191

Анонимен

преди 4 години

Западът води лицемерна, гадна и подла политика!!!!

190

бай Иван

преди 4 години

Вярно е.Руснаците понесоха най много жертви и материални щети от втората световна.Добре,победиха нацистите,но защо след това окупираната източна Европа остана под руско влияние,подобно на това,каквото целеше и Хитлер? От трън,та на глог,както казва народа.

189

Анонимен

преди 4 години

За тези,които реват срещу съветската окупация на България:В навечерието на 9.9 1944г.,в Областна дирекция на полицията в Пловдив пристига тайна английска делегация,за да сондира почвата ,да бъдат изпратени няколко турски дивизии ,да окупират превантивно Южна България ,в противовес на навлизащите от североизток съветски войски.Даже и при тези условия,"фашистките" служители отказали,защото това означавало народът да се вдигне на война срещу Турция!Това са ни готвели "приятелите" ни ингилизи

188

Анонимен

преди 4 години

До 187:Трите немски дивизии не просто спират "великите" съюзнически,но направо ги подгонват към Атлантика и западните "герои",изпадат в ужас,че "грандиозния" им десант се проваля и отправят отчаяна молба към Сталин,да проведе ускорена офанзива,за да отвлече немските сили на източния фронт.Сталин се съгласява,въпреки,че няма необходимата подготовка и знае,че ще бъдат дадени ненужни жертви!Така и става и с цената на големи жертви западните "герои" са спасени!!За да се зъбят сега поколенията

187

Анонимен

преди 4 години

До КрисиРусия смазва сама 200 немски девизиАбе баш не са ги смазали.Затрупали са ги с трупове.Хахахаха

186

касандра

преди 4 години

Ако не беше СССР ако не беше Сталин границата ни с Гърция щеше да е река Марица. Това искаха тези които хвърляха бомби върху София. Това искаше най големия българо-мразец Чърчил. Пловдив щеше да е международен град. И за благодарност на хвърлячите на бомби им направихме паметник на сред София.

185

Анонимен

преди 4 години

Нашето място е в Европа. Руснаци тук да! Русия тук - НЕ!

184

Анонимен

преди 4 години

Победителите живеят 100 пъти по зле от победените и се молят за техните инвестиции. Мерси за такива победители.

183

Анонимен

преди 4 години

Мръсен народ! Сега вече разбирам защо поляците ги мразят.

182

АНОНИМЕН 2

преди 4 години

Как може да не виждаш очевадното бе Анонимен !!! Ами то е повече от ясно ,че ние за германците бяхме съюзници , а за руснаците бяхме врагове . За това и отношението на едните и другите към нас е било различно Ние участвахме в снабдяването на германската армия и нашите политици тогава бълваха ,, змии и гущери " срещу СССР . Е , тогава какво искаш да е отношението на съветските войници към нас . Да не би да искаш да ни ,, галят с перце " ли ? След като не знаем на коя страна да застанем така ще е

181

Криси

преди 4 години

Русия смазва сама 200 немски девизи.Докато 3 немск девизи спират 57 съюзнически в Ардените.

180

Дани

преди 4 години

Слава на Руския воин.Да пребъде вувеки.

179

Анонимен

преди 4 години

До А са печатали париАз пък съм чувал, че германците в България са печатали фалшиви български париАз съм чувал, че германците са давали шоколади и бонбони на децата.А сега напиши как си чувал, че германците са давали на децата шоколати с палмово масло и ГМО.

178

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 164От възрастни хора съм чувал само добри думи за германците!Когато видят на пътя овощна градина и им се доядат сочни плодове, питат могат ли да си купят и колко струват!Баба ми ми разказваше как германците са си плащали на жените в тяхното село да им месят хляб и да им перат униформите.Винаги чисти, избръснати с лъснати ботуши.Нощем немски войник не е почукал на врата в селото, спали са в училището, а сутрин са напускали, за да учат децата.Като дошли руснаците - УЖАС!

177

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 186Срам ме е да чета коментарите ви. 20 млн жертви дават руснаците и седите и пишете,че Запада печели войната ?Вермахта воюва с цял свят и дава 4 000 000 жертви.Това трябва да ти говори,че руснаците са ГОЛОВОДНИЦИ!Ако не бяха отровили Н.В.Борис III и не бяха избили най-елитните военни през 1925г царската войска нямаше да ги допусне на свещената българска земя.

176

Анонимен

преди 4 години

Срам ме е да чета коментарите ви. 20 млн жертви дават руснаците и седите и пишете,че Запада печели войната ? Ако не беше подвига на руснаците сега друго щяхте да пеете. жалък и завистлив народ сме. Май някой не е чел за Сталинград, за обсадата на Севастопол. Няма как да те разбере човек, с който те делят два вагона книги.

175

Боби

преди 4 години

До ФактНикой не оспорва че Запада(САЩ, ВБ, Канада и пр.) са спечелили ВСВПроблемът е че Западняците директно НЕГЛИЖИРАТ ролята на СССР и Китай(последния реално воюва от 1930 година с Япония)ето ти пример Защо Япония капитулира точно на 2 септември 1945г? Заради ядрените бомби? Ако това ми го кажеш значи бъкел не знаеш историята на тихоокеанския театър на бойните действия.Преди Хирошима и Нагазаки САЩ са изравнили със земята 68 японски градове вкл Токио с много ама много конвенционални бомби

174

Боби

преди 4 години

До Хамалинколко са останали от ветераните на ВСВЗначи човеко червената армия е загубила убити, изчезнали и пленени и в последствие загинали в концлагери 11,5 милиона човекаПо времето на Берлинската операция червената армия е наброявала 12 милиона човека добави демобилизираните поради инвалидност и добави демобилизираните по дектрета за промишленото производство началото на 1942 година75000 мисля е реално число и не се споменава колко от тях за жени воювали също масово в ВСВ.

173

Факт

преди 4 години

Русия не може да се примири, че Запада спечели Втората Световна война !Който няма очи, кара Москвичи и който Путин хвали, получава медали !

172

Додо

преди 4 години

Унищожаването на Националсоциалистическа Германия беше победа на масонския ционизъм над Християнската цивилизация и Бялата раса. Ако още не сте го разбрали, съвсем скоро ще го осъзнаете... освен ако не сте с 1 мозъчна клетка.