80

Анонимен

преди 4 години

До бай хНе е само в Югославия, а в Гърция в Македония няма никакви комунисти но там измислят гръцки славянски език.

79

Сата НАТО

преди 4 години

На цяла Западна България е наложено от руските поробители да мяка, от азбуката е махната най-българската буква е двойно. Как ще накараш нормален западняк доброволно да почне да мяка? По-добре да си има една държава с официално западно наречие, някой път си пускам радио Скопие и спират да ме болят ушите.

78

Анонимен

преди 4 години

До бай хМакедонски език е диалект на българския и сърбите не успяват.

77

Анонимен

преди 4 години

До бай хДо 1941 г, няма българи а всички стават сърби и български е само разговорен език. Който каже че е българин, сърбите го пребиват. След 1945 г. Югославия приема друга тактика с македонски език, но и той се проваля, защото сърбите се иселват от Македония и Югославия се разпада.

76

Анонимен

преди 4 години

С македонец на глава не се излиза. Вари го , печи го, ще македонства, ще се прави на клоун, но това е. "Македонска нация" - това е криминално посегателство от Белград и Москва над българите в Македония.

75

Анонимен

преди 4 години

А за цар Самуил? Кога? Или и той е македонец? И каква е тая гавра с тоя паметник? Български цар в центъра на това село Скопие с очи все едно е черноморски фар? Тия кога ще направят една пирамида най-накрая да бачкат поне цялото население и да не мислят глупости. В израз на най-античните си традиции македонското правителство ще прави пирамида. 10 пъти по-голяма от Хеопсовата! Щото са Фараони с мераци за милиони *чалга звучи*. Ай ке ви копаме сите бре чорави г00мна. СмЪрди веке от вас. Египтяни!!

74

Анонимен

преди 4 години

Македония никога не е била българска в този смисъл, който се употребява за Мизия и Тракия. Там българите са били ок. 60% средно. Имало е региони, където българите са били даже малцинство. Затова са искали да решат междунационалните проблеми с кантонизация или претопяване на всички в нова, македонска нация.

73

дедо Ви

преди 4 години

Я цитирайте, северо македонските и сръбски масмедии, как реагират на това изказване!?!?

72

Сата НАТО

преди 4 години

Абсолютно точна формулировка. Борили са се за автономна, многонационална Македония - Швейцария на Балканите. И сега ако беше жив, нямаше да иска присъединяване към България. Но това един тесногръд шовинист трудно може да го разбере.

71

Цецо Мен

преди 4 години

Старата тема за Македония е много удобна за отклоняване на вниманието. Друга такава е за субсидиите. Общо взето... посоката и края са ясни въпросът е кога?

70

бай х

преди 4 години

защо в музея на ВОМРО в Скопие всички оригинални документи са написани на български език ??? Защо не са писали на македонски ??? Македонския език и азбука са създадени 1945 година със заповед на сръбските комунисти , като премахват няколко български букви и добавят сръбски за да се пише на сръбска пишеща машина създадена е от Блаже коневски / по рождение Конев /

69

KOSTAS LINKE

преди 4 години

ФИРОМ Е ГРЪЦКА ЗОНА ЗА КОНТРОЛ .СКОПИЕ Е ГРЪЦКА ДУМА И ГРЪЦКИ ГРАД ...СОФИЯ СЪЩО .А ЗА ГУЦЕ ДЕЛЦЕФ - ЧОВЕКА Е БИЛ СЕВЕРЕН МАКАДОНО-ФИРОМЕЦ, НО БЪЛГАРИТЕ СА ГО ПРИНУДИЛИ ДА КАЖЕ НЯКЪДЕ ЧЕ Е БИЛ БУГАРРИН.АЗ НЕ ВЯРВАН ДА Е БИЛ БУГАРРИН .

68

бай х

преди 4 години

да питам президенчето защо в османските данъчни архиви където са записвали народност /хората сами са се определяли / , пол , деца , животни , ниви .. в област Македония има само българи 80% , гърци , власи, сърби ,турци , шиптари .... защо не е имало македонци ???

67

Анонимен

преди 4 години

Гоце Делчев е българин , също както и президентът на Северна Македония и всички останали !

66

Анонимен

преди 4 години

Проблема е много по дълбок, от разбирането на политици възпитани в сръбски шовинизъм.Гоце Делчев повтаря идейната основа на Левски, Ботев и др. основоположници на държавата ни. Идеята за Чиста и Свята Демократска република. Но се оказва, че на принципа чуждо не щем, но своето си не даваме, нямат свое различно от българското. И изкопаха Александър Македонски, но никой не казва, за какво се е борил, и какви са му идеите, на които те са наследници.Гоце искал независима Мак. Независима в какво?

65

Анонимен

преди 4 години

Все едно сега Путин да каже, че се бори за присъединяване на Източна Украйна към Русия. Първо Путин иска автономия, федеративна държава или независими държави, а после идва съединението.Има две организации - едната е Вътрешна македонска в Македония под османска или сръбска, гръцка власт, другата е Външна - в София. Не е в Атина, не е в Белград.

64

Анонимен

преди 4 години

До mdaМоже да си разменят Южна Албания срещу Северна Северна Македония с населнието и така Южна Северна Македония ще излезе на Средиземно море и ще се преименува на Охридска България.

63

анонимен

преди 4 години

Макетата си хитри и лукави, сега ще си трайкат докато ги приемат в ЕС и ние да не им пречим, а после пак ще почнат със своя *** македонизъм!

62

Анонимен

преди 4 години

"" Македонският президент призна ... "".............НА КОЙ МУ ПУКА ???Бойко да знае, че ако ги пусне в Европа - ПАДА ОТ ВЛАСТ !

61

Анонимен

преди 4 години

Гоце иска "независима", но дали е възможно. Турция се изтегля в 1912 г. но влизат Сърбия и Гърция. България ги пгва, но Турция и Румъния нападат България и Македония пак е зависима. После в ПСВ България ги изгонва, но Англия и Франция изгонват България и Македония е на Гърция и Сърбия. В ВСВ Хитлер ги гони и България влиза, но после Англия и САЩ я бомбят. България излиза и Югославия и Гърция пак я окупират. Сега Югославия се изтегли, но албанците я превземат.