анонимен

преди 4 години

Продължение на 9Тя, и "дълговата криза" не беше упомената никъде освен в "конфиденциалните" епистоли от един началник на друг, нито пък имаше обективни данни за макроикономическите показатели за прогресиращата криза в напълно измислената "икономика". За да не си изгубят скъпоценните комунистически глави, всичко живо комуноидно подаваше фалшиви данни до по-горното "началство".Доверени кадри - все чеда на "активни борци", които от 900 човека през 1944 г. станаха 20 000 след само две-три години.

11

Каква процедура, бре

преди 4 години

Не е проблемът в процедурата, а в това, че пишещите и одобряващите учебниците са все ид. иоти. Това не се решава с нова процедура, а просто с уволнение на тъ. панаирите в МОН. Първата луда лелка, която трябваше още много отдавана да изхвръкне е Ваня Кастрева

10

обикновен

преди 4 години

Е, то и аз мога да одобрявам нещо, което не съм прочел! Въпросът е, не е ли негово задължение, не право, да задава посоката на образование и отношението по възприемане на определени позиции по исторически и други образователни въпроси от учащите се, така че да не бъдат равнодушни 'овце', а да отстояват мнението си и истината, да градят общество с ценности и да поддържат вековната култура на която сме наследници?Ама разбира се, защо да си гледа работата, ако има и по-приятни неща за правене!

9

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 4За съжаление, вие сте много по-прав, отколкото на мнозина би им се искало."Безценните" хитове също са печален резултат от 50-годишното систематично опростачване на народа - идеологическото промиване на мозъците, сега под формата на криворазбрана "соц-носталгия".Буден и борбен народ може да бъде смазан от много страни - "комунизЪма" ни смля отвсякъде: 1. икономически - 3 фалита, няма как да се знаеше това, информацията в "Работническо дело" и Агенция ТАСС беше за "дългова криза"

8

Анонимен

преди 4 години

"Нова Вълчегерберска История":"През 1877 година САЩ обявяват война на Османската империя и освобождават България от Османско робство. Санстефанска България е разпокъсана от несъгласната Руска империя, която желае да завладее Босфора и Дарданелите и Константинопол."

7

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5"Прехода" не е никакъв "преход", а стабилизиране на мутрите, създадени от комуноидните олигарси, и най-вече - от добре препраните мозъци по време на 50-годишния болшевизъм; е, добре че е *** да ви припомни какво беше по времето на Сталин (превод на български - Тошо) - "банани и тоалетна хартия", в никакъв случай собствено мнение и глътка въздух.Кой и кога забрани лустрацията?Защо Германия веднага веднага се освободи от всички офицери и номенклатурчици в структурите си?

6

без червени консулта

преди 4 години

Изхвърбете Мара Пирговица, Искра Баева и други червени другарки и другари и се консултирайте с независими експерти. Иначе до никъде няма да я докараме. Те са уврезени, в главите им само петолъчки и сърпове и чукове..

5

Анонимен

преди 4 години

Докато авторите са трето поколение *** "професори", обективно изложение на половинвековната катастрофа на страната не е възможно.Три поколения СТРАХ още ни държи влага.Добре било да се излагат "факти", не заключения, и "професорица" Калинова сравнява броя на театрите преди 1944г. и тези след "заветния" преврат - това ли са "фактите"?Турците ни върнаха 500 години назад, вечно гладните цървуло-комуноиди - поне още стотина, а ние искаме европейски "манталитет" и "заплати"?На каква ОСНОВА

4

Анонимен

преди 4 години

30 години се създадоха Златни чалга хитове. "Радка-пиратка""Тигре-тигре""Шопската салата"Безценно културно народно творчество, което трябва да се изучава.Трябва да се изучават мутрите на прехода, СИК, ВИС1, ВИС2, Мултигруп, босовете, контрабандистите, наркотрафикантите. Всяко българче да знае историята на прехода. Трябва да се изучава "История на прехода"