40

Анонимен

преди 4 години

Това, че една част от жилищата са празни, не означава, че те са на пазара и скоро в тях ще живее някой. По-голямата част от тези празни жилища са на хора, които са извън България или на хора имащи повече от едно жилище и празното жилище е вид инвестиция в бъдещето и в тези жилища те няма да пуснат наематели, които ще причинят повече вреди, отколкото ще плятят наем.

39

Анонимен

преди 4 години

ОПКА КРАЙ - 130 Г ПРЕДИ СЛАВИ СЛАВЕЙКОВ ГО Е КАЗАЛ, А УЧИНДОЛСКИЯ САМО ПЕРИФРАЗИРА С "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА". 25% ОТ АПАРТАМЕНТИТЕ - ПРАЗНИ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕПОКАЧВАТ ЦЕНИ... НО ТОВА СА ПО- СКОРО МЕЧТИ НА СТРОИТЕЛНИТЕ МУТРИ...

38

Експерт

преди 4 години

Новото строителство е некачествено, маломерно и скъпо - личен опит. Така наречените панелки, когато са поддържани, са доста по качествени - личен опит също. Празните жилищни имоти ще се запълнят от бъдещите тълпи /паки, инди, от африканския континент, от изтока и така нататък/, за това грижа нямайте.

37

Анонимен

преди 4 години

Цени за всеки джоб?Айде,бе!

36

Анонимен

преди 4 години

Не сме нормални хора. Сума ти информация изнесоха за далаверите на строителите със властта, и апартаменти със съмнителни заменки, срещу закони за евтини терени на строителите. И накрая какво? Излиза господин Строителния предприемач, да се изкаже как иска още и още от обикновенния гражданин. Алчност и беззаконие властват в България.

35

seira

преди 4 години

ПРЕДСТОИ ЗАВИШАВАНЕ "В ПЪТИ" РАЗМЕРА НА ДАНЪК СГРАДИ, ЗА ИМОТИ, КОИТО НЕ СЕ ПОЛЗВАТ ЛИЧНО ОТ СОБСТВЕНИКА ИМ, ИЛИ НЕ СЕ ОТДАВАТ ПОД НАЕМ!

34

Анонимен

преди 4 години

Почти всичко ново в София се продава още преди акт 15. Ако търсиш поне малко по-малко лошо жилище, защото всичкото ново строителство е лошо с изключение на апартаментите за ГЕРБ, трябва да купуваш на много зелено. При акт 15 са останали малко и най-лошите жилища. Друг е въпросът дали след това жилището веднага ще бъде обитавано или не - зависи от целта на покупката. Аз съм в нова сграда с 20 жилища и само един апартамент не е завършен, а е пуснат за продажба на цена от 2200 евро квадратен метър

33

Анонимен

преди 4 години

Няма как да прескочиш брокера, колкото и да ти се иска. Май не сте се занимавали с сделки с имоти в София.

32

шанаджия

преди 4 години

Не се връзвайте,това са номера на брокерите!Глупаците чакат някой да им даде много пари,и да забогатеят!А брокерите да лапат повече пари!Истинските сделки се правят на далеч по-ниски нива,и то без брокери!В родното ми село няма имот под 100,000 евро!Е,оня ден си купих малка вила 55 м.кв с парцел 1 дка за 35,000 лв!

31

Анонимен

преди 4 години

този е пиян, не знам за какви средни за София 900 евро на квадрат говори. по 900-1000 взимат вече за апартамент който е без акт 16 в квартал като овча купел или люлин.

30

До Трезвомислещ

преди 4 години

Григоре стига си писал, че дразниш хората.

29

Извода ......

преди 4 години

На всички заблудени балъъъци трябва да им се продадат апартаменти в София . СЕГА . ... щото парите дадени за рушвети и разходите по строежите трябва да се избиват по някакъв начин . А и "строителните босове" все пак трябва да си поддържат скъпия си и висок стандарт на живот . ... и да ходят на Малдивите... и женките им да имат пари за силиконови сиси... и децата им да ходят на ИБИса ... а и нов джип трябва...

28

Трезвомислещ

преди 4 години

Алоо, ,, Обективният,,!Кой ви кара да ползвате услугите на брокерите!?Направете си сделката сам. Не ви стиска и търсите гаранции, там където ги НЯМА. Нали сте умни. Ползвайте знанията си.

27

Анонимен

преди 4 години

В нормалните държави, комисионни на брокерите плаща само продавача, а в България пиявиците смучат и от двете страни на сделката. На пракитика се получава, че ако купувачът похарчва 100 хиляди з апокупка на имот, то той купува имот за 92 хиляди, а останалите пари отиват за комисионни, такси и данък.

26

Анонимен

преди 4 години

Не купувайте на тези цени и ще клекнат. Време е вече купувачите да диктуват пазара. Стига дране на 10 кожи.

25

Обективен

преди 4 години

Цените са още повече надути заради комисионните на брокерите, които те взимат и от двете страни - купувача и продавача. Ако продавача иска да остане с 100 хиляди чисто след комисионните за брокера, той трябва да пусне имота за 103100 вместо 100 хиляди, заради тази комисионна. Купувачът вместо да го купи за 100 хиляди, трябва да плати 106200, заради двете комисионни - тази, която той плаща и другата плащана от продавача. Масовите комисионни за брокерите са 3%. Отделно, че има и такси.

24

Трезвомислещ

преди 4 години

Далновидността не е качество на бедняка. Бедняка е беден, защото винаги чака. Не съм го казал аз!Не купувайте апартаменти, постройте си къща!Нямате пари, нито за едното, нито за другото.Кой ви е виновен за съдбата Ви!?Всеки кове съдбата си и оправдания от сорта: Правителство, депутати, монополи са оправдания на малодушни и прости хора, неправещи НИЩО!

23

До Григор

преди 4 години

Платил си за статията, хубаво. Но трябва ли и коментари да пишеш? На всеки 10 до 15 години има финансова криза, предишната беше 2008. Брокерите не са глупви, за това има толкова много статии последно време за имоти.

22

Анонимен

преди 4 години

Стига лъга Григоре.Населението на София за 2018г е нараснало с 0,2 процента,не с 5.Има и 25 процента необитаеми жилища,а само за 2017 и 2018 г има издадени разрешителни за строеж на нови 22 хиляди жилища.В провинцията младите хора намаляват или емигрират в чужбина.Няма кой да насели тези жилища в София

21

Анонимен

преди 4 години

Цените на жилищата в момента са едно извратено и мръсно казино. В лодката са се настанили удобно строителните предприемачи, като този от репортажа, банките и имотните агенции/брокерите на имоти/. Това което твърди този строител, го повтаря от няколко месеца едно и също. Има му в Капитал интервю от преди 2 месеца, същото бае като латерна. Излизат справки за сделки с имоти за 2019,същия брой, не са мръднали нагоре, В Пловдив и Бургас, започват спад цените.