29

2be, or not 2be

преди 4 години

Както подробно е описано в касовата бележка заредили са ви 5 литра бензин и 1 литър въздух на мехурчета, какъвто е и капацитета на тубата, общо 6литра, а останалото количество над шестте литра се е изпарило в процеса на зареждане или се е поразляло извън тубата. Не разбирам какво не разбирате и защо са тези оплаквания.

28

Коментиращ

преди 4 години

До Анонимен. Колега, тук не се коментира тегло, незнам къде си го прочел. Просто казват, че тубата е произведена с обем по-голям от пет литра по вече споменатите причини и че ако я напълниш до горе ще събере повече.

27

Загрижен

преди 4 години

Относно сигналите за неправилно паркиране.Парко местата не достигат,налице е презастрояване.Няма държавна политика по въпроса.За последните 30 години в междублоковите пространства бяха построени нови кооперациики.Хората си купуват жилища,апосле се оказва че няма къде да паркират.За платеният паркинг.Ами нашенецът като види такова нещо бяга настрани даже и с риск да го глобят за неправилно паркиране или Паякът да му вдигне колата.По евтино излиза да я оставиш колата на платен паркинг.

26

Бобчо

преди 4 години

6 литра е 5 литра туба, викате. Ама каква е била тубата? Защото тубите за гориво ги правят с 20% толеранс по отношение на обема, защото горивата са с доста голям коефициент на температурно разширение. Или по-просто казано тубата е с обем до капачката към 6 литра, а производителя препоръчва да се напълни с максимум 5, защото ако зарежеш пълна до капачката туба с гориво на слънце или в багажника например, тубата ще се пръсне, създавайки реална опасност от пожар.

25

Анонимен

преди 4 години

Е,той си го е написал ***.

24

Анонимен

преди 4 години

До ТъпиАбе пич, ти направо изби рибата. Един литър си е един литър няма значение каво сипваш върте - вода бензин или въздух. Това е мярка за обем а не тегло. Ама така е като блеете в училише

23

Бай Иван 2

преди 4 години

До ***.Вземи ти прочети малко и не химия ,ами физика.5 Л вода са равни като обем на 5 Л бензин.Литъра е мярка за обем.не на тегло.Сега ако говорим теоретично на всяка течност относително се мери точно при 15 градуса целзий в кг/л .При друга температура се коригира с температурен коефизент. Значи реално зимата трябва да ви сипват по-вече бензин като тегло защото е с по ниска температура,освен ако не правят корекции на дебитомерите.

22

Иван

преди 4 години

Защо се мери във литри като . 6 литри бензин влизат в туба от 5 литра. измама

21

Анонимен

преди 4 години

До ТъпиЛитър бензин е колкото литър вода. Теглото няма значение. Смесваш понятията. Явно не е толкова елементарно за теб. Химията може и да ти е силен предмет но явни физиката ти е слаб. И преди да коментираш пак, прочети където трябва.

20

Анонимен

преди 4 години

Ама това го викахме за 1 килограм желазо тежи повече от 1 килограм памук.

19

Анонимен

преди 4 години

Един литър бензин е по обемен от 1 лътър вода казва колегата по долу.

18

Тъпи

преди 4 години

Ами че тя водата е тежка.относителтото тегло е единица,а на бензина 0.75.Бутилките за вода не са мярка за торива.Просто а елементарно. Не сти учили химия :(

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 14Но кой себеуважаващ се и още повече вземащ се насериозно нашенец ще взе да я мери предварително?

16

121212

преди 4 години

Емчи питай икономист, 2+2 е понякога 5, понякога 3, зависи кой пита. А че е 4 - това е старо, комунистическо е :П

15

Анонимен

преди 4 години

Каквато "платформата" такива и посетителите и!!!!!!

14

Анонимен

преди 4 години

Тубата лесно може да се измери предварително.

13

man

преди 4 години

А защо приемаме обема на тубата за верен? Възможно е да е евтин ментак, и наистина да не е точно отбелязан обема.

12

бай ганю

преди 4 години

на където се обърнеш у нас само нередности-А то така е у нас махва вяло с ръка *** и подминава ....*** не иска да е по друго му щото така е свикнал а и ако кара по правилата за всичко нали ще изглежда като шматка и всички ще му се смеят

11

До 1

преди 4 години

То хубаво ни плакнеш като политик на предизборен митинг, но щеа правим когато нЕкой баш неверник вземе и не само замери вместимото в тубата, но и го сравни с описаното и платено количество по касова бележка?Или тогава ще ни отпочнеш с теорията на относителността?

10

Анонимен

преди 4 години

Обикновената туба няма стандарт и сертификат за вместимост, напълнена догоре 5 литрова нормално ще събере 6 лт, така че да не преиграваме.