76

Анонимен

преди 4 години

Коментари от турската пета колона, *** фенове на ердоган, арезбайджан и други ***! Момичето е родено в България учила е и родителите и са плащали по 1000? на година за изкараното и образование в гимназията, а диплома на среща няма! За тези които питат къде са и родителите, тук са баща и има фирма и плаща осигуровки и заплати на 10 БЪЛГАРСКИ семейства, данъци също! А тя не се укрива от никого умници има арменски паспорт който се издава чрез посолството, разбрахте ли азерски зарзаватчии.

75

Анонимен

преди 4 години

Нещо липсва в така разказаната история. И в училище няма да те запишат, ако нямаш ЕГН... Вероятно си има документи на арменска гражданка и е пребивавала с ЛНЧ, но когато са й поискали да заплати дипломирането като чужденец са се сетили, че могат да спестят едни пари. А БГ документ ще й отвори вратите към ЕС.

74

Само питам

преди 4 години

а 23 / ДВАДЕСЕТ И ТРИ / ГОДИНИ тя и родителите и къде са блеели ? Тази " битка " е трябвало да започне когато се е родила а не сега . Как така изведнАж след 23 години се сеща че и трябва паспорт и ЕГН ? А ДО СЕГА ? Много навреме .Що не изчака да ти дойде време за пенсия ?

73

Dostovski

преди 4 години

ZdraveiteJiveq v Sveciq ot 18 godini.V Stockholm e palno s sarbi, makedonci, bosnenci s originalni bg pasporti. Te sa si platili nqkqkvi 5000_6000 euro i poluchavat bg podanstvo. E nqma takava dirjava. Za6to tova dete e rodeno v Bilgariq zashto da nqma pravo. Razbira se otgovorit e lesen-ne si e platila na kogoto trqbva. Naistina nqma takava dirjava. Sramuvam se ot Sobstveneta si nacionalnost. Uspeh

72

НЕ СЕ ОЧУДВАЙТЕ

преди 4 години

АЗ СЪМ РОДЕН В СОФИЯ И ВИНАГИ СЪМ БИЛ САМО "Б.Г" ГРАЖДАНИНДЪЩЕРЯ МИ СЕ РОДИ В "МАЙЧИН ДОМ"(София)- "Б.Г."АКТ ЗА РАЖДАНЕ ОТ СОФИИСКА ОБЩИНАА В "ЕГН" ЦИФРИ ЧЕ Е ЧУЖДЕНКА.КЪСНО ВИДЯХ И РАЗБРАХ-НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ РАЗПРАВЯМ ПОНЕЖЕ ВЪВ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ И ДИПЛОМИ Е С ТОВА "ЕГН"ЗА КОМПЕНСАЦИЯ Я ПРИДРУЖИХ ДО "ТЕРМИНАЛ 2"-СТАНА ИНЖЕНЕР В СВЕТОВНО ИЗВЕСТНА ФИРМА.ТАКИВА ИСТОРИИ С" ЕГН"-тата БЪЪЛГАРСКИ.

71

Анонимен

преди 4 години

23 години живяла в България незаконно.Пълнолетна си извадила арменски паспорт.Изведнъж се сеща че и трябва и български.Явно за да пътува из ЕС.Да се обърне към арменското посолство.Изглежда през 90те години доста нелегални арменци са влезли в България през Турция,живуркали са си пак нелегално,ползвали са всичко българско-образование,медицина,деца раждали и хоп проблем след толкова много години ...спокоен сън.

70

До 70

преди 4 години

Поинтересувай се как става издаването на акт за раждане и какви документи се изискват/представят, и може да коментираш пак

69

Деди

преди 4 години

Човешките съдби не са само черни или бели, варианти хиляди. Армения си е бивша съветска република, в която и до момента руското влияние там е огромно, в т.ч. остатъците от диващините на социализма са в пъти повече от БГ. Друго, особено в провинцията си е азиатщина, съответните разбирания за чест, изневери, отмъщения, морал и подобни. Все пак граничи с "толерантните" Иран, Азърбеджан, Грузия, Турция. Така че често срещано явление е хора, семейства да бягат, за да се спасят от някое мракобесие.

68

Анонимен

преди 4 години

Ако се родила в болница в Бургас,няма ли документ,защо без свидетелство за раждане,как е трыгнала в 1 клас? Лъжат сега за БГ паспорт,за да може да краде в ЕС законно..Преди паспорт не трябваше? Пълно с измами какви ли не.Терористи и те така правят..

67

Анонимен

преди 4 години

Питам се, как са работили без документи, които им дават право на работа, осигуровки, медицинско обслужване в България. Признавам, че не съм наясно с българското законодателство в това отношение, но...повече от 20 години да не си оправиш статута ми е мнооого странно. От Армения дойдоха бежанци след голямото земетресение, мисля. Има толкова добри дипломатически отношения между двете страни, толкова видни кореняци арменци в България и накрая опира до някакъв третостепенен тв канал? Нещо е сбъркано

66

Анонимен

преди 4 години

Наистина е налице празнота в закона, подобни случаи не са уредени. Няма никакво значение защо не са извадени документи, ами защото не са. Живели са пълноценно, трудили, контактували многократно с държавни органи, училище, работа, болници и т.н., тези хора на практика са наши граждани. Грозното е, че едно лице, каквото да е то, може да пребивава десетилетия в държавата без тя да вземе необходимото отношение, независимо дали да се депортира или да го задължи да оправи статута си. Егати държавата!

65

34567

преди 4 години

Да се обадят на някой патриот да ги уреди с едно тескере. Кво се стискат за 1000 евро?

64

Анонимен

преди 4 години

Съгласен съм, че може да има пропуски в законодателството. Не съм съгласен, че при това положение човек не предприема активни действия в продължение на две десетилетия, без да мисли за последствята от бездействието си. Ако навреме бяха проверили, какво е нужно да се направи, досега да са си оправили статута 200 пъти. Ако се е налагало за целта да се приберат в Армения дори за месец, защо не са го направили? За всеки отделен човек ли ще се изменят закони в тази държава?

63

vlady

преди 4 години

Да се обърне към свещеник Похос Микаелян и след това евентуално към архимандрит Исахак Похосян.

62

шматка

преди 4 години

Дрън-дрънКак така е ходила на дет.градина учила а нямала документи и ЕГН.Май долу писалите ще излязат прави.Досега е живяла с арменски документи и хич не и е пукало.Сега са и потрябвали български и започва да се вайкаСтига измислени драми

61

House M.D.

преди 4 години

Колега #53, пропуснал сте да споменете, че ако те уловят в самото дело на прелюбодейство, те правят президент на Републиката.

60

До 55, 56, 57 и др.

преди 4 години

С изключение на дупките в закона.Колкото и да не ти се вярва, има ги и за тях човек разбира едва когато се окаже, че неговият случай не е обхванат и описан от закона и следователно - няма право. Преди години мой познат изпадна в такава драма по отношение на майчинството. Без подробности, перипетиите му бяха големи, въпреки нашенския паспорт, ЕГН и гражданство. Веднъж попаднал в категорията на нямащите, почват да те разбират, но... Така, че белята е в пропуск/недоглеждане на законотворците...

59

Стар Бургазлия

преди 4 години

Учил съм с арменци - умни, работливи, горди български граждани. Де да имахме повече като тях в България. Свързва ни една обща съдба, но изглежда по-младите тук не познават историята.А Изабела да се обърне към д-р Лорис Мануелян, зам.кмет на Бургас. Сигурем съм, че ще и помогне.

58

House M.D.

преди 4 години

Петенце, и случаят на Нина Торосян беше подобен, но ти не написа нищо по случая.

57

afro

преди 4 години

Да беше бразлиски или африкански футболист на ЦСКА/Левски/Лудогорец, досега да й бяха извадили паспорт.