116

Немо

преди 4 години

До Анонимен 89Подкрепям предложението ти, подобен сравнителен подход е коректен.Единствено трябва да се вземат предвид и новите данни неизвестни на науката към съответния период.А за да се абстрахираме от (светла му памет) Божидар Димитров, и другите, очевидно невдъхващи ти доверие български историци и хроники, мисля да наблегнем на Стивън Рънсиман, Джон Бъри, сър Артър Тойнбли, Геза Фехер, Блазиус Клайнер....Хайде започни с тези......да не се претовариш.

115

Учуден до Пирин

преди 4 години

Пирин, *** ти и тук ли се изявяваш !?Какво работиш, сподели, че имаш толкова свободно време да плюеш по сайтовете?Направо е смайващо как успяваш да си навсякъде!

114

Mitaka

преди 4 години

Питат радио Ереван:-Ванга като е родена в Струмица, македонците защо не искат да я пишат и нея македонка?След малко отговарят:-Защото ще им прати послание през Нешка Робева, че македонци родени преди 1945 няма.

113

До 115

преди 4 години

Ти си егати фантазьора. Тее пък от къде ги измисли. Пълни глупости господин фаннтазьор.

112

Анонимен

преди 4 години

До Трол113 Няма да мине много време и Русия ще се разпадне на парчета.Такава е съдбата на всяка империя и диктатура,каквато е Русия днес.Когато България е била държава,Русия нито е била такаав,нита е имала религия ,нито писменост.България е хилядолетна държава и гледа далече в бъдещето.

111

Анонимен

преди 4 години

Безмислен спор,потова време е съществувала само българската държава за всички тях,тя е била тяхната родина.Документите го доказват.

110

Трол

преди 4 години

Ха ха ха две умиращи, недъгави държави се дърлят на смъртния си одър. Скоро едните ще са част от Албания, а другите от Турция. В крайна сметка двата братски мюсюлмански народа ще се слеят в едно- Новата Отоманска империя, което е и желанието на западна Европа. Разликата, е че този път в империята няма да има български, македонски или какъвто и да бил там християнски етнос. Нашата скапана семка умира под гордото знаме на нео-либерастията и националните предатели!

109

Да

преди 4 години

Точно днес попаднах на док.филм качен от някой си му македонец за македонската принцеса Клеопатра!Коментарите бяха на гърци и македонци, на английски, понеже те друг общ език нямат.Ми браво на гърците! Тия хич не си поплюват и не е лошо да вземем пример.Клеопатра е от рода на Птолемеите, а те са гърци, управлявали Египет.Произхождат от Александрия.За макетата тя е македонка !!!Тия наистина си помпят националното самочувствие с каквото намерят.Трагедия!

108

От землянката

преди 4 години

Няма по-голям спец по Гоце от Гоце.

107

до 108

преди 4 години

Защото са били сръбски и гръцки!

106

Гацо Бацо

преди 4 години

Добре е да им се казва историята ,понеже тяхна си нямат

105

бай х

преди 4 години

До Loyko Български килийни училища има още от 15 век , във църквите и манастирите .Има много документи за това . Защо в османската империя има училища на всички народи /българи , гърци , сърби ,албанци / само македонски не е имало ????

104

Loyko

преди 4 години

До Бай xОтговори на това което питам.Остави историческите измислици за себе си.Ако не си разбрал,че главата ти е пълна с лъжи си е твой проблем.

103

Анонимен

преди 4 години

Правителството на ГЕРБ,начело с ,, корифеят на Западните Балкани ,,подписаха договор ,,по добър ,,от Преспанският ,признаха македонски народ и език и сега се правят на блъснати от валяк. ...... Видими резултати ГЕРБ !............И *** направиха простотия с Македония ,но не паднаха толкова ниско.Въртяха ,сукаха ,но не признаха език и народност .

102

бай х

преди 4 години

До Маке България не може да отнема герои от други държави ако не са българи .Слагат се документите на масата и всичко е ясно . Това са хора и събития живели преди 100 години . Бащата на Гоце Делчев и двете му сестри бягат в България след опожаряването но Кукуш от гърците . Баща му дедо Никола пише молба до царя за народна пенсия че двамата му сина са си дали живота за България . Тези хора имат спомени ,наследници , ... и те са българи

101

Маке

преди 4 години

Ако България отнеме старите ни герои, няма да сме поблизки, но ще ни принуди да ви мразим. Мисля, че вашето правителство знае това и в крайна сметка ще стигне до някакво решение като двойно гражданство за Гоце и компанията. Ние обичаме да бъдем Македонци, никак Българи. Може би наистина страдаме от някаква психична болест, дяволът да не земе :) Поздрави на всички мои приятели от България.

100

бай х

преди 4 години

До Loyko Лойко , аз мога да ти изброя от 635 година след христа всички български ханове и царе по години един след друг ...а ти можеш ли да ми изброиш македонските царе от средновековието до днес ????

99

Loyko

преди 4 години

Може ли някой да ми каже откаде се взеха първите учебници в българските училища след освобождението от турско робство......историческата истина,не измислици.

98

Марко

преди 4 години

Ако признаят , Че Гоце Делчев , Яне Сандански и Даме Груев са българи , трябва да си сменят името на Юго - западна България , те това е проблема

97

македонски българин

преди 4 години

До Анонимен 99И кой ти кажа това?Гоце,Даме или Яне?Пак лъжи и измислици -премислици.На еди баба ме казала,на друг дедо му.Само забравили да напишат.ЛЪЖЕМАКЕДОНЦИ НЕДНИ.