240

Waffen SS

преди 4 години

Втората мантра,която битуваше беше,че на България не и трябва индустрия,а селско стопанство,базирано на частни стопани,и ние така се развихме и разбързахме към тази светла перспектива,че в момента нямаме нито селско стопанство нито индустрия.Полу-занаятчийските работилнички не ги броя,както и "фантастичните" добиви от пшеница,които с мъка достигат половината на рекорда за България 10,380,000 тона пшеница през,1983 година

239

Osman

преди 4 години

Не искам да злословя, работил съм и в двете страни. В България не съм видял някой да работи сериозно оставен без опека. В Турция хората са свикнали да се трудят. Счупват ги от работа. Турчинът-шеф няма нищо общо с тукашните. Турците обичат да дават заповеди, а подчинените да изпълняват. Говорим за коренно различни трудови етики. Ако там се разболееш както тук правят като ги домързи, като се върнеш шефът ти казва: Хайде, щом си болен от утре да си се лекуваш вкъщи за постоянно. Няма шест-пет.

238

Анонимен

преди 4 години

Handelsblatt e жълта преса, с платена статия от Ердо. Не бива да им се вярва.

237

Професор

преди 4 години

Страната е в мощен подем. Не вярвайте на някакви съмнителни немски сайтчета. Завода ще се строи в България. Четете Пик и Блиц.

236

Krom

преди 4 години

Само едно не разбрах, как сега ще се изявят Бившия и Настоящия Президент? Кой от двамата ще коментира?

235

Waffen SS

преди 4 години

В първите години на необратимия и демократичен преход битуваха две мантри.Първата е ела те в България страната с най-евтината и квалифицирана раб. ръка.Да,но инвеститорите не се редяха на опашка,за да инвестират в България,освен разни мушмороци,които инвестираха в шиенето на ***.Квалифицираната раб. ръка,придобила своите умения по време на "тъмният" соц. почти изчезна и остана само тази,която нищо не може.Справка ремонта на Графа

234

Krom

преди 4 години

До Waffen SS - известни сме с това, че б.русове като теб целодневно храчат по Родината си. Виждам, гордееш се с познаване на германската история - как ли би постъпил Фюрера с такъв като теб, плюещ Родината си? За един приятел питам.

233

Krom

преди 4 години

До Анонимен 237 и допълнение за България също така и неграмотни п.омаци от Делиормана с голямо но фалшиво самочувствие, както и про-руски шумкари мразещи всичко българско, и считащи себе си длъжни да обругават България неколкократно дневно.

232

Waffen SS

преди 4 години

Ама защо не правим нещо за,което имаме кадри и съответната технологична готовност и възможност ,нещо атрактивно.Да правим каручки,трикраки столчета-много е битово и създава атмосфера,дървени въглища,поне докато имаме още гори.Така и така сме клоака ,поне да бъдем такава до край.Нали с това сме известни

231

Krom

преди 4 години

До Анонимен 235 - съмнявам се. Но едно е сигурно - VW са достатъчно безскрупулни за да оправдаят решението си с някакъв "призив". Истината е, че се водят от икономически и финансови интереси. Въобще не им дреме за демокрацията, Европейския Съюз, правата и свободите. Просто взеха решение, което би било по печелившо за тях. Дори и само като пазар да го гледаш.

230

Анонимен

преди 4 години

Турция - младо население, здрави и прави мъже, учат инженерство. България - старото поколение болно и изпаднало от борда, новите джендърчета с татуировките и впитите дънки учат психология и бизнес администрация.

229

Анонимен

преди 4 години

Тая новина се върти от миналата седмица. Днесът не посмя да я публикува до сега.Що така в Измир? Меркел няма ли да "удари" едно рамо? А Юнкер?

228

Анонимен

преди 4 години

До KromКакви подготвени кадри,бе?Направо тайно са им предложили рушвет турците,за да построят завода в Турция,а не в България,това е голата истина.Българите нямат никакава вина.

227

Waffen SS

преди 4 години

До Само ГЕРБ!!!Я пак за независимостта,че е много забавно.Колонията е независима само в правото си да не взема решения за своето развитие

226

Алеко

преди 4 години

Нали знаете, парица е царица!Не ги е еня ни за Ердоган, ни за Бойко, гледат си финансовия интерес! Тъй че не политиканствайте тука излишно!

225

Анонимен

преди 4 години

До Само ГЕРБ!!!Глупости,спряха ни за Шенген,защото оградата ни била келява ,а не солидна и не спирала мигрантите,никой не иска да се разселва в България,те и самите бежанци не искат.

224

Krom

преди 4 години

Хора, каквото и да говорим компания като VW гледа от ред страни. Турския пазар е многократно по голям от нашия. Отделно - ние сме на кръстопътя, но турците направо са на границата с Азия. Отделно - имат автомобилно производство от десетилетия - т.е. подготвен персонал и кадри. Ние имаме добро желание, малко нестабилна рамка и малко мъгляви перспективи. Честно казано, не бих ги винил особено с оглед дългогодишния поток гастърбайтери, т.е. традиционна свързаност. Въобще, не бих се изненадал.

223

Анонимен

преди 4 години

Християнско, Мюсюлманско, Комунистическо, Евро-Атлантическо, братство и солидарност е абсолютен фалш и измама а Бойко да духа лулата на Винету и да продължава да убеждава българина колко е солидарна Западна Европа с България.

222

Waffen SS

преди 4 години

Ама имаше ли някакви съмнения,че завода ще е всякъде другаде,но не и в България.Това съвсем нормално да е в Турция.Просто никой не иска да инвестира сериозно производство в една малко колония,в която липсват базови професии за такова производство.Преди няколко дни казах,че ще е добре,ако ни дадат да правим мокет за пода,ама и това не е сигурно.Ние може да правим шарени каруци/много е битово/,но и това не е сигурно.

221

Само ГЕРБ!!!

преди 4 години

Това е наказание от Меркел за дето Бойко спря мигрантите и не се съгласи да ги разселят по Странджа! Нека сме си бедни, но поне да сме горди и независими!