10

Реалист

преди 4 години

Даже и от този лошо направен сайт, се вижда, че единственото замърсяване значимо за България е замърсяването с фини прахови частици и то само когато се палят печки за отопление. Голямото замърсяване с азотни оксиди характерно за големите градове в Германия, в София е незначително. Затова забраните в Германия в центровете на големите градове за по-старите дизелови автомобили имат смисъл, докато за България са напълно безмислени.

9

Реалист

преди 4 години

За да видиш чрез този сайт какво е например замърсяването с фини прахови частици в София, ще трябва да гледаш поотделно данните на шестте измервателни станции, да гадаеш какви са числовите стойности от графиката, да ги нанесеш ръчно някъде другаде, за да видиш какво е средно за София и в крайна сметка това ще ти отнеме 10-15 минути, което никой няма да направи, освен ако не иска да пише статия по въпроса.

8

Реалист

преди 4 години

Първата страница е карта на България, която увелчиаваш на няколко пъти и местиш по екрана, за да стигнеш до маркера на измервателната станция, която те интересува. За София с 6 маркера, за Пловдив и Варна са 2 маркера. Избираш един маркер и ще гледаш показанията само на една измервателна станция, което за София е глупаво. Маркираш какво точно искаш да гледаш от един списък и натискаш бутон Изпълни. Появяват се доста отделни графики, поне по една за всеки избор, а за фините прахови частици две.

7

Реалист

преди 4 години

Този доста лошо направен сайт, не показва въздуха в градовете, а показва въздуха измерен от някаква измервателна станция, поставен примерно на Копитото на Витоша за град София. София като най-голям град в България се простира на доста голяма площ, а замърсяването е доста различно в разлчините части на София. Чрез този сайт не можеш да видиш едновременно какво показват шестте измервателни стабции в София. Показват се само лошо направени графики, но не и числа. Първата страница е карта на България

6

Само питам

преди 4 години

Русе къде е?

5

687

преди 4 години

Няма начин в София да не е чист въздуха, то там си се вижда с просто око чистотата му...

4

Некъф

преди 4 години

А Търговище пак ло го прикривате заради завода на ДПС "шишеджам"!?

3

Анонимен

преди 4 години

Дори и да има подобни системи за отчитане, каква полза? Къде са взетите мерки? Нищо не се прави по въпроса.

2

Анонимен

преди 4 години

" В Пловдив виновник е ж.к. "Тракия". "Това изречение е просто уникално.....

1

Анонимен

преди 4 години

Как не ви е срам да публикувате такива фалшиви статии Малко да разбираш от индустрия и ще знаеш, че полоината от изнезените данни за замърсяване не са верни! Явно в България не може да се разчита някой да инсталира истинска и реално работеща система за вредните емисии... ОСОБЕНО НА ДЪРЖАВНО НИВО!!!