21

РР 51 А

преди 4 години

Правилно е да не казват! Защото който трябва да знае - знае! При нас като казаха - какво! Една цивилна служителка промени физиономията си, взе да ходи като облъчена и когато се опитваха да я успокоят и да и показват стойностите на рентгенометъра, сериозно заяви, че чувствала радиацията със сетивата си!

20

факт

преди 4 години

Този генерал направи БГ армията най-мощната за всички времена, трябва да му издигнете поне 100 метров паметник!

19

Генерал Майор Пенчев

преди 4 години

Така е, потвърждавам, че беше така.

18

Анонимен

преди 4 години

Трябва да сте изключително благодарни на БКП защото тогава са предпазили 18-20 годишните мъже на милата ни татковина които тогава са били в казармата защото популацията на БГто днес освен че щеше да бъде проста, щеше и да е с по три уши!

17

Анонимен

преди 4 години

Не е възможно ядрен реактор от какъвто и да е тип да предизвика експлози, теоретично това е изключено, има такива реактори по целия свят, имало е и аварии, но експлозия е изключена, още повече такава, че да разчупи и разпръсне наоколо графитените блокове.

16

Анонимен

преди 4 години

Ако е имало подобна заповед, то тя трябва задължително да се доведе до ушите на всеки един, служил по онова време. Иначе как ще те държат отговорен за неизпълнена заповед?

15

44444

преди 4 години

Период на полуразпадане на Уран 235 (горивото на АЕЦ) - 700 милиона години.

14

Анонимен

преди 4 години

Бях в строя по това време! За 1 май не ни пуснаха в домашен отпуск, марулите имаше заповед да се измиват старателно, но занятията не спираха! И по тревата лежахме, и тактика, огнева и каквото трябва, може ли без залягане! А МТЛБ - тата що прахоляк вдигаха! През ден надвечер бях на физкултурната площадка и се въртях по лостове и успоредки! На другия ден - през оградата и крос до черешовите градини и разни забележителни места и местности!

13

По

преди 4 години

това време служих. Хранехме се като всеки друг ден. Точно тогава се игра едно голямо армейско (2-ра армия) учение. Дишахме праха и офицери, и сержанти и войници! Спяхме си в палатките разпънати по полета и гори и толкоз. НИКОГА не е имало подобна заповед! В нормална държава, такива които крият истината и застрашават живота и здравето на хиляди военнослужещи а и цивилни, щяха да изгният по затворите!!!

12

Анонимен

преди 4 години

До ИНЖВ селата около Плевен да ге ли брахте рози?Я се скрий! Плевен да не е Казанлък?

11

....................

преди 4 години

Имаше заповед в Чирпан и ни забраниха да сядаме по тревата и отмениха даже учения. Спряха марулите и салатите. Всички не просто се досетиха, а си го казаха защо е това. Радиацията я мереха непрекъснато! В армията имаше ред и честно се взеха мерки. Това е истината!!

10

Анонимен

преди 4 години

Все пак това е спомен от офицерската гледна точка. Като на редови войник по същото време, моите спомени са малко по-различни, а причини бол били те субективни и обективни.По това време бях войник и си спомням как внезапно започна меренето на фона на определени места по няколко пъти на ден и да се докладва. Въпреки, че малко след събитието бяхме и на летен лагер извън поделението, не си спомням сядането да ни се е забранявало. Но помня как радиодозиметъра "цъкаше" при доближена запалена цигара

9

Сакар

преди 4 години

Генералът бе кандидат за кмет от АБВ и не постигна нищо, дори балотаж! А старшините от МВР станаха апартаментчици!

8

Анонимен

преди 4 години

Време е армията да съди България в евро съда.

7

Ха-ха

преди 4 години

За храната не помня, но за задължителното мерене на радиацията по няколко пъти на ден го помня. Служил съм в Гранични войски

6

до 12

преди 4 години

Бяха ли длъжни да правят заповедта достояние лично на вас, че сте така убеден?

5

кашика

преди 4 години

Имаше нещо такова, генералите вече не можеха да крадат от запасите на войската и ходеха да мерят някакви си неща. A пък ние си спяхме по постовете и нагъвахме консерви с месо и пушехме цигари, добри времена бяха за войската и лоши за генералите. Евала на бай Добри.

4

Анонимен

преди 4 години

Във всички соц-държави е имало всякакви бедствия, за които от партията си замълчаха , кофти работа.

3

Анонимен

преди 4 години

По времето на ген. Джуров имаше и български войници и българска земя. След Фукушима нито имаше кой да заповяда, нито имаше български войници и българска земя - българските войници бяха на мисии в служба на Пиндостан, а българската земя беше продадена на чужди собственици.

2

ИНЖ

преди 4 години

А НАС ОТ СПТУ ПО ХИМИЯ В ПЛЕВЕН НИ БЯХА ПУСНАЛИ НА БРИГАДА ДА БЕРЕМ РОЗИ ТОЧНО В ТОЗИ ПЕРИОД И НИЩО НЕ НИ КАЗАХА! ПОСЛЕ ЩО СЕГА СМЕ НАЙ- БОЛНАТА НАЦИЯ, ИНФАРКТИ, ИНСУЛТИ, РАК, ДИАБЕТ- НОМЕР 1 В СВЕТА. ОТ ХРАНИТЕ БИЛО ДРЪН ДРЪН -МОСКОВСКИ ОПОРКИ.