45

Хитър петър

преди 5 години

Ами войната, която им започна в близкото минало.Много е нагъл тоя ***.Не се знае дали това за паспортите дали е предложение или заплаха.на тоя не може да се вярва

44

Оху

преди 5 години

Има и друг интересен въпрос: ще вземе ли Путин американски паспорт, когато руснаците го подгонят заради санкциите които им докара?

43

Гост

преди 5 години

Товарищ Путин,почему считаете что только Украйне братский народ,беларусом тоже считаеться русские,когда начинаете отдават паспорта,то дайте и беларусов,или они вам не интересные ?

42

Наглост

преди 5 години

Не стига че именно неговата страна доведе украинците до това бедствено положение, ами сега бившият американски дипломат лее крокодилски сълзи за бремето, което Русия ще поеме с приемането на руснаците от Донбас. Русия е огромна страна, ще понесе и това бреме за да приюти измъчените си сънародници. Дипломатът по-добре да страда за 42-та милиона американци без медицинска помощ и без дом, живеещи на палатки по улици и шосета и оцеляващи благодарение на купони за храна.

41

М

преди 5 години

Просн народ слаба дэржова така ш тая журналистка е пише виноги глупости кой плаща на нея заплата

40

М

преди 5 години

Стита пищете глупжсти др няма какво да пишете ужас глупови въпроси

39

Анонимен

преди 5 години

понеже кремълския кандидат тотално се провали на изборите за президент, като неможа да събере гласовете дори и наа половината етнически руснаци, сега се чуди джиджето какво да направи та да разпали още войната, ама едва ли ще му се вържат

38

не може да бъде!

преди 5 години

Дали това решение ще създаде нови иконом.и полит.затруднения на Русия,предстои да видим.В момента се води инфо-война,особено ожесточено от страна на Запада и на поднасяната информация не може да се вярва!Fake news!Но това,което се вижда с просто око е,че Путин с един ход матира цялата коалиция срещу него!Казаното в статията е един израз на безсилие на противниците на Путин!При запазване на сегашното развитие на събитията от 4 до 8 млн.украински граждани ще вземат руски паспорти!Това е сериозно!

37

Анонимен

преди 5 години

Може да вземе и евопейски български паспорт и да пътува в Европейския съюз. Само 10 000 евро, от Шкембекачанов.

36

Анонимен

преди 5 години

До антизападопоклонник"Стига ни занимава с тези конфликти, ами вземи кажи защо министъра на културата на Русия предложи да се основе фонд за събиране на средства за Нотр Дам"ехх експертеЕдна от основните функции на министрите на културата са както да разнася своята култура по света но и да осигури достъп до чужда култура. А банката ползва всеки повод да се рекламира - това си е чист ПР и още нещо парите за инициативата ще минат нали през въпросната банка?

35

антизападопоклонник

преди 5 години

В същото време те заемат ключови простове в управлението на Русия и финансовите й институции и би трябвало точно те не само да се интересуват от действителността в Русия, но и да подемат инициативи за подобряването на живота на хората там, на инфраструктурата и реставрирането и опазването на руските културно-исторически ценнности, а не на западноевропейските такива!

34

антизападопоклонник

преди 5 години

До Боби, Стига ни занимава с тези конфликти, ами вземи кажи защо министъра на културата на Русия предложи да се основе фонд за събиране на средства за Нотр Дам, при условие че в Русия има стотици храмове и обекти от културното наследство, които имат нужда от средства за ремонт и реставрация? Със същото предложение излезе и шефа на най-голямата руска банка(Сбербанк) Герман Греф! Според мен лично има само едно обяснение- горепосочените персони са просто едни родоотстъпници и нехаят за Русия!

33

Анонимен

преди 5 години

трябват им крепостни :))) винаги ще има балъци, като ония в Крим дето още чакат пенсиите по 450 $

32

Боби

преди 5 години

За тези които не имс е четат новини от други места. Вчера 29.40 започна да действа в тестови режим центъра за подаване на заявления за руски паспорт за Донецка в Ростовска област. Днес 30.04 също в тестови режим започва да действ втори подобен център за Луганска област. Заявленията не се подават лично но има списък с необходими документи. След 3 месеца ако ги одобрят хората се явяват лично за получаване на паспорта - Това е въпросната нова бърза процедура.

31

Анонимен

преди 5 години

Скритата истина е че Путин/Русия има крещяща нужда от свежа кръв с християнско потекло!Далечния изток и централна Русия са бавно и методично превземани от китайци и мюсюлмани от бившите съветски републики!не е случайно че най-големия брой джихадисти в ИСИС беше точно от Русия

30

Кой къде

преди 5 години

Колко руснаци кандидатстват за зелени карти? 300 хиляди при население 147 милиона. А колко българи? 100 хиляди. При население 7 милиона. Който иска, може да сметне процентите.А тези 2500-3000 руски граждани, които искат българско гражданство, го искат не за да работят тук. При нашите заплати (особено в туризма) можем да разчитаме само на най-бедните - украинци, молдовци и т.н. Накрая търсещите по-големи печалби собственици на хотели ще започнат да докарват и филипинци и туваланци.

29

Анонимен

преди 5 години

Braking news! Руските паспорти са толкова красиви и желани та вече ги раздават направо с кашоните, очакваите опашки и безредици! :)))))

28

Анонимен

преди 5 години

Чета публикация на тази тема вече от трети журналист. И тримата явно са учили в един клас. Искам да ги питам ако според тях една процедура се "опростява", то кое, тога се "упростява"?

27

Анонимен

преди 5 години

абе незнам колко са хубави путинските паспорти, ама всяка година по 2500-3000 руснака искат българско гражданство, отделно по още толкова кандидатстват за постоянно пребиваване и работна виза, пък уж викат сме най-бедната страна в ЕС, не ми се мисли какво е за Германия или Холандия :)

26

Анонимен

преди 5 години

До 25 Това Путиновата статистика ли е?Що не споменете ,че украйнците са най-голямото етническо малцинство в Русия над 4млн.са руски граждани преди конфликта в Донбас.Украйнци има от Владивосток до Калининград!