68

Георги

преди 4 години

Братя Турци - правете повече деца, че работниците не достигат. Нашите братя Роми не ги бива в шофирането. Оставете чистотата и строежите на тях, юруш към камионите. Германия е в беда, правете повече деца

67

Калоян

преди 4 години

Няма тоалетни в кабината на никой Европейски камион, това са измислици, както и цялата новина. Шофьор съм в Европа

66

Анонимен

преди 4 години

Mи да им плащат повече и ще се намерят кандидати, нали това е идеята на пазарната икономика, т.е. баланс търсене-предлагане. Кво толкоз реват. Или някой се опитва да регулира глобално, но това е друга тема/бира. Ах да, искат "и оная работа на топло, и душата в рая", то кой ли пък не го иска...

65

Анонимен

преди 4 години

Мога спокойно да кажа-Сбогом, Германио! Знам, че ти е мъчно, че си тръгваш, но на НАС няма да липсваш. Две, Свтовни войни запали (и двете ги изгуби) и погуби много милиони хора. Сега плачеш, ама сама си си виновна. Не НИЕ набутахме милиони касапи от кол и въже в европа.Европо, блуднице вавилонска (казал го е поет, не ме трийте), и ти няма да ни липсваш. Петстотин години ни клаха и бесеха, а ти правеше империи. За нас не ти остана време, а и не само това- ти въоръжаваше и обличаше нашите палачи!

64

Анонимен

преди 4 години

Фейк нюз е това! В германия има 6000000 турци, и няколко милиона нови, инженери, доктори и ***! Нямат нужда от работна ръка!

63

Стамат

преди 4 години

Унищожиха СОМАТ - за непросветените - българско държавно предприятие - най-голямата в европа и втора в света спедиторска фирма, повече от 10 000 тира, кораби и самолети имаше, сега щеше да е монополист в целия свят ако я бяха оставили да се развива. Германците я приватизираха без пари. Сега нямат шофьори, ами не са за тоя бизнес, да го отстъпят на источните страни.

62

Анонимен

преди 4 години

спешно косово, албания и бошняците и алжир и мароко в ЕС. китайските *** требва да стигат до моловете че инак пирамидката се сгромолясва. с онея 2 милиона кадъра от сирия и афганистан шо стана? или от лекарстване и инжерствуване не им остава време да изкарат книжка?

61

Анонимен

преди 4 години

До ЧиновникАми обяснението е, че явно заплатите им не са чак толкова мижави.Дали под масата, дали на ръка...

60

Чиновник

преди 4 години

Няма разумно обяснение, защо българските шофьори продължават да се мъчат с българските си "работодатели" за мижави заплати, вместо да работят за западните фирми за значително по- високи заплати.

59

Shark

преди 4 години

Ама защо чакат на българи, поляци и румънци, нали баба Меркел им докара висококвалифицирани мигранти. Те зи мигранти нали получавата по-добре отношение отколкото източноевропейците, на които гледат като на хора втора ръка. Сега какво искат? Да си наемат мигранти бе.

58

дедо

преди 4 години

Най-гадната работа изобщо съществуваща,заслужават си всяко евро хората. Децата на тираджиите питат майките си ;- Майко кога ще дойде чичкото който раздава подаръците?

57

Петров

преди 4 години

Една от най-гадните професии тук в България. Минимум 45 часова раб. седмица, минимални осигуровки, никакви соц. придобивки, платена отпуска в/у минимума, отвратителни условия на труд, професията е свързана с много заболявания предвид естеството и и т.н. На всичкото отгоре за да станеш проф. водач ти трябват поне 2500е.

56

Анонимен

преди 4 години

скоро идват автономните камиони - в щатите USPS тестват вече

55

Анонимен

преди 4 години

След десет години се пенсионирам от авиацията и идвам. Запазете ми един Кенуорт.

54

Дядо Соци

преди 4 години

Какво да се прави ? Капитализма има и лоши страни.

53

Присмехулник

преди 4 години

не разбирам как смеете да правите паралел между стотиците хиляди нелегални физици, колеги на меркел, академиците, лекарите, дизайнерите, инженерите и другите специалисти по високи технологии, които меркел покани на гости на личните разноски на обитателите на бундестага и правителството на голямата коалиция и липсата на шофьорска, работна ръка. :-)))

52

Европейка

преди 4 години

Нали Меркелица им доведе 2 млн.работници.Защо не ги накарат да учат и работят?В лагер с 4000 емигранти 70 започнали да учат немски.Останалите явно ще живеят на социал.Тепърва ги чакат проблеми.

51

хахо

преди 4 години

абе тоя жалък *** джамбазки защо не стане тираджия. подписа се под истамбулската конвенция а лъже 4е не е.по същия на4ин ще излъже и шофиорите. тоя е там само за парите които дели с оня тумбак карака4анов.

50

Rolex

преди 4 години

Да сложат Алибабани на камиони които са в изобилие и готово.

49

кукла

преди 4 години

Че то в Германия вече никой не иска да работи. Всички ходят там само на социални помощи. Но тия дни правителството им се тресе. Малко се говори за това у нас, но в германската преса официално са настръхнали. Днес например четох, че техните работодателски камари яко са се изказали негативно за правителството си, че искат то да си ходи вече. Ляля Меркел обаче мирно и тихо им отговаря че всичко в страната им е наред.