50

Анонимен

преди 4 години

Да кажа на всички хора как да си намират решение на проблемите,защото в България няма да им кажат,а и част от самите чиновници са гола вода и некомпетентни.Има сайт ,който се нарича СОЛВИТ(na latinica e SOLVIT),там се решават всички проблеми на хората от ЕС,всякакви проблеми от всякакво естество.

49

Анонимен

преди 4 години

До ГеоргиИзваждаш формуляр Е104 от здравната ти каса в която европейска държава се намираш,казваш им за кои години да ти напишат,че си плащал осигуровки,с този екземпляр отиваш в НАП и го даваш и веднага ти оправят ,че си плащал осигуровки и можеш да се лекуваш в България безплатно.Просто в България никога няма да ви кажат какви права имате,трябва да се разровите в европейските сайтове.

48

Георги

преди 4 години

До Анонимен 47Не е точно така. За спешната помощ в болница - така е. За обикновен преглед лекаря в ЕУ си взима парите от теб, а ти си ги взимаш после от твоята здравна каса. Условие за това обаче е твоята здравна каса да поема тази интервенция в собствената си страна. Т.е. за неща които здравната каса не поема нищо в България, няма да ти ги поеме и ако отидеш като турист примерно в Германия. Нищо че за Гернания тя би била нормална. Регулирани са и границите за сумите и т.н. Има много неща...

47

привет от Германия

преди 4 години

Добре ,че ги пишете тези неща ,че да знам и да не ходя в България защото здравно се осигурявам само в Германия ! Защо ще трябва да плащам след като всяка здравна каса от Германия ми покрива и плаща разходите за лечение насякъде по слета ?! Още е нямало слечай българска здравна каса да е платила някакво лечение на български гражданин в Германия ,затова Германците не признават вашите осигуровки ! Но немските здравни каси плащат разходите ни навсякъде по света ! И защо аз допълнително да плащам?

46

Анонимен

преди 4 години

Плащането на шезлонги и чадъри е поредния рекет,заради който бягат туристите.И ха си мръднал от чадъра си,за хапнеш или нещо друго,плащаш втори път за деня,това само в бг го има.

45

Анонимен

преди 4 години

До ГеоргиМиналото лято за преглед на сина в Тасос платих 80 евро. Тази зима платих за преглед на дъщеричката в Австрия 70 евро. Честно казано цените за шезлонг и чадър ми са по-голям трън в очите. Или това, че като отида да обядвам и децата да починат, на много места ми искат после пак да си ги платя.И мед.обслужване не би трябвало да се плаща,ако е в ЕС държавата- не се плаща,те си взимат парите от касата ти,ако е бърза помощ пък изобщо не трябва да се плаща,без значение в коя ЕСдържава

44

От Германия

преди 4 години

До ДртПрчТова не е вярно. Къде си го чул не знам. Аз живея тук.Прегледите са БЕЗПЛАТНИ, както и повечето от изброените услуги (ако имаш стандартна здравна осигуровка).:)

43

Георги

преди 4 години

Миналото лято за преглед на сина в Тасос платих 80 евро. Тази зима платих за преглед на дъщеричката в Австрия 70 евро. Честно казано цените за шезлонг и чадър ми са по-голям трън в очите. Или това, че като отида да обядвам и децата да починат, на много места ми искат после пак да си ги платя.

42

kukla

преди 4 години

Че то навсякъде е така. А пък какво да кажем за цените за чадъри и шезлонги. Тая демократична новост по нашето черноморие от преди 15-20 години. Или нацвъканите хотели по 100 лева и нагоре цени на стаи. Чалгата и некачествения алкохол. Не цените на лекарските грижи прогони масата българи и мнго като мене не искаме повече и да чуем за българското черномоние.

41

Ти да видиш

преди 4 години

Какви 50 кинта по цени на държавата,бре!Аз ходя винаги без направление,че чакането при Жипито ми къса нервите (ред не можеш хвана,от мятащи пари през терасите) и плащам по 20 кинта на специалиста,който съм решил да посетя!

40

Анонимен

преди 4 години

На Зл пясъци има с пъти повече "линейки" отколкото във Варна. Това са микробуси с надпис на английски ambulance с червен кръст или бракувани линейки. Тарифата Златните до Варна е 400лв и се дава % на всеки който ги извика за пациент. На 112 никой от персоналите не се обажда, заради % който им дават частниците

39

Анонимен

преди 4 години

В Гърция да не е по евтино ?

38

Анонимен

преди 4 години

Това са честно обявени цени в частна модерна клиника.По добре е да ги има, отколкото да не съществуват изобщо. На мен проблем ми са неактуализираните в Гугъл транспортни връзки на обществения транспорт.С тях пътят от Летище Бургас до автогарата и жп гарата в Бургас примерно е лев и петдесет. Летище Варна до Бургаското е на 100 километра, а без информация транспорта се увеличава доста като пари и време.

37

Хипократ

преди 4 години

"Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство." - изречение от Хипократовата клетва!

36

чистник

преди 4 години

До до 24До 40 Това е обида, написана от човек, който очевидно не си владее нервите. За доктор е, дума да няма.

35

до 24

преди 4 години

Гнусно е да се налага докторът да се докосва до мръсните, ти мазни и смърдящи телеса....................ами да е станал продавач на парфюмерия !

34

Анонимен

преди 4 години

това не е вярно ! здравеопазването у нас е безплатно ! просто си плащаш на джи-пито, после прегледа при специалиста, после кръв и урина, после снимки, ехографии,скенери....после импланти, операции, рехабилитации, лекарства..........иначе е безплатно, питайте депутатите !

33

напомняне

преди 4 години

До До 21До 33 Ругая, защото имам ОСНОВАНИЕ!!! Иначе, и през ум няма да ми мине да го направя. Когато си го закъсал яко със здравето и те разиграват /на не дава Господ на никого/, друга песен ще запееш! Мотаха ме яко, и то за пари! Е, имам право да го мисля и да го напиша!

32

Анонимен

преди 4 години

Гледна точка, Терминът "курорт" идва от немски език. Kurort е словосъчетание от две немски думи. "***" което значи "лечение" и "Ort" - което значи "място" или смислено казано "място за лечение".

31

Напомняне

преди 4 години

До АнонименНе, не е така! Явно не ти се е случвало или си доктор. Аз просто, след огромното отвращение от тукашните маймунджулуци и изнудване на докторите /лично изстрадано/, отпраших към чужбина. И ме излекуваха за пари дори по-малко от тези, които ми искаха тук, въпреки здравната ми осигуровка, съвестно плащана години наред. Поздрави и хубава събота. /дето се вика, Не питай старило, ами патило/