59

Ескимос

преди 4 години

Помня 2012-та пак разказвахте такива измишльотини. Тогава беше по-топло и по-мокро и от сега. Преди това също се е случвало. Не е чак толкова рядко явление.А и тази точно година ледът в Гренландия е доста повече в сравнение с миналата. Малко топене няма да го върне в нормата дори.

58

Do 56

преди 4 години

До До 56Абре 56! Ти си ептен неук момче! И остави това има много неуку не знаещи и не можещи! *** за да ти го докажа! Що осъдиха WV фирмата бре! Зарад кво знаеш ли!? Същност ко питам то е ясно, че не знаеш! Еми "брато" оссъдиха е именно зарад стандарта за въглеродни емислии от двигателите на WV! *** то стандарт нямало!? Баце мноо си зле! Има стандарт! И да ти кажа ако ти дишаш въздух с 5% концентрация на СО2, мога да ти кажа, че няма да е за повече от 2-10мин. според човека! Ама ....

57

Анонимен

преди 4 години

Съществува друг, реален проблем, създаден от неразумното консуматорско общество, за който никой не говори. В световния океан са се формирали пластмасови острови с големината на средна по територия европейска страна. Тези "острови" от космоса се наблюдават като огромни лещи.

56

До 57

преди 4 години

И до какви катаклизми ще доведе затоплянето на океаните и как точно ще ги затоплиш, г-н зелен папагал? Повтаряте само заучени фрази, нямаш никаква предства за какво пишеш, но понеже някой си го бил казал, значи е точно така.

55

гг

преди 4 години

Ако обърнем внимание на името на Гренландия, ще видим, че то означава зелена земя. Така че може би в крайна сметка нещата си идват на мястото :)

54

Анонимен

преди 4 години

"Хайде преди да говорите глупости се запознайте как работи климата на собствената си планета."То понеже изобщо някой жив е наясно, нали. Всичко са ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ и МОДЕЛИ. СО2 е храна за растенията. Повишаването му означава по-ускорен растеж. По- високи селскостопански добиви. Което значи повече усвояване на газа от атмосферата - сиреч регулиращ, защитен механизъм.Но неудобните факти тихомълком се пропускат от еко-талибаните.

53

Анонимен

преди 4 години

До 55Пълни глупости. Това да не ти е оранжерия? Затоплянето на океаните може да довете до такива катаклизми, че в някой региони може и живот да не остане. Хайде преди да говорите глупости се запознайте как работи климата на собствената си планета.

52

До 56

преди 4 години

Първо подобен стандарт не съществува - това пак са зелени манипулации! Второ от ауспуха излиза един много по-токсичен газ наречен въглероден окис, който със сигурност ще те задуши при определени концентрации много по-бързо от СО2. Въздуха който ти издишаш зелен талибане е с концентрация от 4-5% СО2, тоест според теб ти си практически мъртъв! СО2 опасен за човека когато се нагнетява в затворени пространства в един момент просто ще изпазнеш в безсъзнание.

51

До 50

преди 4 години

До До 49Значи аз съм съгласен с тебе! И сега ще ти обясня защо! Но сикам да ми обещаеш, че след това ти ще направиш нещо за мене! Та в момента по стандарт концентрацията на СО2 която излиза от ауспуха на твоята кола е по-малко от 2.7 до 1.4% според зависи! Останалото по стандарт са водни пари 'сажди' и под 0.1% други газове! Та щом си мислиш, че такава концентрация на СО2 в ауспуха е толкова безвреда, то защо не вкараш един маркуч в ауспуха на колата си и не дишаш от там! Само това ми кажи?

50

Анонимен

преди 4 години

Ако Земята се затопли, то тя ще стане по влажна и живота би следвало да избуй, но незнайно на каква база зелените сектански НПО-та, чертаят глобален апокалпсис.

49

Анонимен

преди 4 години

Кой е виновен за края последния ледников период преди 10-15 хил. години, искам да попитам червените талибани? Глобалното затопляне е един много голям бизнес, едни хора печелят милиарда от тази глупост която няма нищо общо с науката. Промени в климата е имало винаги, имало е периоди на захлаждане, Земята е била ледената топка милиони години, имало е и периоди и на затопляне, но живота е оцелял, защото той е много жилал и адаптивен, защото благодарение на еволюцията ни има и нас.

48

До 49

преди 4 години

Пишеш абсолютни простотии - СО2 е токсичен когато продължително време дишаш въздух с негова концентрация от около 4% и няма да се задушиш, а ще изпаднеш в кома, но това е възможно само теоритично, например ако изригнат няколко супервулкана.

47

До 50

преди 4 години

До АнонименИнтересно за грамотността се хвана, но нищо друго от написаното не разбра! Та май наистина е вярно това дето го казват за съвременните БГ ученици четът и не разбират това дето са прочели! Еми неграмотност, там хем е по-лошо и от глобалното затопляне, хем не знам какво може да се направи!

46

Анонимен

преди 4 години

Готино, ще ходим в Гренландия на плаж под палмите.

45

Анонимен

преди 4 години

До 49Ще умрЪт от неграмотност...

44

До 39

преди 4 години

Човече внимавай какво точно си пожелаваш! Знаеш ли че сега СО2 е само 0.039% ако се увеличи 2.5 пъти то ще умрът много хора! От задушаване да го наречем! А ако стане около 0.1% то ще умрът милиарди! А ако стане 1% ми трябва да знаеш, че тогава ще ти е по-лесно да дишаш газа дето излиза от ауспуха на колата ти! Така, че внимавай какво си пожелаваш! Щото планетата земя може и да оцелее, но за човечеството се съмнявам, че ще успее!

43

Анонимен

преди 4 години

Поредното всяване на страх за много пари

42

...

преди 4 години

Бре исками се само да мога да гледам коленето дето ще настъпи с тия климатични промени! Но само да гледам а *** ми да е на сушина! Инак френската революция е почнала именно поради едно леко глобално понижение на температурите! Довело да лоша реколта само 3-4 поредни години! *** тогава населението на земята било пот 500млн жители! А сега ще сме аколо 10млрд. Та нека "шоуто" да започне!

41

Анонимен

преди 4 години

До ЕскимосОбичайно пролетно явление. Така е от милиарди години.Земята е жива и диша. Ледникови периоди сменят затопляния и обратното.Какво по-естествено?Птиците летят ли на юг?Животните мигрират ли?Кухият реднек убил ***, заграбил земята му, построил небостъргач на 3 м. над морското равнище и ни убеждава, че всички ние сега трябва да му берем грижата.

40

Анонимен

преди 4 години

5-6 века ледници стигат, ще се върне отново Зеления остров