9

Анонимен

преди 4 години

"Бумът на нискотарифните изкачвания на Еверест"Както и на загиналите.

8

Дебел алпинист

преди 4 години

Пичове , да ви се похваля. Онзи ден качих Еверест с лекота. Платих си 200к $ на 20 шерпи да ме качат с луксозна носилка догоре . Верно , 2,3 умряха от изтощение , но важното е , че целта ми е изпълнена. Горе на върха беше шоу , бях поръчал да качат музикална уредба и ги карах да ми играят на песни на Фики Стораро ( още 2,3 дадоха фира). В базовия лагер всички ми се рафваха и ме гледаха като герой :))

7

Посмъртно

преди 4 години

Само срещу 35000 долара можеш да умреш трудно, но да станеш известен. Възползвайте се!

6

Мда

преди 4 години

За 130 хил. долара е VIP пакета при който през целия престой получаваш пресни плодове, храни, напитки +кислород без лимит, самостоятелна палатка, двама персонални шерпи и т. н. Осигуряват плодовете и храната с хеликоптер до лимита и после шерпи ги качват до височинните лагери в дните на атака към върха... ГНУСНА ИСТОРИЯ, но това е...

5

Циник

преди 4 години

Когато егото е по-голямо от здравия разум ... егоистите наричащи себе си "алпинисти" пращат за "лукса да се хибернират" в камерата на Еверест .... семейство и близки - за тях са второстепенни.За съмнителната "слава да покорят върха"Преди броени дни - платиха 70 000 $ да свалят "мощите" на един такъв герой....по същото време апелираха да помогнем на дете нуждаещо се от лечение ( извода си го направете сами )

4

избирател

преди 4 години

Е тва стана,като селфитата на хлапетата върху вагон под контактната мрежа. На или-илиИли ще оживея или пък няма.Оживея ли обаче,как ще се издигна в очите на родата.

3

da be da

преди 4 години

Напротив, тогава са още по скъпи, трябва да се организира и поеме пренасянето на тялото.

2

Анонимен

преди 4 години

да сложат един лимит от 100 изкачвания на година и желаещите да наддават на търг за тях. Така няма д аима подбив на цени и тн.

1

Анонимен

преди 4 години

Най-ниска е тарифата на еднопосочните изкачвания, без връщане...