37

Анонимен

преди 4 години

Много "интересен" речник започна да се оформя напоследък, с помоята на някои медии: ц.г.ни.те станаха "роми"; патриотично настроените гора ги обиждат на "популисти"; крадците и убийците вече са "хх-годишна жена" и "мъж на хх години"; убийството се нарича "деяние"; пожарникарите са "министър-председател" ...... и мно-о-о-го, мно-о-о-го други.

36

Анонимен

преди 4 години

Затова на някои хора не трябва да им се разрешава да гласуват без образователен или имуществен ценз.Гласуващите за популистите са все разни нискочели бедняци, които стават само за юркане и черна работа.

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 33Ем не точно. То накрая ша изкочи един силен, дека ше ги помете сичките и ша стани една нация, ама га шей ... Вече имаше неколо опита от германия и русия и всеки следващ опит е малко по-успешенн :)

34

Анонимен

преди 4 години

От 34 и за третата неолиберална фашистко-плутократична визия за ЕС тоест днешната или както вие и викате *** идеология глобализъм брюкселска бюрокрация и т.н.За пълен разпад на ЕС са само тролещите руски и американски платени слуги който искат Европа да е разделена за да може колониалните империи САЩ и Русия да я колендват по-лесно и да получат по една тлъста сметка от Тръмп и Путин за това.А ако има конфликт, той е тоталитаризъм срещу свободата.Сега пак троловете да пишат минуси до дупка.

33

Анонимен

преди 4 години

От 30 реформизъм пък е неутрално понятие просто израз на идеята че няма съвършен строй, ако ЕС за това се има значи там някой здраво се е побъркал.Единственото вярно дотук е че меланшон е крайно ляв.За унищожение на ЕС пък изобщо и не става дума.Става дума за три визии едната за един консервативен и поддържащ запазването на културната идентичност ЕС, другата за един пряко демократичен ЕС в който народа сам решава всичко без да пита политиците и не е нито ляв нито центриски нито десен и за

32

Анонимен

преди 4 години

Целта на съществуващата върхушка в ЕС,излъчена от Европейския партиен октопод(с пипала.като ЕНП,ПЕС,АЛДО и няколко други) е една единствена - разрушаване на националните държави,сливане на националните партии с въпросните(ликвидиране даже и тях) и преминаване на директен контрол върху европейското стадо,чрез администрацията излъчена от тях,лишавайки народите от защитата на националната държава!!!Човек,лишен от национална идентификация и защита,се превръща в планктон тласкан по течението!!

31

Анонимен

преди 4 години

По-добре популист, отколкото ЕНП джихадист.

30

Анонимен

преди 4 години

Ем а дан, па се раздвижим малко,. Тес сегашните ништу ни направиха... Па ся ша има минимален доход, а уи, туй ти унуй ти ... аба ша видите, ша са орпайми!

29

Анонимен

преди 4 години

От 25 общо с нацизма, нито с пряката демокрация а произлиза от привържениците на Шарл дьо Гол, традиционализма, монархизма, теокрацията и абсолютизма тоест на Стара Европа от времето на края на 19 век.Тогава нацизъм демокрация и комунизъм не е имало както и държавен суверенитет и граници в днешния смисъл тъй че идеологията им няма нищо общо с това.Орбан пък е нелиберален десен автократ това е пети тип идеология популярен в Унгария и балтийските републики.Как всичко това го сляхте в едно не знам.

28

Анонимен

преди 4 години

Тези знаят ли какво означава популизъм и от къде идва значението?

27

привет от Германия

преди 4 години

ЕС ръка за ръка и рамо до рамо със САЩ и НАТО , това е нашето светло бъдеще ! Още веднъж дебело подчертавам ,че в света няма икономически стабилна държава ,която е била под руско влияние ! Руснака знае само да скуби ,а американеца е щедър дори дава повече отколкото взима и като доказателсво за това ще посоча ,че САЩ отделят най-много средства за НАТО ,а всички други членки не отделят дори и 2 % от БВП ! САЩ ни помагат и икономически и ни пазят заддниците от руските диваци !

26

гост

преди 4 години

до 19 много си Зеленски още ходи ж САЩ да те образУват малко

25

Анонимен

преди 4 години

Непопулизъм е да обясниш на хората как трябва да се образоват, да бачкат, да разберат как държавата е един сложен механизъм от институции, как тези неща влияят върху благосъстоянието им, и как трябват десетки години за да се усети ефект. Проблемът е, че никой няма да гласува за тебе... дефектите на демокрацията.

24

Анонимен

преди 4 години

От 25 не съществува.Льо Пен Марешки Щрахе управниците в Полша Украйна и балтийските републики както и Салвини са си откровени нацисти който обаче комбинират нацизма с идея за нацистки интернационал което е абсурд, защото интернационализма е несъчетаем с нацизма.Привържениците на директната демокрация са анархисти и крайнолеви и са в конфликт с гореизброените и никакъв съюз не искат да правят с тях.Консерватори и реформисти пък е съвсем друго.Това е една от най-старите европейски партии няма нищо

23

Анонимен

преди 4 години

Значи чета това и виждам първо че има някакъв идеологически бардак в който никой не знае за какво говори това е примесено с лъжи и отделно от това с евтин популизъм.Просто не знам от къде да започна защото да кажем че съм на пост от който мога реално да знам какво става а от това което чета направо се потрисам какви измислици излизат в медиите.Първо как по дяволите завряхте и консерватори и реформисти и преки демократи и нацисти, че и Орбан под общия етикет крайнодесни защото такова нещо присто

22

гост

преди 4 години

ЕС нито е демократичен нито свободен-поредната империя подчинена на САЩ.Не може да бомбардираш суверенна държава, и да си демократичен,колкото по бързо се разпадне толкова по добре ,рано или късно ще се случи и това и със САЩ И ЕС

21

ХА-ХА-ХА !

преди 4 години

По-големи популисти от ЕНП няма !Вижте в България партия ГЕРБ какво прави.Те са най-яркият представител на ЕНП. Всеки ден по скъпоплатените телевизии Вожда и съпартийците му от ГЕРБ ни облъчват с обещания за благоденствие и икономически растеж, а всъщност бедността става хронична у нас и народът чезне като ланския сняг.

20

Анонимен

преди 4 години

Така,както се разбира,въпросния "мозъчен тръст"(какви определения,ей),съвсем явно е финансиран от някоя *** програма!!!Идете,че вярвайте на подобна "информация",при това прави впечтление,че непрекъснато се набляга на понятието "популизъм", непрекъснатото натъртване,че това е нещо долно,свързано с националното,което пък,щяло да разруши ЕС!!!Повече от ясно е какви среди излъчват такава информация,ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА СТАТУКВОТО, ЗА РАЗРУШАВАНЕ НА ДЪРЖАВИТЕ - основната цел на империята ЕС!!!

19

Анонимен

преди 4 години

Национализъм означава да си гледаш доброто на държавата и да не се месиш в делата на чужди държави, а глобализмът е обратното.

18

привет от Германия

преди 4 години

Американеца е нашият Биг Брадър , който е заедно с американците винаги печели ! САЩ само за 10 г. след втората световна война направиха от Германия една от най-могъщите икономически сили в света ! И не само Германия ,а всяка държава която е със САЩ , печели ! Дори Турция която тънеше в мизерия се издигна благодарение на САЩ !Покажете им една икономически стабилна страна ,която е била под руско влияние ! Няма такава !