34

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

ДО 19:ЧЕ ТЕ КИТАЙЦИТЕ СА СИ БЕЛИ(ПОВЕЧЕТО) МОНГОЛОИДНАТА РАСА СЕ ДЕЛИ НА ДВА ВИДА:БЕЛИ МОНГОЛОИДИ:КОРЕЯ,КИТАЙ,ЯПОНИЯ,ГОЛЯМАТА ЧАСТ НА ТАЙЛАНД,ЛАОС,ВИЕТНАМ,МИАНМАР,КАМБОДЖА,ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ! И КАФЯВИ МОНГОЛОИДИ:ГОЛЯМАТА ЧАСТ НА МАЛАЙЗИЯ,ФИЛИПИНИТЕ,ИНДОНЕЗИЯ И ОКЕАНИЯ!!!!!

33

Ха до 31

преди 4 години

Не ми обяснявай за нещо на хартия, а за нещо реално. На Маглев мога да се возя в Шанхай а ти на тоя в Англия само на сън :)

32

Ха

преди 4 години

"Маглев" в Шанхай е дело на Сименс и да - не са могли да го реализират в Германия. Китайците са платили. Вече могат сами да си ги произвеждат.

31

tamada

преди 4 години

До ХаДокато разбереш смисъла на израза "първата в света" ще пуснат не само в Англия, ами и в България. :)

30

Ха до 27

преди 4 години

Може и да има,щ из някой затънтен край, аз пък съм се возил доволно много на влакове в Китай, че и в Индия и подобно нещо не съм виждал :) Китай вече разполага с над 10000 км. високоскоростна железница, повече от всички други в света.

29

Анонимен

преди 4 години

А нашите влакове със 80 км и се запалват по път.

28

Сандо

преди 4 години

Немците не могат да си я позволят тая твхнология. Може пък китайците да им построят ...

27

Ха

преди 4 години

Аз ти говоря за Маглев на който съм се возил няколко пъти и искам да ми кажеш, къде мога да се возя реално на такова нещо в Англия?

26

смех и рев

преди 4 години

В някои провинции все още се ползват парни локомотиви.В Китай.Съвсем случайно търсейки клипчета на парни локомотиви разпрах че в светът те се ползват в Индия ,Африка и Китай.Та в тоя смисъл напъването на показват колко са хай-тек буди по-скоро присмех.В САЩ и Канада локомотивите са едни такива грубовати квадратни ама чудо на дизел.А в Китай си имат огняри за котела.Бих пистнал линкове да бълбукат малко от яд червените каскети но сайтът не го позволява.

25

tamada

преди 4 години

До ХаДокато чакаш пробвай да се научиш да четеш! Статията говори за "Първата в света действаща", а не за още съществуваща. И английската не беше единствената работеща преди 2004.

24

Ел коменданте

преди 4 години

А в транс-атлантическа България ,епичното разстояние Пловдив-Варна се взима за 6 часа и то само ако има попътен вятър и Господ е отредил да не се случи някоя авария я с трасето я с локомотива от ВСВ!

23

До 19

преди 4 години

Аз предпочитам Бахами, ти си мръзни в Шввйцария... пък като де събудиш, легнал си си с миризливите чорапи и още си си в Перник. Сънувал си Швейцария. Ама ако искаш ще ти кажа, къде е най-добре там. Добра душа съм, винаги ще помогна на на наш неудачник :)

22

Ел коменданте

преди 4 години

Нали си купихме Ф-16ки кво искате???То не може всичко питайте баце:)

21

Ха

преди 4 години

Ама "возил" ли си се на оня в Англия, щото аз на Маглев поне няколко пъти :) Дай линк откъде да си купим билетче за английския, ще чакам.

20

tamada

преди 4 години

И в кое е първи? Нито е първият китайски, нито е първият в света. Даже онзи шанхайският от 2004 също не е първи.Първият работещ с пътници беше през 80-те в Англия.

19

Анонимен

преди 4 години

Магнитните технологии в какъвто и да е вид са зливредни за човешкият организъм,понеже хемоглобинът се влияе от магнитните вълни.Вероятноста при такъв вид транспорт да се развие левкемия е огромен.Също вреди на сърцето и мозъкът.Евентуално такъв вид транспорт би се използвал само за стоки.Но е факт че китайците дръпват напред с технологиите,и това е само началото изглежда.Все по зависими ще ставаме от тях за в бъдеще.Вече казват че нямат нужда от технологиите на белите хора,и го демонстрират вече

18

Ю Ес Ей Тудей

преди 4 години

Ще наложи санкции които се наричат Трайдънт 2 ахаха

17

Smurf

преди 4 години

Тръмп веднага да наложи санкции

16

ТЕНКЮ КОСТОФФ

преди 4 години

Тенкю СДС и ГЕРБ и всички ПРЕДАТЕЛИ на БЪЛГАРИЯ. Вместо НАРОДНА РЕПУБЛИКА - СЕГА СМЕ МЕЖДУНАРОДНА КОЛОНИЯ

15

КОМУНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ

преди 4 години

Това БЕШЕ бъдещето на БЪЛГАРИЯ. Сега чакайте ТИКВАТА да реже лентички за всеки ремонтиран участък от пътя