22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 13Можеше просот да раздават нужното и да оставят компотентните да работят.

21

Анонимен

преди 4 години

"Работа от кафенето, от къщи, как ще се отчитат осигуровките?"Това е заложено в закона и не е проблем.До 22 - За една изчезьнала работа се появиха 3 нови. Споко, работа ще има, а ко се стигно до такова ниво, в което никой не се налага да работи,няма да имаш нужда от работа ;)

20

Анонимен

преди 4 години

Сега разбрахте ли до какво ви доведе онзи несретник Джон Атанасов. Докато развивате ИТ, компютърджийте ще им дебелеят задоците, а вие ще сте на борсата. Без значение социалист или не. Технологиите - ВЪН!

19

Анонимен

преди 4 години

Проблемът днес е, че комунистите грабят парите на работещите, а трябва да ни дойдат едни стабилни капиталисти да дават големи заплати на работещите и да има работа за всички.

18

Дракон

преди 4 години

Червени от..падъци. Гледат винаги да се погрижат за търтеите с парите на работещите. Кога ще се разпуснат, та да се появи нормална партия център-ляво.

17

хм

преди 4 години

...Точно проститутките може да го закъсат и преди 2025г, японците работят като побъркани да произведат секс-роботи. Другите загинали в следващите 5 години са разните кол-центрове и тн, всичко ще са ботове. Това в цивилизования свят, в БГ добавете 5-10 г.

16

Анонимен

преди 4 години

Някой да си спомня някога пенсионерите да са ровили в кофите за огризки от храна като днес когато има свръхпроизводство и роботи и машини и може да се произведе храна за 10 планети като Земята с по 20 милиарда население?

15

Гостенин

преди 4 години

На първо време да се готвят всякакъв вид машинисти - локомотиви, метро и трамваи. После шАфИорите, барманите и сервитьорите. идва ред и на масовия майстор-строител: зидаро-кофражист. Единствено сигурни са проститутките и политиците-лаладжии ;-) За последните не е много сигурно!

14

Гостенин

преди 4 години

Какво сте де разревали?Днес някойда си спомня за телефонистки, машинописки и стрелочници? Даже не знаят какво точно означава професията.А за доматитО не се притеснявайте - още от 70-те има калифорнийски сортове, дето целия завръз узрява наведнъж и го събират машини барабар със корена и стъблото.Аман от вайкане. Като много знаете - даже до София не достигат овчари - тази професия няма да изчезне във близките 200 години. А една друга ще е вечна - майстор по подръжка на градска канализация.

13

Анонимен

преди 4 години

до 2Доматите няма да се садят и копаят а ще се принтират 3D, нали имаме даже и еврокомисар по дигитализацията.....-:) тя ще ви покаже как става

12

...

преди 4 години

До анонимен2Картофи и домати. Има вече дигитално. И царевица, лук, грозде... всичко каквото се сетиш, може да се копае дигитално. Там у фермите у фейса. Ама не стават за ядене. Там е проблема. Работиш ги, събираш ги, но не можеш да ги ядеш :D А за къв чeп ми е да ги копая дигитално?

11

Анонимен

преди 4 години

При соца имаше работа за всички, гледаше се общото благо, не печалбата. Ако беше останал сега щеше да се работо по 2-4 часа за да има работа за всички, защото целта е задоволяване на нуждите на хората, не печалба. Всички нужди бяха гарантирано задоволени, и това започна да разваля хората, соца дойде ненавреме, недоносче беше, хората не бяха готови, почнаха да мислят не за нужди, искаха лукс като на запад милионери да стават, и дойде демокрацията да ги излекува, блъскай сега на чорбаджията, добре

10

Анонимен

преди 4 години

До БойкоЕ, то ти и безтуй за друго не ставаш.

9

Анонимен

преди 4 години

Който може да стреля и е точен - ще има какво да яде.Който не - ще бъде застрелян и изяден.

8

Бойко

преди 4 години

В Бойколандия има работни места за овчари и чистачки

7

Анонимен

преди 4 години

До VВие селските *** *** много ги разбират работите.Затова сте все гладни все ви са малко парите.Щот сте отворковци и разбирачи.

6

до 2

преди 4 години

Наясно ли си преди 50 години каква част от работната сила се е занимавала с копаене на домати и каква част от нея е заета с тая дейност сега?Ние и в момента сме в ерата на услугите огромната част от работната сила НЕ генерира физически продукт нито селскостопански, нито индустриален. И тоя дял ще продължи да расте. Който се адаптира добре; който не се адаптира страдание го чака.

5

Българин

преди 4 години

На следващите избори да дадем свободно на Бойко Борисов и да изберем г-жа Корнелия Нинова от БСП да ни осигурява работни места и големи мерезета и серезета да зимаме големи серезета и мерезета да имаме мангизи да си доставяме удоволствия, да се забавляваме и да черпим в пълни шепи от живота.

4

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен5Вторият вариан е по-вероятен.

3

Анонимен

преди 4 години

технологиите ще са причина да бъдат освобождавани все повече хора. ще се навъдят милиони бедни, които в края на краищата никой няма да може да спре да унищожат технологиите и да възстановят статуквото всеки да работи ръчен труд за за има за всички. другия вариант е собствениците на технологиите да унищожават част периодично от населението, чрез болести и прочее