21

майорски

преди 4 години

50% от ограниченията по пътищата в България са безсмислени .... 1) знаците са абсолютно не актуални и не съобразени със съвременната пътна ситуация2) противоречиви знаци могат да се намерят във всяко населено място3) няма никакъв контол и потдръжка на пътната мрежа в БГ ....4) Редовно след строежи и ремонти остават знаци ...5) Има много ЧАСТНИ ЗНАЦИ ...поставени от хора живеещи в района..ЗАТОВА 90% от знаците се нарушават ....

20

Анонимен

преди 4 години

Нещата не са толкова прости. Превишаването на скоростта е най-честото срещаното, но не и единствено нарушение в България. С GPS устройство в колата, може и да се хванат повечето превишения на скоростта, но това изисква обновяване на данните в GPS устройствата при всяка промяна в ограниченията, което може би означава по стотина на ден. Второ, това изисква връзка между GPS устройството и КАТ, каквато връзка няма. Трето, ... и т.н. И най-важното знаците "хранилки за глоби на КАТ" няма да отпаднат.

19

Анонимен

преди 4 години

*** винаги ще намери начин да заибиколи закона, вместо да паркира правилно. Страхотно.

18

Анонимен

преди 4 години

Глобите в Гърция ги налагали, каква изненада... но за какво глобяват в БългарияСпоред теорията, ако максимално разрешената скорост е доста под безопасната за пътя, катастрофите се увеличават. В България това се вижда навсякъде и вместо да увеличат разрешената скорост, където има повече катастрофи и глоби заради скоростта, умниците още повече я намаляват, защото имало много катастрофи и катастрофите се увеличават, глобите също, както и всеки експерт може да очаква, но в България няма експерти

17

Счети

преди 4 години

А нещата всъщност са много прости. Всеки автомобил получава джи пи ес устройство инсталирано от КАТ и изпраща данни за превишението на скоростта, а софтуер обработва постъпилата информация по кординати и скорост и пуска фиш за нарушението. Не платиш ли отиваш на ЧСИ. Ха да видим по колко точно глоби ще имате ? Сигурно по 100-200 на всяко шофиране ! Обаче иначе сте страхотни шофьори, нали ?

16

Анонимен

преди 4 години

Миналата година бях в САЩ. Там където бях редовно си караха с до 30 мили над разрешената скорост, което е до 48 км/час над разрешената скорост, но това го правеха на хубави широки пътища с разрешена скорост от 70-100 км/час.

15

Анонимен

преди 4 години

Глобите в България за нарушения на пътя са несъразмерно високи и трябва да се намалят. Проблемът не е в събираемостта на глобите, а в тяхното неналагане. Кое е по-добре като арзмер на глобата за някакво нарушение? Една наложена глоба от 10000 лева при 100 хиляди такива нарушения или сто хиляди глоби по 50 лева?

14

Анонимен

преди 4 години

В цял свят се шофира според контрола за спазването на правилата. Само в България онези 80% смятат, че начина на шофиране зависел от шофьорите!!!

13

на герги мишниците

преди 4 години

Дали па ша стъпа пак там ако ми сложат глоба

12

Знаещ

преди 4 години

И там като у нас - всичко е за кинти, поз предлог "безопасност"!

11

до 7777

преди 4 години

абе не си много прав. Пак си карат като и.... От неграмотносте, иначе са по-предпазливи

10

Qwerty

преди 4 години

Веднъж бях 2 седмици в Крит на почивка. Повечето карат пияни, полицаи не видях. Магистралата е с 3 ленти, средната за изпреварване, страшно опасна и навсякъде джъткат АТВета без каски. Само там съм виждал паркирани коли в кръгово. Пълна анархия.

9

7777

преди 4 години

Номерата на сърбите и българите не минава в Гърция и Турция.В тези две държави законите са сурови.Нашите тарикати са много послушни в чужбина:)

8

Анонимен

преди 4 години

Това е защото премията за гражданска отговорност не ви е вързана с нарушенията. Когато пише 50, аз карам с 40, 100 - аз 90. Толкова свикнах, че се дразня от българските "шофьори" по магистралите в Европа

7

Георги

преди 4 години

как да са високи нашите глоби, като повечето нарушения се заснеманат на места където всички нарушават. Слагат ти едно ограничение 60км/ч , караш 10км по дупките с 40, качваш се на участък в нов асфалт, засилваш на 80 и там почти винаги има една полицейска кола зад храстите. Нашите полицаи са гадняри, ние сме гадняри и политиците ни са гадняри. И защото всички са гадняри, тарикати и хитреци за това живеем в най-бедната държава. Ама иначе говорим как англичаните и американците са много прости

6

W A1 Mtel

преди 4 години

Сваки *** джокинг уит да плеарс нали знаеш вери хапи диз гайз поздрави от тесалоники

5

Анонимен

преди 4 години

Най-досадното нещо което може да ти се случи в Гърция е да попаднеш на плаж или в хотел пълен със сърби. Тогава и тапите за уши не помагат! Българската селяния и простотия е направо песен в сравнение с тяхна.

4

Флаг

преди 4 години

Гърците масово карат без каски-тръгнали да глобяват?Да си наглобят първо техните *** със шумящи моторетки и без каски!!!

3

Анонимен

преди 4 години

Не знам какви глоби имат защото не са ме глобявали никога в Гърция. Там ако те глобят значи наистина си направил грубо нарушение. И глобите са големи, но и местата където човек може да направи неволно нарушение са обозначени. Само в България нашите катаджии се крият по храстите и вардят на места, където човек нарушава предимно неволно. Скоро ходих до Гърция, минах 300-400км без да видя един пътен полицай, влязах в българия и ги гледам зад един храст снимат за скорост.. българска работа

2

анонимен

преди 4 години

Значи в чужбина може да има зверски глоби , а тук като се опитат да ги вдигнат и всички реват , че нямало да има ефект ,щото не ги събирали ефективно ?! Напротив , много ефективно си ги събират , но сумите са ниски и не плашат никого !!!!