160

бай онзи

преди 4 години

Този пък смята 5000 за голяма сума, дали били виждали хората накуп ...Кажи честно :)

159

Joko

преди 4 години

"Все по-малко кандидат-студенти .... към технически ....специалности"Нищо чудно ! Там се иска яко учене ( в сравнение с другите специлноти ).

158

мен

преди 4 години

С възрастта трябва да се търси по-голяма фирма, защото при тях бенефитите са много. Например сега работя за голяма американска корпорация, за нищо работа ми плащат супер много и отделно ме осигуряват за пенсия с около 5000? на година, това за 30 годинки, колкото имам до пенсия, може около 250 000? да станат. Това малки фирми няма как да ти го предложат.

157

Анонимен

преди 4 години

До някой Ей всеки мениджър.. От програмистите и инженерите никой не се бори да е мениджър .. Да сте чули лекар хирург добър да се бори да стане мениджър - е това с програмистите и инженерите е горе долу същото - никой не иска да става мринджей.

156

Мен

преди 4 години

Само технически познания не става, те са основата вярно е, но има и нещо като бизнес нюх и способност за трезва преценка ,а и трябва и да си малко луд, тези качества ги имат по-младите хора с възрастта не ти се рискува толко много, но пък имаш вече някой лев, за инвестиции. Най-важното е да не работиш някъде където не се интересуват какво точно правиш. Това е за по младите.

155

Anonim

преди 4 години

159,Бъркаш. В България шеф на шефовете няма като цяло. Тук е аутсорсване(даже и продуктовите компании така третират офисите си тук). Мениджмънтът е в чужбина и се работи с конферентни разговори или да идват на място. Високото ниво най-често е 1 СТО и 1 СЕО(доверен на чужденците). Другото е до тийм лийд и проджект мениджър. Заплата нагоре става, позиция- няма такива.

154

някой

преди 4 години

Всичко е ок, ама тва с IT-то е неблагодарна работа, вече 7 г. съм в тоя сектор, започнах без да знам нищо, сега съм мениджър и взимам около 8 хиляди, ама мечтая за тоя ден, в който ще се махна и ще изхвърля компютъра през прозореца и повече никога няма да отворя лаптоп.

153

Анонимен

преди 4 години

99% процента от тези които влизат в университета никога не са програмирали и след 24 месеца си намират работа като програмисти... Познавам и човек който не знаеше *** нищо от програмирането - и завърши ТУ-Мюнхен..Всичко зависи от вашата мотивация..

152

men

преди 4 години

Много пъти съм го писал пак ще го напиша. Единствения начин да ти раста заплатата е този за който работиш да се страхува че можеш да напуснеш. Ако е обратното ще си около под средното. Започнал съм като инженер 2005 на 396лв на месец. До 2010 стигах 2300лв. От 2013 съм в Германия започнах на 3700? вече съм на 5700? и отделно имам частен бизнес като самонает още около 1200? значи около 7000? на месец. Електроинженер съм, с това което правя се занимавам ежедневно, чета много.

151

Анонимен

преди 4 години

Явно в света вече има достатъчно икономисти :)

150

Анонимен

преди 4 години

До *** Това са международни компании - икономистите и началниците не са в София ..

149

Анонимен

преди 4 години

В продължение на 158- бягайте далеч от разни нашенски компании, които плащат жълти стотинки за "стажантски" позиции. Това е, меко казано, смешно и експлоататорско. На 22 започнах първата си работа- бях 3ти курс. Направо ме хвърлиха в реален проект след 3 седмици обучение и не само- аз бях единствен с технически знания там, работещ директно с бизнес хората. В момента така и правя с новите служители- моментално реален проект. Нито един не е разочаровал до момента. Всеки иска да се докаже.

148

Anonim

преди 4 години

142,Шеф взима 7-8 и нагоре. Програмист с опит е 4-4.5 в София. Джуниър гони 2. Това са нормалните доходи. Има в джобса обяви с по 1500-1800. Стоят с месеци.Гладът е огромен всъщност. В момента заетостта е такава на средната заплата, че фирмите правят десетки интервюта и позициите не се заемат. Просто се налага да привикват вече заети хора, които взимат същите или повече пари от бюджета за позицията. Така накрая дават 4000 за опитен, ама в добрия случай интервюират вече зает на 4 и искащ 5.

147

до 156

преди 4 години

Какъв стажант, бе момче?! В нашата компания стажантите са на по 18- ученици в 11ти, 12ти клас... Стига глупости. Junior програмист се започва направо след 2ри курс. В сектора съм от 10 години. Видиш ли някаква "позиция", свързана с думата "стажант", бягай далеч, ако си над 19. Това е за ученици, за деца- да видят, да пипнат на живо. Последният човек, който наех, е на 22- момиче от ФМИ, СУ. 2300 чисто без грам опит. Показа, че може да мисли, че има хляб в нея. За момента се справя идеално.

146

Анонимен

преди 4 години

До до 151 За стажант толкова 18-24 месеца , после работиш и учиш още 6-12 месеца ставаш програмист , после завършваш бакалавър и т.н...

145

Анонимен

преди 4 години

В Берлин има обяви за по 100-120 хил. евро но ги взимат много малко хора .. Също като при футболистите.. Има обяви магистър , желателно доктор на науките - и се питах толкова ли много доктори има в Германия , оказа , че има .. 30% от завършите магистър завършват и доктор.. А това 10-12 години учене и работа..

144

Анонимен

преди 4 години

Хора, престанете с тези фалшиви обяви... Коя голяма компания ще си позволи да пусне фалшива обява в LinkedIn? Coca-cola, HP, SAP, Atos, PwC?!? Стига глупости. В момента недостигът на кадри в сектора е брутален. Аз съм Team Lead и търся 3ма души вече 5 месеца. И то за junior позиции. В съседното крило на офиса има един Development Manager, който вече взима на кило и после си отсява тези, които стават. Говорим за 2.2-2.5к начална заплата за студент. Масово чалга култура, говорене на диалект, ужас.

143

Анонимен

преди 4 години

Само да ви кажа много е трудно иска много учене.. 18-24 месеца много яко , толкова яко че косата да ти се изправи , и това е за да стигнеш до стажант.. след това за да вземеш позиция като Сеньор още много по-трудно направо на n-та степен.. Това което ще те питат на интервюто го няма в учебниците , в университета и курсовете ..

142

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 147Който е научил ще иска 15 хиляди лева заплата и не е толкова глупав да стои в България. Тука може да излъжат най-много някое дете или ученик, който не знае нищо.

141

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 142Заплати има , не е толкова трудно да научиш каквото трябва (дори остарели курсове вършат в повечето случаи работа). Не знам за какви фалшиви обяви говориш.В момента в БГ няма по-сладка работа от програмистката.