76

Край

преди 4 години

Какви македонци, какви българи. ЕС ако не претопи нациите е обречен. Всяка от държавите в него е МАЛКА на фона на САЩ/КИТАЙ/ИНДИЯ/БРАЗИЛИЯ. Народите в ЕС нямат бъдеще като отделни държави и нямат бъдеще извън ЕС. Ако ЕС не стане Европейски съединени щати е обречен.

75

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДо 1945г "македонец" и "македонска история" не съществуваха!До 1941 г. искаш да кажеш. До 1941 г. е още по-зле, защото българите в Югославия са сърби или югославяни и Сърбия прави етническа чистка. Румъния и Гърция забраняват българския език.

74

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВ С.Македония не са модерни Гоце,Даме,ЯНЕ,а Зоран,Душан,Александар,Филип

73

зидаро-бръснар

преди 4 години

Ако се премахме краденото от другите народи, българската история ще може да се изпише на гърба на пощенска картичка! И да остане място да се напише и рецепта за пилешка супа!

72

Анонимен

преди 4 години

Две мухи се карат за името на дарадонката.

71

ДОРЧО

преди 4 години

До АнонименНито тогава ВМРО не е било с това име ,нито България не се е намесила тогава заради това,нито сърбия е влязла тогава и си е взела своето.Нито пък има независима македонска държава.Има само лъжи ,несъответствия и грешни заключения от тебе.ФАКТ!

70

Фактите са следните

преди 4 години

Доскоро имахме бюромци, а сега ресемейци!

69

sms

преди 4 години

До до 45Смеете се ,щото нямате аргументи срещу него и в простащината си не искате да разговаряте разумно.Затова са веднага обидите ,оклеветяванията и оправданията.Смеете се ,ама ви се плаче.

68

Анонимен

преди 4 години

Какви договори, какви пет лева. Няма комисия, която да разделя история, и при това да дава наклон на Историческата наука. Не и между две регионални държави. Цялата идея е да спрат да усмърдяват публичното пространство с Българофобия.Тази комисия няма за цел да дели история. Историята е факти. Интерпретацията на Маке не интересува никой. Няма да си затрият трудовете световните Балканисти, за да вложат вътре новата македонската теория. Проблема не е в комисията, а вътрешно македонски.

67

Българин

преди 4 години

В случая Първанов е абсолютно прав: трябва анекс, в който ясно да се запише - обща история до 1945 г. и след 1945 - обособяване на отделна държава с население с български корени. Иначе няма ЕС!

66

Барселона

преди 4 години

Не го харесвам но е прав...

65

коЧО

преди 4 години

До до 45Любчо Георгиевски е прав.И тука и в С.Македония го смятат за предател,но той е истинския македонски патриот.Той не е казвал,че е българин,за да бъде смятан за предател на България.Той си казва истината,за което е много мразен от юговците.

64

Анонимен

преди 4 години

Ами нали това казвам ,тук не кръщават вече ,а в Македония са си модерни .Отдавна сме се отдалечили с тези хора .Оставете ги на мира.Съсредоточете се срещу ислямизма ,*** и развратното младо поколение ,което ще съсипе България .

63

До 55

преди 4 години

Като се невеж си трай поне. Много имена, който едно време ги е имало, сега не са модерни и никой не би си кръстил детето така, като Гуро, Гида,Заприн,Божура и други.Яне или Яна на старобългарски означава река.

62

Анонимен

преди 4 години

Факт ,цялата идеология на ВМРО е за независима държава поради което ВМК води война с македонците .Факт ,затова и не се меси когато вдигат въстанието .Цел да унищожат ВМРО османците и ние впоследствие да нахлуем .Е сърбите ни изпревариха ,но в края на краищата днес има независима Македония както са искали Гоце,Даме и Яне.

61

Наблюдател

преди 4 години

Най-хубавото е, че македонците ще изчезнат преди нас.

60

Анонимен

преди 4 години

До 1945г "македонец" и "македонска история" не съществуваха! Как така сега станаха чак "антички". Няма историк в цял свят, който да е съгласен с тяхната "история".

59

Анонимен

преди 4 години

Не се палете от тоя *** анономния, плаща му се само да провокира и да отвлича вниманието ви.

58

македонски българин

преди 4 години

До MakedonecБорили се са за свободата на всички в Македония и Одринско.Чудни аргументи са ващите умозаключения.

57

Анонимен

преди 4 години

Цялата идеология на Гоце Делчев е подчинена на идеята за Независима Македония.Никъде не се споменава думата България.