199

Аз

преди 4 години

До хмАко иранците са толкова силни - защо не победиха Садам Хюсеин във войната? Да не се подлъгват по собствената си пропаганда! Ясно е, че САЩ могат да ги смажат! Но няма да е добре САЩ да го направят! Последствията от подобна война ще са още по-лоши от последствията от войната със Садам! Така, че - не е добре да има война, но и Иран да не се самозаблуждава, че е много велик!

198

Боби

преди 4 години

До StolzЕх експертеПопрочети спомените на немските Генерали - публикувани са на запад - когато ги прочетох се чудех след 1942 какъв невероятен късмет са имали за да не гризнат още тогава дръвцето. Десетки пъти са се измъквали на косъм от тотално поражение и то въпреки безумните заповеди на Хитлер. Сериозно го говоря. СССР заради чистките 1937-1939 е останал без младши команден състав и за това са всички тези безсмислени жертви но при немците поне с командването всичко е било ок.

197

Анонимен

преди 4 години

Това изречение : "С тях могат да се атакуват танкери, пристанища и офшорни съоръжения."Обяснява всичко ! Еврейски страх , че ще бъде атакувано най - милото им: офшорките ,иначе казано парите !

196

джо

преди 4 години

Столц. Когато става въпрос за западната помощ , то тя по-скоро е морална.Техниката от която са били доволни руснаците са "Аерокобрите", камионите и джиповете. На танковете "Шърман " прозвището е било "подвижните запалки" Като обем на помощите можеш да сравниш какво е внесено като брой и какво е произведено от самите Руснаци . Ще видиш ,че на общия фон помощта не е толкова голяма. Но въпреки това е била много ценна и несъмнено е помогнала в трудните моменти за Червената армия.

195

Боби

преди 4 години

До StolzСССР побдеи Германия с огромната финансова помощ на Запада, ако не бяха финансовите заеми, доставките на танкове Шърмън, доставките на екипировка и оръжия през Персийския залив, Сталинград падаше и доставките на петрол за Москва щяха да секнат, с което СССР приключваше съществуването си.1. ЛЕНД ЛИЗ СССР 11,5 милиарда $ , ВБ 45 милиарда $ - Голяма част на ВБ, ФР и прочие са опростени СССР/РФ плаща до цент2. Доставни са 4500 М-4 шърман като с дългостволни оръдия доставката е от 1945

194

Krom

преди 4 години

Добре или зле, но настоящия клуб на разполагащи с ядрено оръжие си е ОК. Влизането на нови играчи - нестабилни, шизофренни "лидери" като Северно корееца и тоя с козята брада - диктатори по природа и призвание си е сериозен проблем. Непредсказуеми, коварни и комплексирани. Не мисля, че за света е ОК. Сегашния паритет си е добър.

193

Не!

преди 4 години

С две думи, ако не бяха американците, рашките щяха да говорят немски! ФАКТ!

192

Stolz

преди 4 години

До Поручик РжевскиМоля без квалификации! Къде живеея не е въпрос на този разговор. Да, СССР загуби 1 млн войници при Сталниград, но можеше да загуби и много повече ако зад гръба на СССР не бяха парите от Запада! Германия, също загуби също толкова на брой хора при тази битка, така че няма нужда да броим труповете. Факт е, че без Запада, СССР прилючваше курса си. Чета история, дори и тази от Русия, където мнението за българите е потресващо и всички русофили са наречени просто рубладжии.

191

хм

преди 4 години

Ясно е че тук силният може да действа радикално, както срещу Япония навремето.То беше заявено почти директно, никой никой не подценява...Естествено дипломатичното решение е най вероятно, 99% така ще стане и всичко ще свърши с договори за "инвеститори" , които ще вземат някой и друг кладенец.

190

Krom

преди 4 години

До Stolz - аз бих го посъветвал да потърси историята на английския крайцер "Единбург" - потопен от немска подводница, или още по точно от капитана си отваряйки кингстоните за да не попадне в немски ръце. Най вече с какво е бил пълен и за какво. Но се съмнявам. Поручика е дълбоко убеден русофил - т.е. от исторически факти го боли главата. И се счита длъжен да ги преиначава. А те "съюзниците" на Русия - Югославия, Сирия, Венецуела са дълбоко прокопсали. На върха са на класациите.

189

Поручик Ржевски

преди 4 години

А един милион убити войници в битката при Сталинград пак ли Запада ги осигури на СССР или си бяха чисто руско производство?Виждам че живееш в паралелната вселена, с информация писана от началниците на Ал. Йорданов и Цветанов.

188

Stolz

преди 4 години

До Поручик РжевскиСССР побдеи Германия с огромната финансова помощ на Запада, ако не бяха финансовите заеми, доставките на танкове Шърмън, доставките на екипировка и оръжия през Персийския залив, Сталинград падаше и доставките на петрол за Москва щяха да секнат, с което СССР приключваше съществуването си. Преди да пишете глупости за това кой кого бил свалил на заемята, се позаинтересувайте колко милиарда долара СССР изплаща на САЩ и Великобритания след края на ВСВ по време на Студената война.

187

Анонимен

преди 4 години

Като чета статията си задавам няколко въпроса Не са ли и американските самолети като Еф 15 и Еф 16 толкова стари колкото Еф 14, пък едно е да нападаш, друго е да се отбраняваш, както свалиха наскоро американския дрон, Иран не смята да напада а да се отбранява и вярвайте ми ТЕ СА ГОТОВИ ЗА ОТБРАНА

186

Анонимен

преди 4 години

Последните 10 години вече САЩ не могат да се налагат. Провалът със Сев.Корея, откъдето Ким им се плези постоянно, провалът със Сирия, а сега и Иран. Дори Венецуела им го намадури, ха-ха-ха.

185

Не!

преди 4 години

Спокойно другарЕ, той и Садам се пънеше... и Кадафито... Не са решили, не са ги помляли. Нито Рашките, нито Китай могат да направят нещо скъпи рубладжии....

184

Поручик Ржевски

преди 4 години

В Сирия не можаха да свалят "диктатора" Асад, вече имаме нова цел. *** пълни. Да не говорим, че този път САЩ са сами срещу Иран (ако не броим бутафорната държава саудитска арабия) дори ЕС не е срещу Иран.Това го е усетил рижавия клоун и затова само блъфира за война...Много ще се изложи с Иран, повече от Сирия

183

Поручик Ржевски

преди 4 години

Зад Иран стоят Китай и Русия. Онези отпадъци зад океана ще предизвикат трета световна война, сигурен съм.И после една кока-кола в Ню-Йорк ще струва 50 рубли.Последния път германците предизвикаха и трябваше руснаците да ги свалят на земята.Сега са наред тия США поредната свръх велика държава до поредния колапс

182

Krom

преди 4 години

Междувременно в Ирак също върви партизанска война още от времето на Саддам. И какво от това? Аз лично съм абсолютно убеден, че за няколко месеца ракетни удари, подпомагане на вътрешната опозиция - а нека не забравяме огромното количество кюрди в Иран, и петролно ембарго Иран ще се срути. И не виждам защо да жалея за тея които подкрепят Хизбула и други реакционни ислямисти. Не виждам защо брадите да са ми симпатични. Нито пък, намирам нещо общо между мен и тях.

181

Krom

преди 4 години

Нищо от прочетеното не ми звучи убедително. Говори се за стари технологии в авиацията - скоро демонстрирания "нов" ирански изтребител е на основа платформа Nortrop F-5 Freedom - изоставена от американците още с появата на F-16. Говори се за ракети и дронове, но - нищо което може да стигне до Америка. Сава дума за атаки над граждански съдове в Ормузкия проток. Както и да погледнем, това не е война а отчаян опит за противопоставяне. Не влиза в сметката и Израел, а трябва със сигурност.

180

Анонимен

преди 4 години

рубладжията с маймуницата, даже не ти четем простотиите - трудно е! Преди 1200 г. БЪЛГАРИТЕ измислихме азбука, с която да е лесно на всички славяни! Разбра ли бе, джихадист?