21

Аве Марията

преди 5 години

Ужас!!!

20

Борил

преди 5 години

Пише "ще се изучават всички общообразователни предмети(включва математика и български) плюс свободно избираеми, които могат да бъдат български и математика! Слава на Бога за възможността най-сетне да имаме православно училище. Да ни даде Бог сили и вяра да продължи това дело и в другите епархии. Амин

19

анонимен

преди 5 години

Най после. Браво!

18

Трябва да бъдат

преди 5 години

задължителни предметите "Български език" и "Математика", а не избираеми!Какво ще е това българско училище, ако предметът"Български език" не е задължителен в програмата му?И без математика накъде?Създателите на учебната програма не са ли чували, че в Библията има все още неразгадани кодове?Онези, които ще ги разчетат в бъдеще, как да сторят това без математика?Децата, които ще учат в това училище, за някакво много ниско ниво ли ще бъдат подготвяни, та математиката няма да е задължителна за тях?

17

Fil

преди 5 години

Малко историческо отклонение - до освобождението, в цяла България училищата са били тясно свързани с църквата, а в Тракия и Македония - до 1913.

16

Анонимен

преди 5 години

Ако се открие католическо училище, обучението ще е по пeдoфилия и сатанизъм!

15

Анонимен

преди 5 години

Браво на ловчанския митрополит Гавриил! Един от малкото честни хора в бпц.

14

Един от Навалицата.

преди 5 години

Ще ги учат как да си купят ролекси, скъпи автомобили, и как да развратничат. Като при това, да дават вид, че са верни Богу. Щото не може да има поп, кюре, падре, мюфтия , равин със смартфони, интернет, автомобили, ланци и подобни есктри. Не може да се наричаш вярващ, а в същото време да си в соцмрежите, да гледаш разголени мадами, да ти текат лигите по тях, да псуваш, да мислиш лоши неща, да сменяш жените, да завиждаш...

13

Анонимен

преди 5 години

Поздравления,за Митрополита.Една новина за Българщината.Можешеда дадат банкова сметка.Ако,не Ловечне е на края на света.Бъдете благословени. Амин.

12

Анонимен

преди 5 години

Слава Богу!Едно добро начало!

11

Анонимен

преди 5 години

Слава на Бога! Днес в Ловеч, утре и в други градове.

10

Анонимен

преди 5 години

По добре да приемем католицизма. И другарят борисов така каза. Така няма да се различаваме от нашите европейски партньори. Защото с това православие сме като руснаците.

9

Хан Тервел

преди 5 години

Бог да благослови!Време е сами да вземем свойто дело в своите ръце, а не от 100 г. да прилагаме чужди методи и практики в нашето образование които целят да ни откъснат от исконните цености на България!Нека светите братя и целият сонм от православни светии ни помагат в това Богоугодно дело!

8

Анонимен

преди 5 години

Католическо ли ще е? Нали папата каза, че бъдещето на България е католицизма.

7

Анонимен

преди 5 години

Браво! Нещо смислено и хубаво да се случи в България. Че от това неверие, виждаме накъде отива светът.

6

ШибиРиби

преди 5 години

Айдее отиде коня в ряката. Горките дечица от малки ги обричат. На какво и кой шеги учи в това килийно училище? БПЦ поповете са неуки и отричат прогреса. Деца - урок номер едно - не заспивайте по корем!

5

БПЦ

преди 5 години

Шах и мат с пешката, Бъчварова.

4

Анонимен

преди 5 години

Отче Гаврииле да ви попитам, къде според вас е Вселенския патриарх(пръв между равни) в Цариград или Москва?

3

Петков

преди 5 години

Браво! Чудесен пример от един от най-българските градове!

2

Дай Боже!

преди 5 години

Хайде и в Пазарджик.наложително е за всички областни градове и църковен данък от порядъка на 2 -3 лева .за да няма рушащи се църкви.както е в Скандинавските държави