25

noFreeman

преди 5 години

В Русия са вече 7 милиона и 400 хиляди украинци... ако се даде старт за всички украинци да вземат руски паспорти - пиши ги още толкова ако не 2 пъти повече... а украинците дето там един долу пише, че са европейци... дълбоко се съмнявам... жена ми е украинка и въобще няма нищо общо с евротам си нещо си... един народ са... а украинците са малко племе "укри" им викат... повечето са поляци и още един тон някакви си мешани... дедо ви е живял по 15 години и в едната и в другата страна...

24

Анонимен

преди 5 години

само да уточня че в Русия за да получиш задграничен паспорт ако си държавен служител или работиш в държавно предпчиятие ти трябва съгласие на ръководителя, освен това след като получиш въпросния загранпаспорт, той седи при личен състав и като искаш някъде да ходиш пишеш къде и чакаш одобрение :))) така че едва ли има много мераклии за техния паспорт, е винаги ще има разни криминални елементи. които искат да бягат

23

Анонимен

преди 5 години

До 28 Не се мъчи да ми изреждаш 147 държави с безвизов режим !За мен е важно ,че в останалите около70 държави между които са демократичните и цивилизовани общества на руснаците се гледа с подозрение и се иска виза!

22

Анонимен

преди 5 години

На Путин му трябват баламурници които да се заселят,защото руснаците се изнасят от Русия!Малко статистика:Всяка година около 300хил.руснаци кандидатстват за зелена карта!Всяка година САЩ дават право на други 250хил.руснаци на времено пребиваване!Освен това годишно между3 и 5хил.руснаци получават право на постоянно пребиваване в САЩ.В другите цивилизовани държави е същото!

21

Анонимен

преди 5 години

"Ако Русия продължи да проточва конфликта в Донбас, украинците може да стигнат до извода, че Донбас не си струва загубите и те трябва да бъдат прехвърлени върху Русия."----------------------------------------Тези думи не са ли анонс за едно скорошно връщане на Новорусия в юристдикцията на РФ? За Русия присъединяването на Донбас няма да е бреме, а радостни грижи за оздравяването и просперитета на роднините.

20

Анонимен

преди 5 години

До Без визи в 147единствените страни с които Русия има безвизов режим са Беларус, Казахстан, Киргизия, Армения както и непризнатите Абхазия и Ю.Осетия, за всички останали страни се изисква визов режим и задграничен паспорт в т.ч. и за Сърбия, Черна Гора, Турция, Египет и т.н. там визите се издават при самото влизане, вярно облекчена процедура но трябва виза и обикновенно са туристически за 30 дни, отделен въпрос е че не всеки има правото да притежава задграничен паспорт в Русия

19

Без визи в 147

преди 5 години

До Анонимен 14: Руснаците могат да пътуват без визи в 147 страни, между които Турция, Сърбия и Македония. В България, естествено не. И от това нашият туристически бизнес само губи.

18

Анонимен

преди 5 години

Сега се очаква Полша, Унгария и Румъния да започнат да издават паспорти на украинците и след като процеса завърши Украйна ще заеме естественото си положение на окрайнина в няколко държави.

17

Анонимен

преди 5 години

Върхушката с олигарсите от двете страни сигурно ще си получат паспортите на облегчени условия по договорки за измъкване,демек може отчасти да си ги заменят по желание от туй предложение,но общо народите трудно ще се устроят,пренастроят след толкоз пренастройване от перестройката насам как време на информационни политически спорове и медийни дебати,че особено след майдана противостояние за което вина имат точно тези върхушки с олигарси както се сочат взаимно,така че уж за народа е само прикритие.

16

Анонимен

преди 5 години

Калеко е толкова уверен в праовтата на аргументите си, че му се налага да използва ВПН, за да манипулира плюсове и минуси. Ей това се казва правда по соршоидски.

15

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 13: Незнанието (а и п'росташкият език) не е аргумент. Русия е притегателен център за всички бивши азиатски републики на СССР. Никой от тях няма да се откаже да получи руски паспорт, ако може. А Украйна e от най-бедните европейски държави, по-зле и от Косово. За там наистина никой няма да емигрира.

14

Анонимен

преди 5 години

и къде ще ходиш с тоя руски паспорт ? те неподържа с почти никоя нормална страна безвизов режим, да не говорим че за да излезат от русия ин трябва и задграничен паспорт

13

Калеко Алеко

преди 5 години

Товарищ путин с радост би дарил с рушки паспорти и нашенските ***, като е толкова хубаво в Матушката им Русь, да го вземат и да заминават там, стига са пращали отрочетата си в Щатите и Западна Европа ... !!!

12

Анонимен

преди 5 години

Руският паспорт не става и да си изтриеш *** с него!Ще се одереш със сърпа. С него може да пътуваш само в... Сибир.Ще се радвам ако русофилите се възползват и се пръждосат за винаги от България!

11

Анонимен

преди 5 години

Защо не напишете в статията колко милиона украинци вече избягаха в Русия в следствие на американската намеса :)

10

До 6

преди 5 години

Въобще не са с един манталитет.никога не си бил в Украйна и русия.украинците са европейци

9

Анонимен

преди 5 години

Оф,Калеко Алеко,и акъла ти е такъв,какъвто ти е вида и каквото името ти-три в едно.

8

ognyanz

преди 5 години

Това, което е по-важно за рускоезичното население в Донбаск и Луганск е, че Путин им гарантира същото пенсионно осигуряване, както на населението на Русия. А с руски паспорти ще могат и легално да работят там.Какво ще направи Зеленски ще видим. Ако се откаже да търси военно решение и даде автномия на Донбаския и Лугански район може и да ги задържи в Украйна. Иначе рано или късно те ще се присъединят към Русия.

7

Ю кортес

преди 5 години

Още сега най търсеното нещо от младите в Крим са новите безвизови украински паспорти.цената започва от 1500 долара.от друга страна с рашисткия паспорт може да си единствено крепостен селянин

6

Анонимен

преди 5 години

Стига да поиска-ще вземе.Путин обеща на всички,които пожелаят,паспорти.И без това си говорят един език,имат един манталитет и навици,що им трябваше да се разделят и те не знаят.Ако някой украинец ви каже,че сега живее по-добре от руснак,значи ви лъже.