77

кане-корсо

преди 4 години

Правилата в доста от развитите страни са следните за подобни породи: Собственика да е пълнолетен, да има средно образование, да не е съден, да води кучето само на повод, в много случаи и с намордник, тест за агресия и ако не се лъжа повече от едно такова куче не е позволено! Тези правила и закони варират в различните държави! Тук всякакви комплексари си взеха канета без изобщо да са наясно как се възпитават, иначе породата е прекрасна и мрази агресията- казвам го от опит с кане корсо!

76

кане-корсо

преди 4 години

Имам такова куче ,преди него имах пит-бул! Кането от бебе ходеше с мен и давахме храна на бездомните кучета, играеше с деца и карах всички да му се радват! Причината е защото съм на ясно че за някой породи се изисква спец подход! Сега е на 3г и не закача кучета ако те не го закачат, даже когато някое куче му стане приятел го пази! Проблем е когато се събере с гаджето си(кане корсо), тогава стават безсмъртни и съм винаги на щрек! Съберат ли се независимо какви кучета -става глутница вълци!

75

Shark

преди 4 години

Някои породи кучета трябва да бъдат забранени за отглеждане, и тази е една от тях. И само не разбрах какъв е бил проблема да пуснат собствениците да си приберат кучето, а на другия ден вече са ги пуснали. Тези охранители са някакви безмозъчни тикви. Представяте ли си да водят на плажа тези песове, ами утре ще разкъсат човек.

74

Ko

преди 4 години

До РадиЛичи си, че ги разбираш нещата!

73

Анонимен

преди 4 години

От една страна е така - и аз имам куче, което, макар и много нежно към дамите и котките, проявява агресия към други мъжки кучета и ми е писнало, като изляза на разходка, да се чудя откъде да мина и как да го удържам, за да не се сбие с някое от разхождащите се свободно "добри" кучета. В същото време собствениците на големите кучета е трябвало да си подсигурят оградата, защото щом куче е влязо, значи е можело и те да излязат.

72

Анонимен

преди 4 години

Ако собствениците на сетера го бяха дресирали, социализирали, контролирали, бе на кайшка нямаше да се случи това! Ито в Борисовата градина! Първо влиза в оградн имот имот! Второ, не могат да го върнат??!!! Това означава абсолютна безотговорност и безхаберие. Това Ви го пише човек неприемащ в страната да се отглеждат някои породи кучета от частни лица.

71

asdf

преди 4 години

Ми и аз съм минавал от там с куче. ама на каишка. *** от рода:"моето куче е добро, няма нищо да ви направи..." ама не всички кучета са добри. И ги пускат навсякъде, а ония кучета са си бая яки...

70

Анонимен

преди 4 години

Има каучета за охрана,има и кучета убийци.Това че едно куче е охрана,трябва ли да бъде и убиец? То ако е така,много ясно че едно куче ,,убиец'' ако се ползва за охрана,ще убие,независимо друго куче,или човек.На ,,бълхара'' му е все тая кого убива,нали за това е обучавано.Собствениците на такива кучета,знаят че ще убият,и много се кефят че го правят,понеже са простички и обичат да се натягат на шефовете си.Това са ,,бекове'' които обичат да бият беззащитни хора,а псетата им да убиват за кеф.

69

а

преди 4 години

С други думи, няма проблем да си отгледам кучета убийци, да ги насъскам против твоето дете и после да се хиля като го разкъсват на парчета? Така ли излиза?

68

Ради

преди 4 години

Да, съгласявам се. Оградата е задължение на собствениците. Особено след като ще държат там кучета пазачи, трябва да я направят сигурна.П.П. Мисля, че има проект за басейна, но от тази година, което значи, че скоро няма да е готов.

67

Анонимен

преди 4 години

А кой стопанисва басейна ?Защото не се експлоатира по предназначение от жителите на София ?Или искат да го застроят !? :)Това малко като лифта на Витоша дето хората не могат да се качат до Алеко защото някои го бил купил... Къде е Държавата ?Кои е Държавата ?Къде е Столична Община и нейният Кмет ?Какво чакат !! ???

66

Анонимен

преди 4 години

Че собствениците на сетера са за глоба, това е ясно.Но не разбирам хората, смятащи, че да се отглеждат разни канекорсота в град, пък било то и за охрана, е нормално.Пичове, това е 15-тият по големина град в ЕС. Добър или лош, ама не е нито сициалианско мафиотско село, нито ферма.

65

Анонимен

преди 4 години

До РадиДо колкото разбирам става въпрос за Парк "Борисовата градина" и това е басейн "Мария Луиза" там загражденията са предназначени да не влизат предимно хора . Възможно е домашен любимец който се разхожда в парка да влезе под някоя ограда, Но да бъде разкъсано в "Борисовата градина" в София това е недопустимо !!!

64

zapoznat

преди 4 години

добре де окей но какво прави кучето без каишка пуснато в охраняем обект ? разбирам селските ви маниери ама в града не върви ...

63

Ради

преди 4 години

Аз не смятам, че е нормално чуждо куче да ми влиза в двора.Представете си, че ситуацията беше обратна - агресивно куче ви влезе в двора, защото собствениците са безотговорни и ухапе или разкъса моето куче, което си е в къщи? Тогава пак ли аз ще съм виновна? Да си понесат последствията от това, че не знаят как да си разхождат любимеца и той влиза в чужди имоти.

62

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 58Ербап си защото очакваш делото да се води в Кучеландия. Я да те водя в нормална държава, дето няма бездомни животни по улиците и собствениците на кучета спазват разпоредбите?

61

Анонимен

преди 4 години

Ако собствениците на сетера бяха спазвали разпоредбите и кучето бе с каишка нямаше да му се случи това. Бесен съм за предишните случаи с инциденти с кучета. Но в този случай безотговорните собственици на сетера да си поемат вината. Никой не смее да потърси отгорност на кучакарите. Не си контролират кучетата и пълнят улиците и полето с бездомни кичета. И пречат на решаване на проблемите с кучета. Бездомни и домашни.

60

ох

преди 4 години

а тоа сетер , защо се е движел без кайшка?Сега да обясни на общинарите

59

Да допълня...

преди 4 години

До Анонимен 67 Подобен случай имаше от преди дни.Такива кучета убиха човек. И държавата какво направи ? Не очаквай нищо от държавата.

58

Анонимен

преди 4 години

Явно, докато подобно куче не разкъса я дете, я роднина на някой дупетат, или нагоре, държавата нищо няма да направи. Матриала кучета го яли.Пълно е с откачалки, дето се правят на лоши батки и влачат какви ли не опасни породи, без да имат ясна идея как да се грижат за тях.