16

123321

преди 4 години

Глаголицата, която е излязла от употреба, е създадена от Кирил и Методий. Кирилицата, която се употребява не само в България, е дело на българина Климент Охридски. Трябва на това да наблягаме на 24 май, а не на Кирил и Методий. Писмеността, която се е наложила и която е останала да се употребява, е дело на Климент.

15

Анонимен

преди 4 години

Айде вече станаха и българи Кирил и Методий .Горките ,ако знаеха как ще ги наричат след 1000г щяха сами да се удавят в Черно море на път за Херсон .Македонците поне са симпатичния глупостите си ,ама нашите са болни мозъци .Не българи ,освен Ицо Стоичков нямаме нищо за пред света .

14

Анонимен

преди 4 години

И ние сме дали нещо на света ...Христо Стоичков ,той поне си е наш .

13

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

ГРЪЦКАТА АЗБУКА Е ВЗЕТА ОТ БРАТСКАТА ИМ ЕТИОПИЯ(РОДИНАТА НА ГЪРЦИТЕ) И ПО СКОРО ОТ ЕТИОПСКАТА АЗБУКА НАРЕЧЕНА АМХАРА КАКТО И ПРАВОСЛАВНАТА РЕЛИГИЯ НА ГЪРЦИТЕ СА Я ВЗЕЛИ ОТ ПРАРОДИНАТА СИ ЕТИОПИЯ(ПОНЕЖЕ ЕТИОПИЯ Е ВТОРАТА ПРАВОСЛАВНА СТРАНА В СВЕТА СЛЕД ГРУЗИЯ)

12

Анонимен

преди 4 години

Я не обиждай ,щом нямаш аргументи си замълчи щото съм подготвен доста по темата.И тъй отговорете драги професори как така се гордеем с дело на една империя ,която ни е затрила държавата.Вие нормални ли сте ?И изобщо държава ли е било или племе за експерименти на голямата империя ?

11

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

ПЪРВО ЧИСТОКРЪВНИТЕ ГЪРЦИ ИДВАТ ОТ ЕТИОПИЯ(АФРИКА) И СА ПОДОБИЯ НА РОМЕЛУ ЛУКАКУ!! ВТОРО ВИЗАНТИЙЦИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ГЪРЦИТЕ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ В ВИЗАНТИЯ ЖИВЕЯТ НАЙ РАЗЛИЧНИ НАРОДИ КАТО:АРМЕНЦИ,ГРУЗИНЦИ,ТРАКИЙЦИ,ХИТИТИ(ОРИГИНАЛЕН АНАДОЛСКИ НАРОД ПРЕДИ ТУРЦИТЕ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ) И Т.Н И ТРЕТО КИРИЛ И МЕТОДИ СА ТОЛКОВА ГЪРЦИ КОЛКОТО И РОМЕЛУ ЛУКАКУ Е БЕЛГИЕЦ И БЕРНАРД ЛАМА Е ФРАНЦУЗИН!!!!

10

Анонимен

преди 4 години

Хич не бъркам език и писменост .Нали това е фриволната теза учения,езика бил дето на Кирил ,а кирилицата на Климент .Да ама не ..

9

Анонимен

преди 4 години

Всъщност това трябва да е само празник на византийската писменост и култура господстващи и до днес в БПЦ,която се показа като византийско руски бастион срещу запада .

8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 7...но ние "знаем" кой измисли нашия език....знаем разбира се, майко мила ако не знаехме. На Луната ходихме с *** и забихме българското знаме от тъмната и част.

7

Анонимен

преди 4 години

Излиза че сме доста лесни за завладяване .Просто един учен по поръчка на една империя ни измисля нов език и хопаля ставаме хора.Жалко е наистина колко сме били смешни и тогава.Интересно какъве езика ни преди византийската намеса .

6

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3Не е трудно човек да забележи колко не сме варвари, трябва само да отидеш на някое парти на "зрелостниците" за да ти завъртят главата с кючеци, маанета, чалга и гюбеци!

5

реалист

преди 4 години

България даде писменост на руските варвари, а за благодарност те ни окупираха и за 50 години унищожиха иначе една процъфтяваща държава - Царство България!

4

Анонимен

преди 4 години

Никой не знае кой е измислил латинския,гръцкия ,иврит и тн ,но ние знаем кой измисли нашия език ,един византиец .И се гордеем с това .Смях през сълзи .Това е нелепо .Един мит измислен през Възраждането днес е научен факт.Македонците били смешни иначе.

3

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3Езика не е измислен. Азбуката е. А кои са варвари е много спорен въпрос.В момента е много просто да се види кои са изостанали много в развитието си - НИЕ БЪЛГАРИТЕ, МАСОВО!

2

Анонимен

преди 4 години

Няма спор: България даде писменост на милиони, на галактики и вселени. Внимание! Друсането не води до истината!

1

Анонимен

преди 4 години

Василий *** даде тази азбука на покорените варвари и тя тръгна от Охридската архиепископия.Дотогава са писали на ченгелите на Кирил големия философ измислил езика на който говорят милиони .Ама той не е българин ,а грък ? Вие вярвате ли .Ставаме като македонците .