37

Solar Power

преди 4 години

До 19: О не се притеснявай Индия много бързо ще се ориентира да ги произвежда редките метали :)Далеко си от истината брат. Гущера владее защото не го интересува нищо и нито една държава не го контролира не забравяй това ! Дори Рижия не може да го барне. Има ли изгода ще се прави това е капитализма. Ако ще и на луната да е :)

36

Solar Power

преди 4 години

До 26: А относно американските тухли.... Отглеждам се у дома и всички у-ва на apple все още работят :) Дори тези от 1984-та година. Е имам до момента няколко самсунга повредени и още 2-3 китайски телефона. Всичко обаче с ябълка все още е operational :)Apple2, Makbook, Ipad от версия 1, iphone 3 до 8 всички работят напълно дори батерията на всички работи нормално :)

35

Solar Power

преди 4 години

Досега не съм видял китайски рутер който да няма бекдор или да не е хакнат :)Рано или късно инженера продава в даркнет информацията. Е ползвам apple от 1984-та и до момента не съм видял такова нещо. Ползвам и линукси от 20 години всичко само с отворен код. Дори apple си отвориха кода. Чакаме да го направят и хуявей :)

34

Ранди Крамер

преди 4 години

Разсъждавайки на планетарен план всички сте прави в сметките за суровините и обмена. ТЕ обаче, разполагат с двигатели с ликуид мъркуриум ускорен в плазмено поле до 65000 оборота в два срещуположни потока, нулиращи гравитацията. Логично е да предположим, че имайки достъп до астероидния пояс играта вече не се отнася до изкопаното в Китай. Нека умниците коментиращи производителите на процесори на устройства за деца да обяснят с какво се занимават компаниите ИМ , които изцяло се изтеглиха от пазара!

33

ами

преди 4 години

Всичко, за което обвиняват Huawei, го извършват краварите. Ако ще да е истина,защо "аплето" има неограничена права и може да прави каквото и където си поиска, а други не могат и НЕ трябва да могат.

32

Анонимен

преди 4 години

До 30Ми тай бе! Д ни сми прозти българи, ааааа!

31

Анонимен

преди 4 години

Най-после да ми хареса този Тръмп...Направо ми напълни душата с този фокус, който показва кой е Шефа...

30

Анонимен

преди 4 години

30 коментара и всичките все от специалисти по геополитика и едър бизнес...

29

Анонимен

преди 4 години

Най-после някой да им каже истината в очите на крадливите китайчета. Не само , че крадат технологии но и най-безцеремонно завземат пазарен дял с подкупи и подбиване на цените на конкурентите. Въобще не говоря за телефоните на хуавей. Смартфоните на компанията са едва от 5-6 години на пазара. Става въпрос за оборудването в мобилните и фиксираните мрежи.

28

Анонимен

преди 4 години

Китайците ще произведат един по-евтин и икономичем САЩ и ще наводнят пазара с него :)

27

Анонимен

преди 4 години

Скоро се очаква САЩ да се озъбят и на Южна Корея защото Самсунг влага 100 милиарда долара в собствено производство на процесори с мисъл да измести от пазара Интел и Куалком. САЩ вече започват да ядат дървото

26

НЯКОЙ

преди 4 години

Спомняте ли си, че преди няколко години САЩ съдеха Самсунг, че е откраднал от тях нещо за GSM апаратите които произвежда, и какво стана, Самсунг станаха още по-добри. Така ще стане с Хауей. Скоро американските тухли на Айфон ще ги продават само на кило, защото нищо не струват, а като цена са много скъпи. Може пък китайците да са им пратили снимки от Луната, където американците си мислят, че са били.

25

Анонимен

преди 4 години

И кой казва че държавата не може да финансира полудържавните фирми? Това го казва САЩ което е в тяхна полза. Ако погледнем реално Китай действа много умно и неслучайно бие вече САЩ на тяхната игра. Американците са обречени с това мaлоумно управление

24

Анонимен

преди 4 години

А какво стана с теорията , че частния капитал не се набърква в политиката и държавата не регулира частния капитал ?

23

Анонимен

преди 4 години

Рижия чичко иска да направи всички ни дигитални роби. Искат само те да произвеждат, продават технологи и да печелят дивиденти . До болка позната схема -те да клатят крака и света бачка като улав за тях . Да да ама не!

22

------------

преди 4 години

Заводите на Тесла, Локхийд Мартин, и всички свързани с американската отбранителна индустрия не могат без редкоземни елементи. Покритията на самолетите , лопатките на хеликоптерите, радарите за ракетите и тн. Ще изчерпат за 1-2 години всички американски запаси и всичко свършва. През това време вече Китай ще произвеждат и изнасят масово свои процесори. Такива *** управляват в белия дом че никой не може да им помогне.

21

------------

преди 4 години

За 2018 година производството на процесори е на стойност от около 450 милиарда долара. Китай внася процесори за 300 милиарда. Сами сметнете след забраната за износ към Китай какво ще се случи на Куалком, Интел и други подобни. Ще фалират и като се прибави и удара с редкоземните елементи, ще настане такъв ужас в белия дом че не могат да си представят. САЩ не включиха в митата вноса на такива елементи от китай защото без тях са нищо. Мъск и Епъл ще си имат огромни проблеми

20

------------

преди 4 години

САЩ никога не са имали толкова просто управление като това в момента. Китай им готви унищожителен ответен удар който може да им смаже цялата икономика и тук не става дума за мита а за ограничение износа на редкоземни елементи без които не може да има производство на процесори, батерии, самолети, радари, турбини, сплави и ред други неща. Цялта военна сфера зависи от тях. Китай е световен лидер като произвежда 80 процента от тези елементи.

19

Mi6osp

преди 4 години

САЩ трябва да пипат много внимателно, за да избегнат китайски мораториум върху износа на редкоземни метали. Китай са монополисти в производството им с 81 процента от световното производство, а САЩ произвежда 0%.Спирането на този внос блокира всички висосоктехнологични производства и запраща страната в 18 век.

18

ьзц

преди 4 години

АНС на САЩ следи целия свят, но виждаш ли се страхуват, ако и друг го направи...И тези притеснения на САЩ не са доказани по никакъв начин, докато подслушването на АНС бе доказано.