21

Историк

преди 4 години

До 13Московската Орда е сурогат на Монголската Орда - въниква цели три века след като Киевска Рус е княжество, после узурпира и името Русия от Украйна едва преди два века и половина, когато Украйна е под Московско иго !за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ

20

Анонимен

преди 4 години

А СССР от кой се управлява бе кълвач от баба ми ли ? *** това в авторитарно управление , а не съюз. То бива да сте толковаа необразовани соцаджиитеее ама вие минавате всякакви граници по тъпотаа.

19

Анонимен

преди 4 години

ама верно украйнците как набиха канчетата на сърбетата с 5 : 0 само за това заслужават уважение :)

18

Анонимен

преди 4 години

До 13преди няколко дни гледах мача Украйна - Сърбия, и като гледах трибуните осеяни с украйнски знамена, ензтусиазма на публиката, подкрепата и т.н. ...... всичко това хич не ми приличаше на някаква изкуственно създадена нация и държава, още повече пък пред разпат

17

Анонимен

преди 4 години

Украйна е една пропаднала територия с алкохолизиран и объркан народ, а украинките всички знаем какви са и с какво се прехранват.Защо въобще ни занимавате.

16

Анонимен

преди 4 години

Украинският език е изопачен руски.Също както македонският е изопачен български.Така наречените украинци, които са кръстени Петър Порошенков, Андрей Шевченков, за да се различават от руснаците си осакатиха имената на Петро Порошенко и Андрий Шевченко, което е повече от смешно.

15

Анонимен

преди 4 години

Чернобил беше огдавна, дайте да видим откак САЩ се грижи за света как е климата и дали няма да пукнем след 20-на години под грижата на САЩ. Елон Мъск има ли едно корабче и за нас до Марс ?

14

Анонимен

преди 4 години

Напротив - украинска нация има и държава Украйна има !Няма руска нация и руска държава,Затова ли министърката на ГЕРБ всяка година ходи в Русия да моли за руски туристи, щото без тях много българи щяха да мият улиците или да просят в Германия. Защо не ходи в Киев да се моли за украински туристи?

13

до 12

преди 4 години

Украйна е една изкуствена държава с измислена история.Също като Македония. Киев или Кий, както е по-правилно е първата столица на Русия.

12

Анонимен

преди 4 години

До 8Напротив - украинска нация има и държава Украйна има !Няма руска нация и руска държава, а само руска федерация !

11

Анонимен

преди 4 години

Който иска да ходи да се облъчва. Перодът на полурзапд на Плутоний 384 и Цезий 123 е около 500 000 години.

10

Анонимен

преди 4 години

От развита държава в СССР, с военни и космически технологии, след излизането си от СССР Украйна е съсипана държава от Третия свят, както и останалите източноевропейски страни които бяха сателите на СССР днес тънат в мизерия, а най-зле е България.

9

Анонимен

преди 4 години

Този филм е пуснат много ловко от противници на ядрената енергия и да ви накарат да повярвате във климатичните промени. После като се откажете от ядрената енергия ще купувате вятърни и слънчеви колектори от същите тия загрижени хора. Само, че тия загрижени хора никога няма да ги видите на брега на океана и да събират пластмасите, но пък в алармирането са силно напред и много ги бива там .

8

Анонимен

преди 4 години

Украйна никога не е била част от Русия, а е била част от СССР, каквато част беше и самата Русия.След разпадането на СССР се появиха разни измислени държави, претендиращи да имат своя история и език.Нация украинци няма. На въпросната територия живеят - руснаци в Източната част и поляци - в Западната част.

7

Анонимен

преди 4 години

На снимката: Така ще изглежда българският Чернобил в Козлодуй след три десетилетия, ако се случи същото !

6

Анонимен

преди 4 години

По времето на аварията в Черноблил, Украйна е в състава на СССР, а не на Русия и си има свое Украинско правителство.Вземи се информирай малко - СССР беше съюз на 15 република, като две от тях бяха Русия и Украйна.Аварията стана в Украинска АЕЦ, управлявана от украински "специалисти".

5

Анонимен

преди 4 години

До 5 почти самостоятелна държава са вече, със Украинска комунистичекса партия и Украинско полютбюро и ръководител ;)

4

Анонимен

преди 4 години

Не Украйна , а Русия. Украйна понего време няма управление. Всичко св управлява от Партията.

3

Запознат

преди 4 години

Първата намеса на Цру в Украина беше Чернобил, после последва Майдана!

2

Анонимен

преди 4 години

Най-тежката авария с ядрена централа в света е тази с японската Фукушима.И за това си има факти и статистика.