32

Свобода за България

преди 3 години

ИСТИНАТА ЗА ТУРСКОТО РОБСТВОВ началото на Х век българите са 4 милиона души. След 70 години турски геноцид през втората половина на ХV век остават не повече от 350 - 400 хиляди българи. Казано по-просто 80% от българите са били изклани или отведени в робство. Това е погром с апокалиптични размери, когато от всеки 10 села 8 са унищожени. И не само селата. Напълно изтребени и опожарени са и много български градове, като от някои са останали само имената: ВЕНЕЦ, СОТИРГРАД, БАКТУН. Запомнете

31

до този,който пише

преди 4 години

с големи буквиКолкото и да плюеш ,нищо няма да постигнеш!Тази омраза ще те убие.

30

Анонимен

преди 4 години

Долни лицемери от 30 год. Брутално манипулират с българската история. А с историята която учехме преди 1989 год. Също е една голяма долна лъжа, били сме дошли от "Азия и далечния изток" затова Макета ги е срам и се отрекоха че дори ни познават и ни обявяват за цигоне, монголи, татари и за нашественици на Балканите.

29

Анонимен

преди 4 години

никой не отрича турското робство, само на Костадинов му се вижда така, защото човека е решил депутат да става, като много разбира от история да стане учителсъс заплата под 1000 лева месечно и с осем часа дневен труд, аман от панаиритена Костадинов, прави ги нявсякъде, това момче не може да влага разум в действията си, какъв панаир направи на Шипка на 3 март, спри се бе момче.

28

Анонимен

преди 4 години

Люк аз съм баща ти !

27

Анонимен

преди 4 години

Ура другари ! никой не е фалшифицирал историята

26

Привилегированите

преди 4 години

от времето на соца, вече като мастити професори, водят въпросните семинари и, по стар обичай, се д/пят пред силните на деня. Затова преподават това, което новите ни Големи братя и господари искат да чуят.Така една генералска внучка обяснява, че не е редно да се говори за кръвен данък, защото българите, имайки много деца, давали по някое момче за *** "само за да има мир и любов".В епохата на Царство България дядото на тази шпионирал родината си в полза на чужда държава.Сега и тя угажда някому

25

Не го отричат,

преди 4 години

но чуват ли се какво приказват?Понеже някои са се самозабравили, след като по време на соца беше достатъчно само да посочат аспирантура и научна длъжност, която са си харесали и ги получаваха. После кариерното им израстване ставаше механично и те дори се подиграваха на усилията на онези свои колеги, които бяха без привилегии и връзки. Даже се и скандализираха от това, че хора без т.нар. привилегии също искат кариерно развитие и научни степени.Точно такива сега обучават учителите и-------------

24

Аз

преди 4 години

И в крайна сметка е смешно да се взимат средновековни практики за да се настройват хората про и анти. По това време в Западна Европа синчето на феодала може да се напие и да дойде да *** дъщеря ти. Не помня в къде бях чел за случай в Германия в края на 18ти век за феодал застрелял без причина крепостник само за да покаже, че той разполага с него както си иска. В Османската поне крепосничество не е имало, но за някои хора явно правят разлика между това дали те **** чужди или наши.

23

Аз

преди 4 години

Не може да се гледа едностранчиво на еничарството. Проблемите са били няколко: взетото момче е загуба на работна ръка, отказване от вярата се е водило за смъртен грях и , разбира се, емоционалната част. Тия, които не са имали проблем с вярата (като бошнаците) и не са могли да изхранват всички гърла, явно са били навити и може дори да са плащали. Други пък са плащали (често рекетирани) за да не взимат. Затова е имало и бунтове като през 1705 в Солунско, което кажи-речи слага край на тая практика

22

Присмехулник

преди 4 години

но признай си, че не можа да ми отговориш на въпроса: защо, защо, защо можеш да отричаш робствството в османската империя, а холокоста в райха-не.

21

Присмехулник

преди 4 години

и на мен не ми се иска да бъда потомък на умрял от инфаркт, като чете новините в ес, но какво мога да направя? ето, камерата на биг брадъра ме следи...

20

ист

преди 4 години

Явно на някой де били им се иска да са потомци на роби.Когато на свободен гражданин му отнемеш нивите, животните, работилницата или фабриката, магазинчето, въведят жителство, и го стрелят на границата ако иска да избяга от държавата, свободния става роб. Така беше при социализма.

19

Присмехулник

преди 4 години

но да оставим историята на телефонните измамници, които целуват ръката на днешното ес управление и да се спрем на бъдещето: Е, а какво бъдеще има тази "просветна" "система"???? здравният минисер мож ли ни отговори? аз ли кой съм?аз съм Н.В. Данъкоплатецът!!!!който ви плаща заплатите без помощта на изкуствен интелект, роботи и офшорки! сеш се кой съм, а?

18

Анонимен

преди 4 години

Вярно е, исторически факт е, че в Османската империя доброволно децата са давани за еничари САМО ОТ ПРОДАЖНИ родители, които са се турчеели и са разбирали цената на властта. Точно, както е и днес! Турчеенето, гърчеенето - изобщо чуждопоклонството, си е изконна българска особеност на по-заможната част от населението. За другите е било кървав данък. Истината за онова време няма смисъл да се прикрива - тя не поражда омраза и агресия. Само лъжата ражда омраза и насилие!

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 29БСП грантове не раздава, парите им идват от североизток; бива ги само в прибиране на пари, но те си "изковават" "законови" норми за национализация, приватизация, РМД (разбойническо-ментарджийски "дружества"), офшорки, куфарчета и прочие форми на безогледно грабителство и кражби."Зелените", Прокопиевите Медиапул "агнешки главички", Костадиновите и Хаджигеновите протежета и още стотина гръмки НПО-та папкат от Соросовата ръка - е, как да не "работят" старателно блюдолизците?

16

Присмехулник

преди 4 години

не мога да разбера защо можеш да отричаш робствтвото в османската империя, а холокоста в райха-не. някой да има готов отговор на въпроса?

15

Анонимен

преди 4 години

А Баташкото клане комунистическа измислица ли е , или масово самоубийство на свободни хора ?

14

ист

преди 4 години

България не е била под турско робство, а под османско владичество.Българите не са били роби. Били са свободни жители на империята. Имали са ниви, лозя, работилници и магазини. Учили са се в Русия, Виена и други европейски градове.Робите са стока, нямат средства за производство и собственност. Ако кажеш на сърбин или грък че са били роби, ще ти отрежат главата.Аз не съм потомък на роби, а на свободни българи. Робството на де билите е в главите им.

13

Присмехулник

преди 4 години

няма фалшифициране на историята, има исторически фалшификации. аз нямам никакво съмнение, че днешните *** управления един ден ще ни бъдат представени, като отомано-соpос "присъствие", което ще отговаря на самата истина. на практика те само присъстват в "избирателни" списъци. управленията в ес отдавна-отдавна са в едни други, мръсни кунки...