221

Анонимен

преди 4 години

Стойностите наистина бяха високи. При естествен фон 0.025 милиренгена/ч бяха стигнали 0.20 . Да ви кажа, обаче, колко марули и кюфтета съм изял по онова време, идея си нямате. Здрав съм, здрави деца имам. Всичко е биологичен фактор. При голяма доза може и нищо да не се случи, а в някои случаи дори една йонизираща частица може да направи така щото последиците да са сериозни.

220

Симо Хаюха

преди 4 години

Всички комунисти в Припят!!!

219

Анонимен

преди 4 години

Много се преувеличава ! Баща ми беше на двеста километра от чернобил близо два месеца и си поживя до преклонна възраст

218

Анонимен

преди 4 години

Имах един приятел, той беше много сериозен човек, доцент, специалист по лъчева терапия на рака. Веднъж стана дума за Чернобил. Той ми каза, че специално е гледал статистката на раковите заболявания от 1985 до 2000 г., но не e установил съществено увеличение на раковите заболявания в България след Чернобил.

217

Анонимен

преди 4 години

Когато реакторът в Чернобил изгърмява, в атмосферата се изхвърля радиоактивен облак, който под действие на въздушните течения, започва да се движи на север, минавайки над Беларус и достигайки Швеция, където изколват 1 милиона елени. Чак след това облакът се обръща и минава над Германия и България. Това е и късметът на България, защото през това време радиоактивният облак много отслабва и се разсейва, така че последствията за България са минимални

216

Анонимен

преди 4 години

Много жалки копейкаджии са се пуснали на амбразурата. То съветската радиация, направо лековита ще я изкарат. Целия виш ешалон на бкп то трябваше да е избесен заради прикриването на аварията...

215

Анонимен

преди 4 години

През шейсетте години на миналия век САЩ и Русия извършват много ядрени и термоядрени наземни опити и хиляди тонове радиоактивен материал отива високо в атмосферата и след това, подети от планетарните въздушни течения, тези радиоактивни прашинки, макар и в минимални количества, се разнасят по цялата земна повърхност. Но тогава никой не е знаел за това. Последствията за България от Чернобил не надвишават последствията от тези ядрени опити през 60-те години на миналия век, които са под критичния праг за радиоактивно заразяване

214

Анонимен

преди 4 години

До ГНУСНИ ЕВРЕЙСКИ ЛЪЖИИ аз говоря от първо лице единствено число. През ден бях началник караул. Та не са "еврейски лъжи". При нас не мереха радиацията. Накараха ги тогава два пъти дневно. Питах дежурния офицер. Вика от управлението наредиха сутрин и вечер да мерим. Изхвълиха марулите.

213

Анонимен

преди 4 години

При Бистрица, бяха накарали дежурните ни офицери сутрин и вечер да мерят радиацията и да докладват. Нямаше отклонения. Тогава още не знаехме защо ги карат. Получихме и заповед да изхвърлим всички зеленяши.

212

Русия

преди 4 години

В БГ тогава не е надвишена нормата на радиацията. Сърбия е Номер 1 по ракови заболявания заради бомбардировките от ФАЩ,засегната е Северозападна България.

211

ГНУСНИ ЕВРЕЙСКИ ЛЪЖИ

преди 4 години

радиацията в юдо-западна България след 1995 беше много по висока от радиацията след ЧернобилАмериканските варвари пуснаха над 10 000 бомби с обеднен уран над Сърбия и изстреляха 3-4 милиона .50 калибът патрони с обеднен урани до сега водата в юго-западна България е радиоактивна !!!!защо гадове евреиски не говорите за това !!!???

210

ГНУСНИ ЕВРЕЙСКИ ЛЪЖИ

преди 4 години

аз бях стар войник тогава така че говоря от 1-во лице !1) такава идиотска заповед никой не издавал и не може да издаде !!! войника заляга по земята всеки ден - този който е измислил тази лъжа дори войник не е ходил !!!2) радиация в казармата се мери всеки ден - наряда има задача да мери радиацията !!!най-високата радиация която съм виждал беше след един дъжд - локвите беха 1 ренгем на час радиация !!! за да развиеш лъчева болест радиацията трябва да е над 18 ренгена на час !!!

209

vlady

преди 4 години

До До 212Прегрятата пара с температура над 700 градуса реагира с циркония в охлаждащите тръби, горивните елементи и т.н. с отделяне на водород и последният се взривява при контакт с въздуха. При обикновен бойлер образуването на водород не е сериозно.

208

:-)

преди 4 години

Българските турци - съзнателно да отричаш българския си корен и вместо да си част от най-културанта европейска цивилизация, да искаш да си част от турко-индийската цивилизация и да се наричаш турчин с роми, това е невероятен мазохизъм :-

207

ХАХАХХАХА

преди 4 години

НИТО СУ НИТО Ф НЕ НИ ТРЯБВА. ТРЯБВА НИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАКЕТНИТЕ ВОЙСКИ. Насочваме ги към Анкара, Истанбул, Измирр и Бурса и ако смеят нека тръгнат. Една ракета срива цял квартал до земята. От самолетите само Грипен би ни вършил някаква работа при война защото може да каца не само на летище а и на асвалтов път. Но и сега сме защитени, ако кривоглавите анадолци настъпят Путин ще ги изпепели. Те и няма да настъпят там си водят гражданска война - 200 хиляди безследно изчезнали милион в затвор

206

Анонимен

преди 4 години

В момента повечето ток от АЕЦ Козлодуй не достига до българските потребители а се изнася зад граница, ЕТО ТОВА Е ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ, ЗАЩО НЕ ИЗНАСЯТ В ТУРЦИЯ НЕПРОДАВАЕМИЯ ТОК ОТ ФОТОВОЛТАИЦИТЕ??????? пОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ИМАМЕ ПРОТУРСКО ПРАВИТЕЛСТВО, ДЕМЕК АНТИБЪЛГАРСКО.

205

Анонимен

преди 4 години

Знае се че бил роден през 1497 г. в гр. Кратово, АКО СТЕ ПОТОМСТВЕНИ ТУРЦИ, ТО ВИЕ СТЕ ПОТОМЦИ НА УБИЙЦИТЕ НА ТОВА ДЕТЕ НА 18 ГОДИНИ. Демек от сой сте няма що.

204

Нищо ново

преди 4 години

До Анонимен 222: Не е изключено да си прав, и този залп от статии за Чернобил да се публикува за да се провали за пореден път строителството на АЕЦ "Белене".Срокът за експлоатация на АЕЦ Козлодуй е удължен през 2017 с 30 години, но с допълнителна процедура за одобрение на всеки 10 години. А АЕЦ не се строи за една година. Провалим ли и този път строителството, най-късно след 2047 ще внасяме ток от Турция или Румъния. А цената за въглеродните емисии расте, ще затваряме и ТЕЦ-ове.

203

Анонимен

преди 4 години

Когато връзките изгорели и ръцете се освободили, той започнал да се кръсти и да се моли, като накрая казал: "Господи Иисусе Христе, в Твоите ръце предавам духа си!" Тогава един разярен турчин го ударил по главата с едно дърво и той паднал мъртъв. Това станало на 11 февруари 1515 година.Колкото и да се стараели турците да изгорят на прах тялото му, това не им се удало: дървата изгаряли, а тялото оставало цяло! През нощта някой от християните тайно донесъл тялото на мъченика в древната църква "Св. Марина" (тя се намирала в двора на днешната Софийска митрополия), гдето и го погребали тържеств

202

Анонимен

преди 4 години

Изтребителите F-16 са си 50 годишни, един руски СУ-35 ще ги разпилее всичките буквално за минути, а цената може и над 4 милиард да дойде, каквото решат САЩ - това е.