110

Анонимен

преди 4 години

"Той подкрепя френския модел на задължително застраховане, когато се продава на зелено. Това означава, че ако предприемачът иска да строи сграда за 3 млн. лв., трябва да има застраховка за 3,5 млн. лв., така че ако се провали, гражданинът да бъде защитен и да си получи парите обратно. Това ще помогне за изчистването на бизнеса от недобросъвестни участници и спекулативен капитал, смята Шопов"----А при отказ за изплащане застраховките кой и как ще изчисти другия мат'риял участници на пазара?

109

Dinev

преди 4 години

Статията е доста несериозна, още първото изречение започва с "неофициални данни". Тази година доста зачестиха подобни статий, като всеки разумен човек ще си извади извода, че нещо в продаването на апартаментите им куца. Цените дори спрямо европейските са доста високи спрямо това, което се предлага като чиста квадратура, състояние на имота и най-важното локация София и средна заплата 1400 лв. Сравнения с Париж и Лондон е просто нелепа. Хора разсъждавайте трезво и не се поддавайте на манипулации.

108

Анонимен

преди 4 години

Не знам кой разумен и образован човек ще запраши точно за София, като може да иде в Дания, Холандия, Швеция, Испания, че и в Норвегия и къде ли още не, където ще получава нормално възнаграждение и нормални условия на труд.

107

107,

преди 4 години

Човеченце, като вид грешка и "ме"-кане децата в четвърти клас се изпитват точно на това и то се дава като пример за типична грешка в шопския диалект. Ти какво и как наричаш и кривиш си е твоя лична работа, която останалият свят не го интересува. Но не за това е темата тук.Напразно я кривиш,пишейки сто поста в нея против хора,които не познаваш на база на лични твои претенции, които са напълно голословни и смехотворни.София спря да се пълни с хора от как се отвориха границите ни за белия свят.

106

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 49"Лингвисте", да ти е хрумвало някога, че има огромна разлика между "мЕкане" - това, което ти визираш (морфология, граматика) в западното наречие, и "мЙЕкане"(фонетика, произношение), характерно за източното.И по-полека с раздаването на акъл, щедростта в "експертизата" ти е просто комична!

105

Анонимен

преди 4 години

Не знам, на кой му харесва гетото на света, че да се премести в София.

104

Анонимен

преди 4 години

В Лозенец поне 1/3 са празни. След Парадайс 2/3 ти са празни. Що лъжете?

103

Анонимен

преди 4 години

Статията е измислена от алчните брокери за балъците купувачи. Купувайте, че не останаха. Хаха

102

93,

преди 4 години

Ми значи наистина не си българин.Щом елементарни неща не знаеш. И щом с фактите спориш. Дървен шоп си, а не българин значи.

101

Анонимен

преди 4 години

93, не се изненадвам, че не си учил кой говор е приет за официален. То не останаха много образовани и грамотни в България. Повечето се изнесоха - не към София, а към белия свят, в който е важно какво правиш, а не какви глупости и празни приказки приказваш.Ограмоти се по въпроса - има писано, вкл. в учебниците по български език за основните училища. Тук ни ум, ни грамотност можем да ти налеем. Това насила не става. Еднокнижникът си остава такъв, ако ще и в НС да го роди някоя чистачка.

100

Анонимен

преди 4 години

Не стигат по НЕОФИЦИАЛНИ данни на СТРОИТЕЛИТЕ, иначе по официални 60-70 хил души за десет години е нараснала София, но който иска да бърза, 35 години кредит ще му дадат и да не си е помислил, който и да е от семейството да остава без работа и за седмица, че съдебните изпълнители дебнат...

99

Анонимен

преди 4 години

95, нито някой го дразни твърдото говорене, нито то звучи някак си, както ти е хрумнало.Просто няколко нисковъзпитани и необразовани шопи не могат да схванат, че нито мекото, нито твърдото говорене има каквото и да било значение. Обяснено беше, че това са си два вида наречия, ни правилни, ни грешни и толкоз.Пък ти си мекай, мякай, о-кай, йо-кай, твърди и т.н. - все едно е за нормалния образован свят как ще произнасяш звуците. Въпросът е какво казваш, а в случая то е нищо.

98

Анонимен

преди 4 години

А един тук все си пее мантрата, че за половината жилища в София нямало обитатели.Пее си и вярва, че така ще повлияе на общественото мнение, за да паднат цените и да си купи и той.Грешиш, бате. Трябва да се бориш за увеличаване на заплатите или сам да си дадеш зор, за да работиш повече и по-качествено. Тогава ще имаш парички и тризонет в полите на Витоша да си купиш.

97

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 89Етническа пъстрота ни осигури още кмет Янчулев, като раздаде жилища от общинския фонд на новодошли в столицата тумби роми, за които в София нямаше работа и които си имаха къщи по родните им места. Но не желаеха да се възползват от предлаганата по онова време земеделска земя - по 10 дка на социално слабо домакинство.В това имаше замисъл, измътен от партията столетница. Без значение кой е кметът, стига да слушка.

96

Анонимен

преди 4 години

Да черна дупка е

95

Пешо

преди 4 години

София е пристанище на Шумен и център на галактиката.

94

Анонимен

преди 4 години

Интересно защо мякалниците толкова много ги дразни твърдото говорене.Ами то и звучи по-добре и е по-мъжко.Жена да мякам, разбирам - прави я по-нежна някак си.Обаче мъж да ми мяка - сори, това никога няма да го приема.

93

Анонимен

преди 4 години

НСИ- НАСЕЛЕНИЕ НА СОФИЯ12.2018Г- 1 269 384 ГРАЖДАНИ, ЖИЛИЩА- 610087, А СЕГА ЖИЛИЩАТА УМНОЖЕТЕ ПО ДВАМА/ А СЕГА ПО ТРИ, А МОЖЕ И ПО ЧЕТИРИ ЧЛЕНА В СЕМЕЙСТВО, НО ДА ВИДИМ КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА ПО ДВАМА ЧЛЕНА В СЕМЕЙСТВО- 1 220 178- МАНИПУЛАТИВНО Е ДА СЕ ТВЪРДИ ЧЕ ТЪРСЕНЕТО ПОВИШАВА ЦЕНИТЕ,ЕВРОПА ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ИМА ИМОТЕН ЦЕНОВИ БАЛОН.

92

до 92

преди 4 години

Това пък че във Велико Търново говорели най-правилен български е един мегамит.Ти ходил ли си там да ги чуеш. Ами те говорят някаква смесица между влашки и гагаузки.Ако това е български език, то определено аз не съм българин.

91

74,

преди 4 години

Говоренето "твърдо" не е равнозначно на говоренето "правилно".Твърдото и мекото, като говор, са, да ти го обясня бавно, дано схванеш, децата го разбират по БЕЛ, когато са на този урок, надявам се и ти да вденеш, т.нар. източно и западно наречия, а не правилен и "кривилен" говор. И всяка област си има свой диалект. Апропо, за книжовен е взет този на В. Търново, т.е. централна България. Ни източна, ни западна.Ама не си учил достатъчно, та повтаряш като развалена плоча една и съща глу.пост.