140

Анонимен

преди 4 години

Аз не се интересувам от трупането на материални блага ,а по скоро от харченето им. За съжаление все още не мога да стигна до това ниво да се занимавам само с харчене.

139

Испания

преди 4 години

От 1 месец съм в Испания. Спя по гари или в кола. Тук видях повече човечност, отколкото "вкъщи". Работа ми помогнаха да си намеря, скоро ще мога да наема стая. По-добре чуждият контейнер, отколкото робуването "вкъщи".

138

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 150Намерих сайта и "другата" интерпретация на данните и проучването.много показателно на какъв хал медиината среда.Про-правителствените медии като "вчера.бг" извъртат и неглижират лошитеновини а неутралните новини трансформират в силно позитивни.Или с други думи в България цари среда на тотална пропаганда и дезинформация.Естествено това не може да подвете умните но те са толкова малко че нямат никаква тежест в обществото.Или, България- сТраната на И.ДИ.ОТИ.ТЕ.

137

ИЗВОД

преди 4 години

НЕКАДЪРНИ УЧЕНИ. СЛУГИНИ МЕДИИ!ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ОБИЖДАТЕ И НИ ВНУШАВАТЕ КОМПЛЕКСИ! НЯМА ДА НИ СМАЧКАТЕ, ПО- СКОРО НИЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ!

136

Анонимен

преди 4 години

Ппоблема на българите не е че са прости а че им разрешиха да гласуват.Може ли да дадеш демокрация на туземец?!Що за лудост е това???

135

Анонимен

преди 4 години

В друг сайт анализът е публикуван с много съществени други наблюдения и изводи, касаещи зрелостта на обществото. Защо тук е силно орязан?

134

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 145Когато слабоумен индивид като теб започне да се прави че разсъждава ме побиват тръпки.

133

Анонимен

преди 4 години

Както е казано отдавна от по-умни от мен: Дилемата е - да имаш или да бъдеш.

132

Анонимен

преди 4 години

На живота или на съществуването? Защото е твърде различно. Живата материя се различава от тази, която наричаме мъртва, по начина си на възпроизводство. Мъртвата материя се възпроизвежда в същите структури , докато живата се трансформира непрекъснато. Т.е. смисълът на живота е в създаването на нови жизнени структури. Не във възпроизвеждането, не в акумулиране , а в творчеството.

131

Анонимен

преди 4 години

А относно българите мога да кажа с абсолютна сигурност че са най-простият народ на тази земя.Няма нужда от доказване това твърдение.Само им вижте премиера и .....баста.Да избираш 10 години един и същ *** е ...........УЖАСт !!

130

Анонимен

преди 4 години

Е добре защо тогава в капиталистическите държави хората са доста по-одухотворени отколкото в България?В Бг нещата са чисто и просто алчност и сметкаджийство.Мъж гърми жена си защото се скарали кой да вземе рутерът и кабелният модем при раздялата..Не цитирам конкретни хора просто реалност.Баща екзекутира синът си защото му поискал 10 лева.Син разстрелва родителите си за да придобие малък апартамент в евтин квартал в провинциален град...И хиляди още подобни случки.Май от алчност полудяват.

129

Анонимен

преди 4 години

По-големи глупости не бях чела тези дни! Този институт към БАН трябва да го зкрият. Аман от такива поръчкови професори!

128

Анонимен

преди 4 години

Живота няма смисъл но за да разбереш това трябва докторска степен и няма университет който да ти я издаде.Толкова по темата!

127

Да не се забравя,

преди 4 години

че в този институт, още през социализма, настаняваха на топли и спокойни местенца /длъжности/ щерките и съпругите на червената професура, на номенклатурчици от среден ранг и на някои други подобни категории "наши хора".Същите тези матрони дирижират случващото се в този институт и в наши дни.Там избуяха и собствениците на поръчковите частни социологически агенции, които са готови да спретнат "проучване", чрез което да докажат каквото щете, стига добре да си платите.

126

Анонимен

преди 4 години

"Учим се да бъдем пазарно общество", отбеляза проф. Ченгелова... След като 5% ограбиха труда на 95% от българите, разграбиха България и направиханай-бедната европейска страна.

125

Много сте наивни

преди 4 години

Откакто е създаден, този институт прави проучвания, чиито резултати са му поръчани предварително - да правят, да струват, но да стигнат до точно определени заключения, които са им продиктувани предварително.Още през соца, когато беше Институт по социология, там работеха сътрудници на ЦК, на ДС и т.н. Сред тях имаше и някои кадърни, но и за тях важеше желязното правило да стигат до предварително поръчани им резултати.Някой е пожелал българинът да бъде характеризиран като елементарен материалист

124

Анонимен

преди 4 години

Претоплена манджа за неделя вечер.БАН със сигурност правят десетки проучвания, що точно това?А методиката, и терминологията е ниво, курс по човешки ресурси, вероятно разработена от западен учен, написал бест селъра, "как да продаваме успешно" или "милионер за един ден" в десет прости правила.А за истината за Българина, мъдрия народ е казал: Сит търбух за наука глух.Бели пари за черни дни.Построй дом, посади дърво.А истерията по плюенето на Българина, ще отмине, а той ще остане.

123

Анонимен

преди 4 години

До ИСТИНАТА ПАК ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ ! Т Ж и ,,СТАЛИНИСТ,, ? ДРЪН ,ДРЪН ,ЯРИНА ! КИТАЙЦИТЕ БЯХА ,,СТАЛИНИСТИ ,,И ЗАТОВА СЕГА ,1 В СВЕТА .Т Ж СИ БЕШЕ ЕДНО ОТ *** ,КОИТО СЕ ПРОДАДОХА 1966 ГОДИНА НА ,,МАСОНИТЕ ,,И ЗАТОВА С ТАКАВА ЛЕКОТА ,БЯХА ПРЕДАДЕНИ И ДЪРЖАВАТА И ПАРТИЯТА ИМ .ВЪПРЕКИ ТОВА ИМАШЕ ШИКАЛКАВЯНИЯ ,ОПИТИ НА Т Ж ,В ЖЕЛАНИЕ ДА СМЕКЧИ ПОГРОМА КОЙТО НИ СТОВАРИХА .

122

Анонимен

преди 4 години

Смисълът на живот за българите трупането на капитал---------Смисълът на живот за българите да уцелее и да спаси семейството си при тежките условия на живот който му е наложен да води в собствената си държава!!!!

121

Дечо

преди 4 години

Какви капитали? Българинът работи за жълти стотинки и основната вина за това носят БСП и Русия. По върховете на държавата седят хора без морал които не разбират от икономика и бизнес.