30

Незнайко

преди 4 години

Номер еденасе не сърди Чингис Хан.Много зле си.Карлуково.

29

bolbov

преди 4 години

За своята страна,за човечеството Сталин е направил толкова,колкото всички лидери преди него и след неговата смърт взети заедно не са правили за хората.Дълбок поклон пред този Велик Човек.

28

пред москва

преди 4 години

До 1939гСталин пише на рузверт - ние си отиваме, но след 20 години и при вас ще дойдат!

27

1939г

преди 4 години

До Анонименкога ще видим сталин и хитлер в една снимка без фотомонтаж?

26

Анонимен

преди 4 години

Няма нищо общо със САЩ И Англия. Ако си чел историята преди войната когато Хитлер взема властта, ще разбереш как се вдига Германия. С много конкретна политика от страна на Хитлер. Много си далеко от истината... Съченяваш си некви твои измислици,като децата

25

Анонимен

преди 4 години

Ние също нямаме време да слушаме за него. Просто военен првръпник. Нищо повече.

24

Анонимен

преди 4 години

Това че Англия и САЩ са финансирали Хитлер срещу СССР също е глупост - той за това ли съсипва Англия от бомбардировки, и потопява хиляди английски и американски кораби!Истината е че Хитлер е болестно амбициозен, и смята че може да победи всички!Пак ви казвам, да четете историята без да намесвате настоящите ви политически пристрастия, защото тогава времената и реалния живот са били съвсем различни от днес! Другото е безсмислено

23

Анонимен

преди 4 години

Защо въобще се пишат статии по темата?Картички за рожден ден, помирение, казал пък съжалил и др. внушения за масова публика.Лидери от такъв мащаб, определят съдбините на човечеството години напред. Там всичко е премерено в стратегически интереси, всеки жест, дума. Опитите за опростяване и сантиментален прочит, са илюзорно внушение на публиката, за да изгради представа, харесвам - не харесвам. В крайна сметка Русия оцеля, а индустриалния капитал спечели пари за десетки години напред.

22

Анонимен

преди 4 години

Създаде ВСВ с Хитлер и докара Русия до невиждан глад и жертви. Да си кажем истината. Избити са милиони за дезертьорство, защото не са искали тази война. След това докара и целия съюз до просешка тояга.

21

Анонимен

преди 4 години

САЩ и Англия можеха да приключат с Германия за 2 седмици и нямаше да има никаква ВСВ. Вместо това финсираха Германия да унищожи Русия. Намесиха се във войната едва когато Русия сама победи Германия именно с цел да попречат на победния марш на Червената армия. Имали са план ако Русия не спре в Берлин да се обединят германци, англичани и американци и заедно да ударят Русия.

20

Анонимен

преди 4 години

Русия спеше и Сталин я събуди. Превътна бедна страна в идустриален гигант, световна сила и военен колос всичко това са негови заслуги. Той преведе народа през ада и му върна чувството за собствено достойнство. Днес Русия отново е силна и всеки е принуден да се съобразява с Русия

19

Анонимен

преди 4 години

Да това в мазето ли го измисли, как Англия финансира Германия, че после да яде 2 год бомби :) все по жалки ставате.

18

Анонимен

преди 4 години

Радан Кънев трябва да бъде изключен от ЕНП.

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 12Историята трябва да се разглежда безпристрастно, в случая - и двамата могат да бъдат определени като престъпници, като греховете на Чърчил не са никак малко: оставя да бомбардират цивилното население на Ковънтри, за да не разберат германците че им е разкрил тайните кодов; в края на войната бомбардира цивилното население на Дрезден и други градове, което е излишно и ненужно от военна гл. точка; носи отговорност и за бомбардировките над София; разпалва гражданска война в Гърция, и мн. др.

16

Анонимен

преди 4 години

САЩ и Англия финансираха Германия 5 години да води война с Русия. Но Русия победи. Сметките на англосаксонците излязоха криви.

15

Анонимен

преди 4 години

Като UK е 35 пъти по малка, защо се бие 2 години сама с Хитлер, а 35 пъти по голямата нива седи скрита зад москва да не яде бой :)Имаш ли обяснение.

14

ззз

преди 4 години

До 11Историята показва че тези които не се учат от грешките си, ги повтарят. Вместо да се вгледа в собствената си арогантност, Германия донесе от 100 кладенци вода за да измисля причини за загубата си - Хитлер, зимата, линиите за доставка и т.н. А и както изглежда в днешно време пак гледат останалите в Европа високомерно

13

Анонимен

преди 4 години

ЮК с територия 35 ПЪТИ по-малка от Руската да се ежи на мустка..... СМЕШНО е.

12

Анонимен

преди 4 години

Единият герои, другия мустакат престъпник. Нямат място на една снимка.

11

Анонимен

преди 4 години

До зззИсторията не признава наклонението Ако.А народът казва Ако баба ти беше мъжка...