67

Казуар

преди 4 години

Когато руснаците направят по добър пътнически самолет от американците, ще направят по добър военен.

66

Анонимния успокой се

преди 4 години

До АнонименАбе пич ти все едно ще те приемат в ЕС.Ще има да си чакаш на чакалнята здраво и ще си живееш в двойни стандарти,ядейки *** на америка и европа.

65

Анонимен

преди 4 години

За 2 милиарда лева можем да си купим 20 първокласни руски бойни самолети. Какво са се лепнали за тая Америка. Америка , та Америка. Руснаците имат далеч по-добри самолети. Ей къде е Русия, съвсем близо и самолетите и хубави и евтини, но умниците решили да изхарчат 2 милиарда лева за едното нищо. Забележете само 8 самолета. Какви ще да са тия самолети където струват 2 милиарда лева. Въобще не могат да си направят сметката. Щото са прости наравно с началника.

64

mango

преди 4 години

Тоя пикльо кога е искрен , когато работи с ГЕРБ срещу БСП , или когато плямпа след избори на които се оакал

63

Гост

преди 4 години

Направо да я приключват военната авиация, за какво ни е? Има ли воля тя да бъде използвана, това е първото . Не, тогава за какво са ни тези самолети, пък чак и въоръжение ще им купуват, смях.

62

Загрижен

преди 4 години

Подозрително еднакви тези от "наши" граждани АЕЦ, САНКЦИИ, ГАЗ, ВЪОРЪЖЕНИЕ:БСП, АБВ, Атака, Президент - чудя се това наши ли са или тяхни?Дали всичко се продава, дори и Родината!?!?!?!?

61

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Грипен ни предлага 10 самолета но без въоръжение, без системата свой-чужд, с радари от поколение 3 (90те години). Обучението на пилотите се плаща отделно. Като си купим системите и въоръжението и те стават по скъпи от Ф16, а и с по ниско ниво. Отделно оръжие и системите линк16 се купуват от САЩ"Глупости на Търкалета1. Оръжие Ф-16 няма толкова оръжие интегрирано колкото Грипен(включително Южноафриканско)2. ВБ си обучава пилотите на Грипен3. Радара е ПФАР и РЕБ са Шведски умнико

60

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Тези дни четох за Су-57... Бързото всеракурсно управление на тягата му дава луда маневреност"Ето един Експерт дето се ИЗЛОЖИ ОТНОВО - да беше вникнал в това което си прочел1. Су-57 се пуска в Серия със стария двигател (същия е ина Су-35)2. Кръговото радиолокационно поле е опция каквато си беше още от Су-273. Да има Кръгови сензори но те са пасивни радиолокационни, ИЧ Оптически за изстреляни ракети и за лазерно облъчване4. Позна само за маневреността

59

Боби

преди 4 години

До Анонимен"И на мен ми става смешно като чета как аха да стане ама все не става работата с тоя Су57"1. подписан е договор за 76 бр със СТАРИЯ двигател Ал-41Ф-А1(което редуцира цената новия двигател изделие 30 все още се доработва)Вероятно след година две да се промени договора и самолетите да се пускат с новия двигател2. Първи полет на Су-57 2010 държавни изпитания 2018-2019 на въоръжение сериен образец 2020 3. Ф-35 първи полет 2000 - 2016 ВВС, 2019 ВМФ е приет на официално въоръжение

58

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 9Тези дни четох за Су-57, който го качват на конвейера с новия двигател.И на мен ми става смешно като чета как аха да стане ама все не става работата с тоя Су57

57

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 62Сухой-57 (Русия)Какво за Сухой?Къде го?Двата произведени още ли летят?От 2012 ни разправят как щял да влезе на въоръжение.Оня ден Путин нареди до 2028г тая работа да стане.

56

Анонимен

преди 4 години

"За Белене колко пъти разтурихме стелката, хайде сега и за прахосмукачките."Премиерът на Републиката Бойко ту иска ту не иска.Ту това е най-долният проект и гьол на комунистите, ту е най-важната работа за България.Аз вече дигнах ръце, този човек каква му е позицията. Всеки ден и час обръща палачинката.

55

Анонимен

преди 4 години

Самолет без СТЕЛТ технология в 21ви век... думи нямам.Всичко вече или има стелт или го свалят още като излита:F22 Raptor (САЩ)F35 (САЩ)Сухой-57 (Русия)Chengdu J-20 (Китай)Shenyang FC-31 (Китай)За какво купуваме щайги с порви полет 1974та година не е ясно. И сега на двойна цена... за наше добро бе.

54

Анонимен

преди 4 години

става ми смешно, когато пълни профани повтарят като зобмирани "блок 70"! И какво? Нов радар, нови ракети и толкоз! Самолетът си е същият.Тези дни четох за Су-57, който го качват на конвейера с новия двигател. Има кръгов радиолокационен обзор, енорговъоръжеността му е 1.15-1.20 и носи двойно повече боеприпаси от F-22 при сходна енерговъоръженост. Плазменото запалване на двигателя му осигурява почти пълна липса на топлинна следа. Бързото всеракурсно управление на тягата му дава луда маневреност.

53

Руми е много ядосан

преди 4 години

Руми Радев е много ядосан, защото загуби комисионните, които му бяха обещали за Грипен.

52

не може да бъде!

преди 4 години

Няма никакво безумие!Американските медии вече обявиха,че с американския втечнен газ се пренасят "молекулите на свободата"!С F-16 също ще се пренася нещо,но още не е ясно и може само да правим предположения!Разбира се,първото предположение пак може да бъде за някакви молекули,които трябва да са доста големи,за да ги пренасят със самолет!Г-н Цветанов ходеше редовно на молитвените закуски във Вашингтон и сигурно знае нещо/не е спец само по асансьори!/,но сега го бламираха и ще бъдем в неведение!

51

Анонимен

преди 4 години

Еми "прахосмукачки" са!За разлика от непретенциозния Грипенкойто може да излети и кацне на шосеФ-16 трябва да ползва добре изметена специално подготвена пистаиначетоку-виж двигателят се задръстил)Блок 25 ,70,72 ако ще и 100Конструктивен дефект на фюзелажа

50

Анонимен

преди 4 години

200 милиона долара една прахосмукачка. Но трябва да купим и самолети, освен тези прахосмукачки. Най-яките едномоторници са Грипен.

49

Скептик

преди 4 години

Все едно някой на минимална заплата да си купи електрокар Тесла.

48

Анонимен

преди 4 години

Купуваме си геополитически съюзник, а не само самолети.МИГ-овете сигурно ще са по-евтини, но вървят с Болен Лидеров - премиер и излизане от ЕС и НАТО.