19

с

преди 5 години

До всеки жилищен блок или къща да стои човек с кантар да мери отпадъците. На края на месеца фактура. А и няма да има безработица.

18

Анонимен

преди 5 години

Има данъчна оценка според района и сградата. Няма значение колко струва. Т.н. "бизнес" желае хората, гражданите и работниците да му плащат за ***, който той ще крие и изхвърля. Искат да скарат хората, както заграбиха всички паркинги и градинки, и те да се бият и а ***. Не може да се мери *** заради боклучавия бизнес, който не иска да плаща нищо и само да граби.

17

Анонимен

преди 5 години

Ако офисът е на фирма и струва 300000 евро или 600000 лв. 10 промила е такса битови отпадъци. Или 6000 лв на година. В офиса работи счетоводна фирма, която генерира 50 кг *** на месец /може би/. Фирмата на "вълка" /или на лисицата/ събира тези суми.

16

Анонимен

преди 5 години

bg medii sa teror ortodoks mafia

15

Анонимен

преди 5 години

Само така давайте още такси, от доста време всички очакваме такса дишане но се бавят.Пенсионерите почвайте да тренирате, дълбоко вдишване и издишване само по един път в минута иначе левче такса.ЕС ни го слага както си иска, робството никога не е свършвало само че сега е нодерно робство.

14

Край

преди 5 години

Най парадоксалното е че има такса смет за гараж. За това че си паркирам колата в моя гараж а не я държа БЕЗПЛАТНО на улицата - плащам такса смет.

13

House M.D.

преди 5 години

Такса "Замърсителят плаща" ще засегне ли екарисажите на Дон Дуков 1, 2, 3 и жълтите павета?

12

Анонимен

преди 5 години

Екето се изложи с такса мощност иинсталация и им пожелавам равномерно приятно падение.Ще работяпротив тях независимо от възможности.Честит европлонж.

11

Мечо пух

преди 5 години

До ИстинатаТи луд ли си? Знаеш ли колко е такса смет за фирмите? Там е най-голямото дране, въпреки че фирмата може да се е организирала и почти да не изхвърля нищо на ***. Основната причина да не искат да вкарат принципа замърсителя плаща е точно заради фирмите където събират 10торен данък смет.

10

!?!

преди 5 години

Прави са от БСК. Само да питам, след тези промени рoмлянкaтa ще плаща ли "такса ***", като ражда?

9

Истината

преди 5 години

Добре би било за формите да работи този принцип - замърсителят плаща, защото само там има огромно количество отпадъци, за което те плащат в пъти по-малко от гражданите. Разбира се в България това няма да стане и за отпадъците на фирмите ще плащат гражданите с по-висока такса смет. Всяка промяна в начина на изчисляване на такса смет ще доведе до по-големи суми за плащане от хората в България.

8

Анонимен

преди 5 години

Българска стопанска камара защо дискриминира българските европейци с десет пъти по-ниски заплати?Глоба за дискриминация на българските европейци.

7

marquise

преди 5 години

Има ли нещо от "мъдрото" управление на държавата от страна на изпълнителната власт да не абсурд? При управленито на Трето правителство на г-н Борисов, първо се действа хаотично, задкулистно и некомпетентно от неговите избранници в НС, а сетне се дава на заден ход или се сезира Конституционния съд , или други органи - национални или международни. Това е най-ретроградното правителство от най- новата история на България.

6

Анонимен

преди 5 години

Лобитата не искат да се построят площадки за предаване на отпадъците безвъзмездно! Така ще се пресечат шведските кражби ...

5

Анонимен

преди 5 години

Лобистите вече много години лобират, бизнесът да не плаща такса смет. И всички такси да ги плащат гражданите. Фирмаджиите ще натоварват служебните си коли с *** и ще заминават в неизвестна посока. Трябва да кажем "не" на поредната лобистка атака на работонаемателите, които искат да не плащат за нищо и да потискат населението, гражданите, работниците си. Такса смет ще стане огромна за гражданите, а тарикатите ще си купят още една луксозна кола.

4

Анонимен

преди 5 години

Така трябва де е, ние не живеем в БГ от две години, и апартамента и гаража ни са неизползваеми, но плащаме такса за отпадъци. Отделен е въпросът за чии се начислява такса битови на гараж.

3

Анонимен

преди 5 години

Ще вдигнат такса смет.

2

1.8Т големия мотор

преди 5 години

Дано най-после го променят. Не може оценката на имота да определя такса смет. Това беше абсруд. ПЪЛЕН АБСУРД.

1

Анонимен

преди 5 години

Значи близките до герберастките крадци фирми на олигархията ще се освободят от данъци и такси, а те ще се прехвърлят на материала.Бравос.