49

Анонимен

преди 4 години

скъпи родители, вместо да висите по цел ден у фейсо, обърнете внимание на децата си, покажете и им обяснете къде и кога се пресича, поне това свършете! стига с това - държавата е длъжна! а че има кофти шофьори, това никой не го оспорва.

48

Munchen_DE

преди 4 години

Най-безумният булевард в София - павиран и ужасно шумен; никой не спазва правила, всеки кара минимум с 80 км/ч при ограничение 50. Никакъв контрол, от самото 6 РПУ правят нарушения и дават "добър пример" на останалите.Трамвайното трасе е в ужасно състояние, спирките също - може да се пребие човек на тях.Всички линейки минават по Борис, и те създават още предпоставки за ПТП, защото в този момент може да има пешеходци и да засекат колите в насрещното.И това е международен път Е-79 !!!

47

Анонимен

преди 4 години

До n 48Браво бе Сталин . А може и разстрел тъкмо ще си сигурен , че няма да повтори...По добре разстреляй бабугер за да спасиш детето!

46

Стар софиянец

преди 4 години

Като предимно пешеходец, но и шофьор, смея да кажа, че в София горе-долу спират на пешеходците да преминат, сособено в Центъра. Изключения обикновено има когато шофьорите са провинциалисти, полицаи и някои жени. В градовете и селата в България, в които съм ходил, положението е неспасяемо. Това, което масово не се знае от шофьори и пешеходци е, че продължанието на тротоара на кръстовищата е пешеходна пътека, на която пешеходците имат същите предимства, каквито имат и на пешеходна пътека тип зебра

45

Анонимен

преди 4 години

Момчето пресича на червено според написаното от номер 47 Е. Остава неясно защо всички идващи от Княжево в посока Руски паметник, не са го видяли и намалили и ако трябва и спряли. Все пак момчето е пресякло вече две ленти и не тръгва внезапно пред колите от другите две ленти.

44

Име

преди 4 години

Като върл пешеходец искам да кажа, че няма такъв друг град дори в България!!! Абсолютно безобразно бързане по квартални улици, удоволствие да опръскаш човека с кална локва, докато той се чуди коя кола на "тротоара" да заобиколи, нарочно засилване, докато вече пресичам на пешеходна, за да ме накарат да подтичквам като на компютърна игра. Разбира се има изключения, но като цяло арогантните шофьори в София са за затвор половината и за мен винаги шофьорът е виновен, ако не знам подробности!

43

n

преди 4 години

До дедо Браво бе Сталин . А може и разстрел тъкмо ще си сигурен , че няма да повтори.

42

дедо

преди 4 години

У Щатите ги работят с много семпличък метод. За тарикатите с тежък крак на газта,застраховката на месец става 500-700 долара на месец-за период от 5 до 7 години. Ако караш без нея,оранжевата пижама я носиш с години. Просто и ефикасно е,и голям страх ги гони!

41

Е

преди 4 години

Ще се опитам за последен път да обясня - момчето тръгва да пресича булеварда от Лагера към Хиподрума на пешеходната пътека на бул. Борис 3 (на ул. Нишава). Преминава двете леви ленти и стига до осева линия. През цялото време светофарът е червен. Подтичквайки преминава първа дясна лента с първата кола, но при втората не успява. Колата го бута от разстояние 20-30-50 см и го изхвърля на трамвайните линии. И ако обичат днес беге да не трият думата о;ли;го;ф;р;е;н, защото не е обида, а диагноза..

40

Ozzy

преди 4 години

Както и да обезопасиш една пешеходна пътека, всичко губи смисъл, когато пешеходецът пресича на червено. В конкретния случай, това не е "необезопасена" пешеходна пътека, тъй като там има светофар.

39

Анонимен

преди 4 години

Правила се спазват само ако има контрол за спазването им и неизбежна санкция за всяко нарушение на правилата. Така е по света, но в България онези 80% са убедени, че шофьорите сами без принудата на държавата ще спазват правилата, което го няма никъде по света и не го е имало. Пряко следствие от липсата на контрол и последващото нарушаване на правилата са катастрофите и жертвите, както е в този случай.

38

Пешо

преди 4 години

Не коментирам личната трагедия - кво има да се коментира чуждата мъка, трябва си ***. Принципно като пешеходец - има много *** решения по улиците и не са добре за пешеходците много места за пресичане - като време, липса на обмисляне и т.н. Като шофьор - стотина пъти виждам как тинейджъри пресичат улицата на място без пеш.пътека, без да се огледат, с нагъл поглед, хилейки се, нарочно бавно. Всяка ситуация трябва се гледа в детайли. И пенсионери така пресичат, с вяра в бога и напред без гледане

37

До 37 Е

преди 4 години

Нещо си се объркал. За да са му колите отдясно, момчето трябва да е вървяло назад. Клипът не го намерих, а странното е, че никъде не обясняват какво точно се е случило, само манипулативно казват пешеходна пътека, без да пояснят, че там има светофар.

36

мак

преди 4 години

Има пеш. пътеки, където трябва да галопираш, за да успееш да пресечеш преди да угасне зеленото, и пак можеш да не успееш. Кой ще ми прави забележка в такива случаи, анонимен 38? Нередностите могат да се оправят, има си служби за това, стига да си вършат работата. Според мен хората са по-дисциплинирани там, където има адекватни и неизбежни наказания за нарушения, а не както е тук, пускат те, дори и да си дрогиран или си убил на пътя, или да си изскочил на сантиметри пред колата.

35

Анонимен

преди 4 години

На този каква му е работата освен да ходи на екскурзии с генералДесата и ръси глупости.

34

Е

преди 4 години

Ако беше видял клипа, друго щеше да мислиш... не да обясняваш, че водачът в случая е виновен. Момчето тръгва - отдясно му идват две коли, които се движат почти успоредно, първата го пропуска, но втората не. Автомобилът, който го удря няма никакъв шанс, просто защото момчето скача пред него. А че сме *** и шофьори и пешеходци е повече от ясно!

33

Истината

преди 4 години

Една от причините за подобни инциденти са глyпaвитe светофари на Фандъкова, която тя нацвъка навсякъде в София за милиони левове. В този случай с улица Нишава светофар с копче за ръчно включване е необходим, но както и при останалите светофари на фандъкова, времетраенето на зеленият сигна и скъсено наполовина и е крайно недостатъчно.

32

Гражданинъ отъ Русе

преди 4 години

Преди десетина година, аз и съучениците мупреживяхме почти идентичен случай. Един ***(да не използвам друг израз), блъсна съученичката ни, която също бе на 15, докато пресича по ОБОЗНАЧЕНА със знаци и МАРКИРОВКА, пешеходна пътека. След 1 седмица момичето загина. Онзи *** го съдиха, първо му дадоха 1 година и 4 месеца УСЛОВНО, апелативния съд във В. Търново направи тази присъда ЕФЕКТИВНА, ноо кретена се покрив е Европата и така един живот бе погубен, заради кретенията на някого...

31

ПОГЛЕДНИ СТАТИСТИКИТ

преди 4 години

До До 10 ПотресенДА СИ ВИДЯЛ В ТЯХ ЧУЖДЕНЦИ??ВСЕ БЪЛГАРИ И РОМИ ПОВЕЧЕТО СЪС ЗАКУПЕНИ КНИЖКИ,*** МИСЛЕЙКИ СЕ ЗА БЕЗСМЪРТНИ В "ЗАПАДНИ"КОЛИ НА ПОНЕ 500 0ОО КИЛОМЕТРА."БОГОВЕ"НА ПЪТИЩАТА ЧЕСТО ДРОГИРАНИ И ПИЯНИТА НА ТЕБ ТИ СЕ ПРИВИЖДАТ ЧУЖДЕНЦИ - ДРОГИРАНЕТО Е ПСИХОЗАМОЖЕ ЗА "ЧУЖДЕНЦИ"ДА ПРИЕМАШ ТУРСКИТЕ ГАСТЕРБАЙТЕРИ-ТЕ СА СИ ДОЛНОПРОБНИ БАЛКАНЦИ

30

NN

преди 4 години

На четири лентови платна не трябва да има пешеходни пътеки -надлези или подлези.