199

български учени

преди 4 години

До Анонимен216"При социализма заплата 160 лева и кисело зеле а при демокрацията на запад дават 2000 евро да миеш улиците."Кисело зеле от соца е здрава храна.Нямаш хемороиди и вини. Сегашно зеле е като отрова, кисело мляко е от Палма-крава,кашкавал и сметана също.затова имаш болести и сърбеж във дупа.

198

Анонимен

преди 4 години

ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД СТО ГОДИНИ 1936-1944 ЦАРСКИ ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ1944 - 1989 КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ, ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ НА ТОДОР ЖИВКОВ1990-2009 ДЕМОКРАЦИЯ, ЕДВА ПРОХОЖДАЩА2009-2020 ОЛИГАРХИЧЕН ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ НА БОЙКО БОРИСОВ. ФОРМАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩА ПАРТИЙНА СИСТЕМА, ПАРТИИ ПАТЕРИЦИ, ЦЕНЗУРА В МЕДИИТЕ, ИЗБОРНИ МАШИНАЦИИ

197

Прос ве тление

преди 4 години

Сега най сетне разбрах Вас които ви четяхщо ще да е е туй нещо демокрацията братче. Холограма. Утопия демек. Хард фентъзи. Вятър и мъгла . Банани в джобовете.И пепеляк в носа

196

логопед

преди 4 години

Каква демокрация в опасност ,какви 52 поцента, какви пет лева ? Стига сте ни промивали мозъците !В България си е абсолютна ДИКТАТУРА , особено последните 10 години !10 % *** и натегачи се налагат над 90 % , които желаят да живеят нормално !

195

Анонимен

преди 4 години

Каква демокрация при мутренско-просташка диктатура?

194

Анонимен

преди 4 години

За да има демокрация са необходими няколко неща:1. Свободни и честни избори 2. Реално разделение на властите 3. Независима съдебна власт 4. Свободни медии 5. Върховенство на законаСтрува ли ви се, че в България ги има?

193

az

преди 4 години

По бай Тошево време и демокрацията беше по-демократична да еа. България от първа икономика в света сега пред-последна, заради едни банани.

192

Анонимен

преди 4 години

Отговорете си на въпросите:- Какво е социализъм?- Какво е комунизъм?- Какво е капитализъм?- Какви цели има всеки един от тези социално-икономически строеве. - Имало ли е такова животно по тези земи, съдейки по икономиката?- До какво е довело всичко това? - Къде отиваме в момента съдейки по това което се случва?- Това харесва ли ни? Какво можем да променим, какво не и защо и как? Само с въздишки по някакъв строй, наречен "соц" не става. Става с действие на народни маси обидени с цел.

191

хъша

преди 4 години

как може да дадеш правилно мнение за нещо с което все още не си живял в пълния му вид?

190

Анонимен

преди 4 години

При социализма заплата 160 лева и кисело зеле а при демокрацията на запад дават 2000 евро да миеш улиците.

189

Анонимен

преди 4 години

Социализъм в България имаше не по дефиниции а реално. Беше въведен ненавреме без да има условия за развитието му и този смисъл беше недоносче. Въпреки ненавременната си поява беше най-ефективната икономическа система през която България е минавала. При социализма България беше сред 30те най-развити икомомики в света и въпреки недостатъците и огрниченията на личната свобода на гражданите това беше времето когато българите живяха най-добре и в близките десетилетия няма да имат този шанс.

188

Анонимен

преди 4 години

1. социализъм в България не е имало. По определение.2. Това в момента не е демокрация - пак по определение. (Особено предвид как се купуват избори)3. Както има да му харесвам на това мракобесие, което вирее не само в милата ни държавица, но и по цял свят т.е. по богатия си купува изборите.

187

Бавария

преди 4 години

При комунистите живеех в една гарсионера 36м2 с наем 9лв, майка ми инженер, баща ми топлотехник, обща заплата 365лв.Сега сам съм инженер и живея в къща с 120м2 за 1250? наем с гараж, заплата 4000? чисти.Демокрацията излезе добра за мен.

186

Стамат

преди 4 години

Демокрация, капитализъм, социализъм... Наричайте го както искате. То е едно и също - една шепа сатанисти ни водят към последния ден!

185

Бавария

преди 4 години

Едни началници се смениха с други. Единствената разлика е че можеш да се махнеш без да питаш управляващата партия за разрешение. Нещо което ми подобри живота значително.

184

А после

преди 4 години

Се чудим , защо сме най бедни в Европа.Смешното е , че почти половината население иска да е още по бедно.

183

бай Тошо

преди 4 години

Демокрация е това, което в момента имаме в България. Това е демокрация в най-чистия си вид! Преди го наричахме каитализъм и се борехме срещу него, сега му смениха името и промиват мозъците на децата ни с новото му име..

182

Анонимен

преди 4 години

Ако това в БГ не е демокрация, то в Просията си е направо провал. Недейте оатроумничи, човек трябва да се задоволява с каквото има. Господ награждава смирените и благодарните, а ламтящите за много наказва.

181

Анонимен

преди 4 години

За каква демокрация ни говорят когато когато тя я нема. Всака власт от 100 години насам по света идва уж в името на демокрацията, но сегашната българската е в най лошият си вариянт.Безработица, ниски доходи, корупция на всички етажи, престъпност всякаква, импотентни правозащитни органи. Най бедната държава в ЕС з какво демокрация тогава горорим. Унижожено селско стопанство без пазари, внос на всичко, здравеопазване никакво, образование също.

180

Така е ..

преди 4 години

Половината българи демократи казват че чашата е пълна до половина , другата половина българи казват че чашата е до половина празна.Оптимисти и песимисти.Така е било винаги.Няма обществен строй на който всички да се радват.