25

Един от Северозапада

преди 4 години

Дават 40% грешка??? Идеални са! Много по-лесно ще се насочат гласовете към правилната партия-просто се търси точния програмист.И още нещо-от къде са тия машини? Коя фирма ги внесе? Да и се търси отговорност, и да не припарва до държавна поръчка повече! Внесени са от братски Китай сигурно, по 2 са лев, а са продадени като позлатени.При положение ча български професор представи 2 или 3 прототипа, тествани, и търсеше възможност да се изработват у нас...Но, на кой му пука-а и това е целта-40%

24

Анонимен

преди 4 години

До магуркатаГоляма грешка, колега! Гласецът ти се разпределя към някой от тях. Пак печелят от теб Отиваш, вземаш ролката тапет, пардон, бюлетинката, слагаш едно голяяямо Х на цялата и пускаш. Броят те като "недействителен" и никой не може да се облажи от теб. Замисли се - така е

23

Анонимен

преди 4 години

Най-голямата илюзия е, че имаме право на глас и можем нещо да променим !Още преди да са излезли резултатите знам не само кои 3 партии ще бъдат начело, но и тяхната подредба ...

22

магурката

преди 4 години

Избори ли?Въобще не ме интерисува кой премиер,камо ли пък кмет.Да си гласуват тези с обществените поръчки и с мераците да станат част от администрацията.Който има за какво да се бори и да убеждава останалите,че тяхното светло бъдеще ще настъпи само,ако той спечели.

21

Спиридон

преди 4 години

До Време за промянаДа не споменаваме, че Информационно Обслужване ще останат без работа!

20

Анонимен

преди 4 години

Всъщност имаше огромен брой невалидни бюлетини при машинното гласуване и никой не можа да обясни защо. Имаше разни коментари от типа "ами той можело гласоподавателя след гласуването да драсне с химикал и да я направи невалидна" или "ами той можело да избере повече от една преференция", което просто показва, че проблемът не е машинното гласуване, ами са избирателните комисии.Докато няма наказателна отговорност за очевидна фалшификация на протоколи ще е така.

19

Уплах

преди 4 години

Какво ли не направиха някои хора за да компрометират машинното гласуване, като се започне от наемане на машините, през раздаването им в ромските секции и в периферията на градовете, та до "повреди" и опорочаване на вота. Като капак и професор Всезнаев виден представител на школата Наго Диго даде дълбокомислено мнение, къде, кой и за какво ги ползвал тези машини. Голям страх значи!

18

Време за промяна

преди 4 години

Голямото предимство на машинното гласуване е в това, че не е така лесно да се манипулират резултатите. При гласуване с хартиена бюлетина е достатъчно едно леко драсване върху бюлетината на "неправилно" гласувалия, за да стане тя невалидна. При машинното гласуване невалидни бюлетини няма.

17

Анонимен

преди 4 години

При нас цялото семейство гласува машинно. Но проблем. Цялата операция отнема 2 минути, има подробни обяснения пред всяка секция, не е по-различно отколкото теглене на пари с банкомат - дават ти карта, набираш номер, после - номера на преференцията, после те питаш сигурен ли си и ти казва ДА или ВЪРНИ. Елементарно.Да, сигурно има фини опции за настройки, но натам е бъдещето. ИМа си печати готови, пести се време и дава сигурност.

16

Анонимен

преди 4 години

Аман Заман! Всеки ден започнаха да ни внушават, че ще е някаква страхотна катастрофа машинното гласуване. Обечете както трябва хората от комисиите и няма да е катастрофа.Не е нужно веднъж да броят протоколите от бюлетините, втори път - преференциите, трети път да преписват на ръка, като просто може да се настрои чипа броят на преференциите СЪЩО да идва с касова бележка и после директно да се отчита. на тези избори Герб направи възможното УМИШЛЕНО да саботира машинното гласуване.

15

Анонимен

преди 4 години

досега сме имали машинно гласусаване на Прездинетски избори, на парламентарни избори, на европейски избори - вярно не беше задължително, но брот хора които го ползват нараства - и не беше катастрофа. не виждам защо да бъде катастрофа на местни избори.

14

Анонимен

преди 4 години

за такива изказвания Константинов трябав да го вкара в затвора за насаждане на паника.Видя се, че нищо страшно няма на по-миналите избори машинно е гласувало 1 процент от населението на тези - 7 процента, гласува се за 2 минути, гласуването става за две минути, грешките са минимални, а ако хората в секциите бяха обучени както трябва щяха да са двойно по-малко.

13

Анонимен

преди 4 години

Ами оправете си софтуера г-н професоре.След като печелите ОП за информационно обслужване на изборите следва да се потрудите малко,а не само да прибирате парсата. Как в Африка може да се гласува машинно,тото да пускаме всеки ден и да няма грешки, а машините за нашите избори да грешат???

12

Анонимен

преди 4 години

Теглят тото и лотария всеки ден. Трябва да гласуваме в тотопунктовете, ако тези некадърници не се откажат да драскат и унищожават бюлетини и да гласуват от името на негласували в края на изборния ден.

11

Роб на влаЗта

преди 4 години

Така и така държавата плаща наема на машините който е 3000лв.на машина ,работи или не.....Аз ще гласувам машинно...

10

Пешострактора

преди 4 години

Аз си гласувах машинно. Адски бързо и лесно и без проблем. Цялата беше за около минута. Не виждам какъв им е проблема че ще го забраняват. Според мен трябва гласуването да е изцяло машинно и с български машини. Да не се правят на ударени и да ги купуват.

9

Анонимен

преди 4 години

ДОбре де. Всички ли са слепи?! Само на мен ли ми прави впечатление следното:-ТОЛ система не работи.-Машинно гласуване не работи-Данъчен регистър- работи с клизма и постоянни издънки.-Имотен регистър (погледни горното)-Регистрация на МПС - опашки по няколко километра-Новинарски сайтове - промивка на мозъка, цензура ,но затова пък с хиляди правописни и смислови грешки...... и.н. , и т.н.Какво става, изобщо тук?!

8

Лечева,

преди 4 години

замълчи.Така и не стана ясно КОЙ стреля по мъжа ти. Така, както и КОЙ уби Луканов.Не е за нищо.Ето къде трябва да направи разследване съпартийката ти Йончева.

7

Анонимен

преди 4 години

катастрофа е защото ГЕРБ организират изборитеоще няколко милиона хвърлени на вятъра

6

Анонимен

преди 4 години

Всички вече са наясно, че професорът е политически поставено лице.Издънили са се били машините. Само той го казва. Имаше информация, че членовете на избирателните комисии в 40% от секциите не са пренесли и сумирали както е по изискване преференциалния вот. Проблемите с машините са 1. че не дават производството да е на българска фирма и 2. че всички институции в България отказаха да дадат експертно решение на българската фирма. Което значи 3. че в машините отново се търси далавера