224

анонимна

преди 4 години

До анонименКогато виждаш как хората около теб са болни от рак и селото ти се обезлюдява тогава на американците ли го отдаваш ?

223

Bulgar

преди 4 години

Истината е някъде там! Сериалът следва разбира се хронологията на събитията която е много добре известна, но в много моменти е прекалено "пропаганден", и насочен към Западния зрител. Лошото е, че има толкова добри документални филми и снимки в интернет, но са на руски и трябва време и акъл. Пък този сериал е лесен за възприемане, но пак казвам "пропаганден". Иначе има много глупости в Съветската действителност и е добре хората да знаят. Но също е добре да знаят, че ЦРУ с нищо не епо-добро от КГБ

222

Благодетел

преди 4 години

Вината за случилото се дълго време (всъщност и до днес) е приписвана на персонала в атомната електроцентрала. Съветските власти не желаят да признаят, че поради некомпетентност, нехайство и алчност са допуснали серия грешки при проектирането на реакторите. Дори след като техническите експертизи са установили конструктивният дефект, официалните становища са, че физичният ефект предизвикал инцидента не е бил известен до този момент. Статия: ndlev . org/news/2019/04/28/атомна-тишина/

221

Кирил

преди 4 години

Бях в Киев в деня на аварията. Лятото на 1987 г. посетих Славутич- града , който изграждаха строители от различни градове в Русия и в който щяха да живеят изселените от района. Бях и в 30 км.- та зона до Чернобил. Работещите по обезопасяването на централа в Чернолбил живееха в Зельони мис/ така звучи на бълг./ и ги караха до работното им място. Казваха, че ги сменят на всеки 2 седмици, като след това ги изпращат някъде за възстановяване. Нямахме информация за случващото се.

220

Жоро

преди 4 години

До Даааа Явно си с психо-заболяване.Нямаш ли близки да те сложат кудето трябва за лечение?Те такива като тебе(психо-болни) стрелят по невинни хора или ги газят с микробуси.

219

Анонимен

преди 4 години

До GodНе си чувал за Роза на ветровете? За преобладаващо направление на въздушното течение? В района на Припять, Чернобил преобладаващо направление на въздушното течение е северозападно с вектор - Белорусия, Балтийско море, Швеция. България географски е разположена на 1000-1300 км в посока юг-югозапад и въобще няма как да бъде сравнявана с Швеция.

218

Жоро

преди 4 години

До ЧИТАТЕЛ 216 Това е истината.Още за първи път на пазара(тази година)продаваха пресни салати-най лошото,което порази хиляди хора-главно деца.На дъщеря ми отсраниха щитовидната жлеза и сега цял живот на хапчета и проблеми със здравето.Никой не ще да събере данните за милионите хора пострадали в цяла 'Източна Европа'и да представи сметката на руската ***.

217

Жоро

преди 4 години

До Те така 221 Ще ти се.

216

Жоро

преди 4 години

До анонимен 222 Не правят такъв филм,щото ще умреш от кеф гледайки го без спиране до края на живота си безмислен.

215

God

преди 4 години

До експертКазваш за 1 седмица облакът не може да мине над Румъния и да дойде до България? На 2ият ден след аварията радиацията вече е засечена в Швеция, която е на 1000 км от Чернобил. Ама ти нали си експерт, знаеш най-добре.

214

Жоро

преди 4 години

До Анонимен 195 Кравари са *** ти и баща ти(или свинари или друг вид селяни).Ние сме американци.

213

Митев

преди 4 години

РУСНАК да пие Пепси вместо водка?! Ай стига бе!

212

Анонимен

преди 4 години

Забравихте ли американскит е бомби с обеднен уран над Сърбия? Ще загинете, но "американско лошо" няма! Както и за вашите баши и майки нямаше "съветско лошо"! Нещастници, заради вас сме на този хал, дядовците ви като Киряк Стефчо с феса!

211

Анонимен

преди 4 години

Защо думата *** се игнорира?

210

До 224

преди 4 години

Колкото САЩ платиха на японците за милионите жертви след двете атомни бомби над Хирошима и Нагазаки, колкото САЩ платиха на Виетнам за заразената с *** земя, толкова и Русия ще плати. А и разликата е огромна - САЩ целенасочено унищожават теритоии и хора, докато в Чернобил е авария. НАТО плати за падналата бомба в Горна баня, но какво от това - намери инфо от първа ръка за нещастията на това семейство

209

Дзивко

преди 4 години

Истината е, че както и в авиацията, така и в атомната енергетика, правилата и уроците се пишат с много кръв, аварията помага да се направят изводи и нови процедури в атоманата енергетика, а до колкото потулването от страна на СССР, всяка държава щеше да се мъчи да го скрие, дори японците не казаха всичко след Фукошима, нито американците при по леки аварии. Всеки технологичен напредък струва жертви, колкото и да не ни харесва..

208

Анонимен

преди 4 години

226, а ху-ху не искаш ли? Мечти, разпалени от прайда.

207

Анонимен

преди 4 години

Руснаците избиха милиони невинни хора и би трябвало сега само да се извиняват и да плащат на засегнатите, като например тези които имат проблеми с щитовидната жлеза.

206

привет от Германия

преди 4 години

Каквито и оправдания да търсят руските некадърници , файда няма , станалото - станало ! Причината е руската некадърност , ниска технология и куп други руски дефекти ! Преди няколко дни избухна взрив в руски завод за тротил и други взривни вечества , пак ли американците са виновни ?! С тази занемаряла техника руснаците не трябва да правят заводи за взривни вещества , АЕЦ и ред други опасни заводи ,които исискват висока технология и кадърни хора !

205

анонимен

преди 4 години

ЗАЩО НЕ НАПРАВЯТ ЕДИН ФИЛМ ЗА АТОМНИТЕ БОМБИ КОИТО ИЗСИПАХА В ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ АМЕИРИКАНЦИТЕ УМИШЛЕНО АМИ ПАК С РУСИЯ СЕ ЯДЪТ. ДА ПОКАЖАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА В ЯПОНИЯ ОТ ТЕХНИТЕ ЯДРЕНИ БОМБИ ТА ДА РАЗБЕРЕ СВЕТЪТ КАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СА ИЗВЪРШИЛИ МИЛИТЕ МИРОТВОРЦИ ПО СВЕТА. ААДЕ СТИГА С ЧЕРНОБИЛ И РУСИЯ. КОЙ ШЕТА ПО СВЕТА И СЪСИПВА ДЪРЖАВИ И УНИЩОЖАВА НАРОДИ НАЛИ ТЕЗИ МИРОТВОРЦИ.