14

България

преди 4 години

До Марко ДА АМА ЛУКСОЗНИ СТОКИ КУПУВАТ САМО БОГАТИТЕ. ТА АКО ВДИГНАТ ПРОЦЕНТА ЩЕ ГИ УДАРИ ПО ДЖОБА. А МАСОВО ГОЛЕМИЯ ПРОЦЕНТ БЕДНИ ГИ УДРЯ И ТАМ ДАЛАВЕРАТА Е ОГРОМНА. МИСЛИМ ЗА НАРОДЕ ДЕ. А БОГАТИТЕ ДА СИ КУПУВАТ ЛУКСОЗНИ СТОКИ И ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ.

13

Анонимен

преди 4 години

Обаче държавата контролира МРЗ, а тя е най- ниската в целия ЕС.Цените не можете да контролирате, но контролирате доходите и ги държите най- ниските в ЕС. С което обричате на бедност народа.

12

Анонимен

преди 4 години

като ги пускате от психиатрията контролирайте ги да си вземат хапчетата

11

Анонимен

преди 4 години

Глобализационни икономически простотии. Държавата има стотици начини да контролица цените, но ни набиват в главите вече отричани истини,че тя не може и,че е лош стопанин.

10

Anonimen

преди 4 години

За самолети и други глупости пари имаме а за заплати няма

9

Anonimen

преди 4 години

Напротив държавата може да контролира цените но не и на оферта по принцип при всяко поскъпване на живота трябва и минималната работна заплата да се вдига

8

Анонимен

преди 4 години

Държавата създаде частен монопол.При който частен монопол не съществуват никакви механизми на свободен пазар и конкуренция.След това държавата се опитва да въздейства на монополиста с непазарни механизми като КЕВР.Ако ще има монопол, то по-добре държавен, защото 1. държавата има директни механизми за влияние2. Монополната печалба отива в бюджета3. Народа има демократични механизми за контрол над държавата и съответно монополистаСрещу частният монопол дори в САЩ има закони и забрани!

7

Марко

преди 4 години

Може , ама не иска , намалява ДДС за храните на 5 % и увеличава на луксозните стоки с 10 %

6

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ превърна България в провалена дърважа /failed state/, a името й остана само географски термин.

5

Берлин

преди 4 години

Те могат само заплатите да ви контролират. Затова сте бедни .

4

То затова няма

преди 4 години

Държава и няма и да има.Излиза поредния *** да ни обяснява глупости,като джуджето от ндсв василев.Цените се вдигали,защото скачали доходите.?Абе *** на запад цените са дори по-ниски от нашите,а доходите 10 пъти по-големи.Извода,е че не 80,а поне 99%са *** в тая *** щом още сте живи.

3

Анонимен

преди 4 години

Какво правите тогава там????

2

Анонимен

преди 4 години

"Депутат от ГЕРБ: Държавата няма как да контролира цените"Смешно и жалко изказване по което си личи че държавата липсва. За съжаление държавата винаги е липсвала за последните 75 години.

1

Анонимен

преди 4 години

Основното е да отидат мутрите в затвора заедно с окралите държавата назначени бизнесмени и да им се конфискува заграбеното. Всичко друго може да се оправи в рамките на 5 до 10 години.Най добре президентска република