219

Я па ти..

преди 4 години

До Анонимен 230 Ако оставим "народа " да решава като си знаем манталитета, свършено е с държавата.

218

Да допълня...

преди 4 години

До Анонимен 232 Социализма ни съсипа мисленето. С това мислене както построихме социализма , така ще построим и капитализма.Надежда всяка оставете.

217

Слава на комунизма

преди 4 години

Да живее Народна Република България!Поклон поред паметта на Другаря Живков!

216

Waffen SS

преди 4 години

До Waffen SSХубаво си описал ПРАВОИМАЩИТЕ преди 89 г.Мръсните кадесарски и БКП партийни бонзи!Ха сега продължи със съдружника на Маджо и Пашата!Маджо и Пашата са продукти на демокрацията,но нещо не мога да си спомня преди 89 да съм виждал хора да ровят в кофите за ***,за да хапнат коричка хляб в свирепа конкуренция с бездомните кучета,както и препускащи,безнаказано каруци с индианци по улиците

215

Waffen SS

преди 4 години

Много ми е интересно дали някой може да даде изчерпателно определение на демокрация.Когато се дава определението за демокрация,трябва да се спомене за някои явления,които я съпровождат като:за свръх богати и свръх бедни,за елитаризма,за кръга от недосегаеми,за разрухата,за престъпността,за липсата на адекватно правосъдие,за достъпа до еднакви медицински услуги за всички,за отсъствие на държавността,за корупцията на всички нива,за лицемерния брътвеж,че нещо зависи от индивида и че е свободен и т.

214

www

преди 4 години

В БЪЛГАРИЯ 30 ГОДИНИ Е ВСЕ ОЩЕ МУТРЕНСКА ДИКТАТУРА - ТОЛКОВА СМЕ ДАЛЕЧ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА...

213

Анонимен

преди 4 години

Браво, цели 52% вярват в дядо Коледа.

212

Анонимен

преди 4 години

Половината даже е твърде добре!На фона на тоталната медийна пропаганда от платените медии, колко е "лоша" демокрацията!

211

гг

преди 4 години

За последно демокрация е имало в древногръцките градове-държави, където са били шепа хора и всеки е можел да участва във вземането на решения. В днешни дни ни баламосват с избори - веднъж на 4 години гражданинът уж има власт, надявайки се, че избраниците му ще работят в негова полза. Но ако се окаже другояче, гражданинът не може да направи нищо, освен да чака до другите избори. Или да гране оръжие. Няма как да победиш системата, играейки по нейните правила.

210

Спомен от соца...

преди 4 години

Спомнeте си липсата на тоалетна хартия, опашките за всичко, невъзможността да излизеш зад граница, жителството, чакането 20-25 г. за жигули, москвич или трабант, панелката-отмъщението на социализма, "модерните" заводи със скапана съветска техника и технология, ДС, МВР, партийните секретари, комсомол,профсъюзи,15 милиарда долара дълг, замърсяването на околната среда, регулярното спиране на тока, лагерите,Белене, капачките за буркани и т.н. и т.н.

209

Спомен от социализма

преди 4 години

Кремиковци, долината на смъртта Девня, безумния, безсмислен и струващ милиарди на държавата завод за тежко машиностроене в Радомир, корупционната изядена в аванс атомна централа Белене и много други безсмислено построени и работещи на загуба заводи и фабрики, бетонни гета-панелките , които наричат жилищни квартали ! Хората бяха бедни и закрепостени по местораждане, без право на свободно изразяване на мнение и хранени с бооклуци- бяхме роби на шайка ***. Ако сега да си правиш зимнина е просто каприз, тогава беше въпрос на оцеляване !

208

да не забравяме

преди 4 години

То ако беше хубаво по времето на социализъма, нямаше да има 10 Ноември 1989г.Да не казваме, че на 25 Декември 1989 румънците си застреляха вожда и учителя Чаушеско, аналог на правешкия комунистически диктатор бай Тошо.Застреляха го неговите хора от секуритате, щото и на тях беше им дотегнало.

207

Спомен от социализма

преди 4 години

Какво си спомням аз от началото на 70-те години?Бях дете, дават ми пари и ме пращат до магазинада купя "нещо". Каквото има, защото обикновено няма.В магазина-опашка. Чакат да докарат "нещо". Нареждам се и аз. След половин час докарват шунка!Ура! Но следва разочаровано: О-о-о! Самоедин калъп!.. Няма да има за всички.! Месарятобявява, че ще дава най-много по триста грама..Докъдето стигне! Опашката кима безропотно..Месарят вади ножа и отрязва яко парчеот калъпа. После го налапва пред очите наопашката...

206

Анонимен

преди 4 години

Не сме постигнали демокрация защото няма върховенство на закона. Няма също свободен пазар и гражданско общество. Когато узреем тогава. Все пак само 30 години опит имаме.

205

Анонимен

преди 4 години

Социализъм имало в България... Къде?Социализмът е преходен режим водещ до комунизъм (или капитализъм) Т.е. всичко би трябвало да се движи към обществена собственост, цените се понижават и тн. Кога в България са се снижавали цените за последен път? Отделно - предполага се "диктатура на пролетарията" - по модерному - пряка демокрация или просто демокрация. И това липсва дори като наченка и преди и сега. Не ми е ясно, изобщо замисляте ли се какво означават всички тези понятия, с които боравите?

204

Анонимен

преди 4 години

Интересно - тук там проблясва мозъчна дейност. Но все пак - демокрацията е управление на гражданите. Някой попита ли ни за данъците, за разходите, за образованието, за влизане в ЕС, в НАТО, за разходите на нашите народни представители? Щом това не се определя от народа, то каква демокрация е това. Аз не виждам НИТО ЕДИН "народен представител" да изказва дори 1% от моето мнение на гражданин.Следователно, това никак не прилича на никаква демокрация.

203

До 228

преди 4 години

И как унищожиха род и родина или ти просто повтаряш.България е била и ще бъде , въпреки всички русофили , които сънуват нейната гибел.

202

Z

преди 4 години

Каква демокрация ги гони тия? 30 години анархия и унищожаване на род и родина! Това беше и си е! Айде глупости за демокрация...

201

Маркс брадатия

преди 4 години

Аз си живея добре. Бедните да го Д. За вас не знам. Сега е така - човек за човека е вълк. При социализма - човек за човека е брат, ама социализма свърши - кой ***, ***.

200

Анонимен

преди 4 години

бай Тошо вата теоремаСложната тодорема Стана на Борисов Догматична лема.