Снимка: pixabay

Общ преглед
В днешния обзор ще ви запознаем с част от сигналите, постъпили в последните дни в платформата на Helpbook.info.

Започваме със сигнал за бензиностанция в Кърджали, където наш потребител е успял да зареди 6,29 литра в туба с вместимост 5 литра. В последните няколко години често се наблюдава този факт - съществена разлика между обявеното количество заредено гориво и литража на резервоара на автомобила. По този начин сериозно се удря по джоба на потребителите. "Бензиностанция в Кърджали, част от голяма верига. Клиент зарежда 5-литрова туба с бензин. Колонката отчита 6,29 литра", пише читателят ни.

Следващият сигнал е за незаконното строителство. Този феномен тормози не само засегнатите, но и създава предпоставки за опасни инциденти. Въпросната дейност не се толерира от законодателя и са предвидени сериозни санкции за нарушителите. Ето какво ни пише нашият потребител:

"От търговски обект (фризьорски салон) на ул. "Неофит Рилски" 32 се пробива стълбище към вътрешния двор от помещение, за което няма документация за преобразуването му. Общото събрание на блока, с протокол от ОС, е заявило изричното си несъгласие за използване на общи части - двор, за частна търговска дейност и осъществяване на строителни дейности, заплашващи конструкцията на сградата. Към момента обаче се засили дейността по обекта и се използва от клиентите на търговеца, в ущърб на и против волята на живущите. Молим за проверка за законността на обекта и дейността в двора.“

Потребител разказва в друг сигнал за масово неспазване на знаци от шофьорите в района на няколко централни софийски улици. Въпреки сигнализацията, че навлизането и паркирането на МПС е забранено в двете посоки - непрекъснато се движат автомобили, спират където намерят за добре, зареждат ресторанти и паркират за часове, при положение че в близост се намира платен паркинг.

Изоставени автомобили също не липсват в различни райони на столицата. Получихме сигнали за такива в "Слатина" и квартал "Младост 1".

Потребители ни сигнализираха за множество неправилно паркирани автомобили. В един от тях джип "Мерцедес" удобно се е настанил в тревните площи, без оглед на факта, че е в нарушение.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase